Olívaolajjal készítsd el a tésztát. A tojásokat verd fel egy tálban, és tedd félre. Az olívaolajat és a tejet is készítsd elő.
Ha az olívaolaj íze intenzívebb, próbálj meg enyhén enyhe ízű olajat választani, hogy ne vegye el a cornbread ízét.
Egy tálban keverd össze a kukoricalisztet, a sima lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Az összes száraz hozzávalót jól keverd el.
A száraz hozzávalókat mindig alaposan keverd össze, hogy ne maradjanak csomók a tésztában.
Add hozzá a felvert tojásokat, az olívaolajat és a tejet a száraz hozzávalókhoz. Keverd össze az egészet, amíg a tészta sima és egynemű lesz.
Ne keverd túl a tésztát, különben a cornbread kemény lesz. Csak addig keverd, amíg a hozzávalók jól össze nem állnak.
Öntsd a tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Simítsd el a tetejét egy kanál hátsó részével.
A tészta sima eloszlatása érdekében használj egyenletesen kanál hátlapot.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 25-30 percig, amíg a teteje aranybarnára sül, és a belseje átsül. A tűpróba segít abban, hogy biztos legyél benne, hogy átsült a tészta.
A sütési idő sütőnként változhat, ezért érdemes figyelni a tésztát, hogy ne süsd túl.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.