Olívaolajos cornbread szeletek, rusztikus tálalásban

Cornbread olívaolajjal

A cornbread, vagy kukoricalisztből készült kenyér, a déli amerikai konyha egyik legismertebb étele. Az olívaolajjal készített változat egy könnyedebb, de mégis ízletes alternatívát kínál a klasszikus változathoz képest. Az olívaolaj gazdag textúrát ad a tésztának, miközben a cornbread kellemesen puha marad. Ez a változat remek reggelire, uzsonnára, vagy akár köretként is jól passzol grillezett húsokhoz. Az olívaolaj hozzáadása nemcsak egészséges, de egy kis mediterrán ízt is ad a tésztának, amitől még különlegesebbé válik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
250 g Liszt
150 g Kukoricaliszt
2 ek. Sütőpor
1 tk.
2 ek. Cukor
240 ml Tej
60 ml Olívaolaj
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olívaolajjal készítsd el a tésztát. A tojásokat verd fel egy tálban, és tedd félre. Az olívaolajat és a tejet is készítsd elő.

    Ha az olívaolaj íze intenzívebb, próbálj meg enyhén enyhe ízű olajat választani, hogy ne vegye el a cornbread ízét.

    2

    Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sima lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Az összes száraz hozzávalót jól keverd el.

    A száraz hozzávalókat mindig alaposan keverd össze, hogy ne maradjanak csomók a tésztában.

    3

    Add hozzá a felvert tojásokat, az olívaolajat és a tejet a száraz hozzávalókhoz. Keverd össze az egészet, amíg a tészta sima és egynemű lesz.

    Ne keverd túl a tésztát, különben a cornbread kemény lesz. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók jól össze nem állnak.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Simítsd el a tetejét egy kanál hátsó részével.

    A tészta sima eloszlatása érdekében használj egyenletesen kanál hátlapot.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a belseje átsül. A tűpróba segít abban, hogy biztos legyél benne, hogy átsült a tészta.

    A sütési idő sütőnként változhat, ezért érdemes figyelni a tésztát, hogy ne süsd túl.