Cornetto ErdƑgyĂŒmölcs jĂ©gkrĂ©mkĂșp gyĂŒmölcsszĂłsszal

Cornetto ErdƑgyĂŒmölcs

A Cornetto ErdƑgyĂŒmölcs vĂĄltozata a klasszikus tölcsĂ©res jĂ©gkrĂ©m gyĂŒmölcsös ĂșjragondolĂĄsa, amely az 1980-as Ă©vektƑl kezdve terjedt el EurĂłpĂĄban, kĂŒlönösen nyĂĄri idƑszakban vĂĄlt közkedvelttĂ©. A fagylaltgyĂĄrtĂłk hamar felismertĂ©k, hogy a bogyĂłs gyĂŒmölcsök frissĂ­tƑ Ă­ze Ă©s szĂ­ne tökĂ©letesen illik a Cornetto koncepciĂłjĂĄhoz. Ahogy a fagylaltba kevert mĂĄlna, eper Ă©s ĂĄfonya selymesen olvad a nyelveden, miközben a gyĂŒmölcsszĂłsz intenzĂ­v Ă­ze felrobban az Ă­zlelƑbimbĂłidon – ez igazi nyĂĄri boldogsĂĄg. A vĂ©kony fehĂ©r csokolĂĄdĂ© rĂ©teg a tölcsĂ©r aljĂĄn nemcsak praktikus, de kĂŒlön Ă©lvezetet is nyĂșjt. Ez a recept ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs meleg napokra, piknikekre vagy csalĂĄdi összejövetelekre. KĂ­sĂ©rletezhetsz mĂĄs bogyĂłs gyĂŒmölcsökkel is, mint a feketeszeder vagy ribizli, hogy mĂ©g gazdagabbĂĄ tedd az Ă­zvilĂĄgot.

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés N/A
Teljes 25 perc
1680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 400 ml ErdƑgyĂŒmölcs fagylalt (eper, mĂĄlna, ĂĄfonya)
⭕ 100 ml ErdƑgyĂŒmölcs szĂłsz
⭕ 100 ml Ostorozott tejszín
⭕ 30 g ZĂșzott erdei gyĂŒmölcsök
⭕ 6 db TölcsĂ©r
⭕ 100 g FehĂ©r csokolĂĄdĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a fehĂ©r csokolĂĄdĂ©t vĂ­zgƑz felett, majd hagyd hƱlni, mĂ­g sƱrƱ, de nem forrĂł. Ezt hasznĂĄljuk a tölcsĂ©rek aljĂĄra, hogy megakadĂĄlyozzuk a fagyi kifolyĂĄsĂĄt. TIPP: Egy teĂĄskanĂĄlnyi csokolĂĄdĂ© bƑven elĂ©g minden tölcsĂ©rbe.

    A fehér csokolådé könnyebben megég, ezért figyelj rå olvasztås közben, és gyakran kevergesd.

    2

    A csokolĂĄdĂ©val töltött tölcsĂ©reket tedd 5 percre fagyasztĂłba, hogy a csoki megszilĂĄrduljon. TIPP: HasznĂĄlj poharat, hogy fĂŒggƑlegesen ĂĄllva dermedhessenek meg.

    Ha nincs elĂ©g hely a fagyasztĂłban, a hƱtƑ is megteszi, de akkor hosszabb idƑre van szĂŒksĂ©g.

    3

    Kanalazd bele az erdƑgyĂŒmölcs fagylaltot a tölcsĂ©rekbe, Ă©s közben rĂ©tegezz bele egy kevĂ©s gyĂŒmölcsszĂłszt is. TIPP: HasznĂĄlj fagylaltkanalat a szebb formĂĄĂ©rt Ă©s egyenletes adagolĂĄsĂ©rt.

    A gyĂŒmölcsszĂłszt hĂĄzi kĂ©szĂ­tĂ©sƱvel is helyettesĂ­theted, de figyelj, hogy ne legyen tĂșl hĂ­g.

    4

    A fagylalt tetejĂ©re nyomj egy kevĂ©s ostorozott tejszĂ­nt, majd csurgasd rĂĄ a maradĂ©k gyĂŒmölcsszĂłszt. SzĂłrd meg zĂșzott erdei gyĂŒmölcsökkel. TIPP: Dolgozz gyorsan, hogy a fagylalt ne kezdjen el olvadni.

    A zĂșzott gyĂŒmölcsöket fagyasztott ĂĄllapotban hasznĂĄld, Ă­gy kevĂ©sbĂ© olvadnak meg a fagylalt tetejĂ©n.

    5

    Tedd vissza a jĂ©gkrĂ©mkĂșpokat a fagyasztĂłba legalĂĄbb 1 ĂłrĂĄra, hogy minden rĂ©teg megszilĂĄrduljon. TIPP: FagyasztĂĄs közben ĂĄllĂ­tsd Ƒket sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tĂĄlcĂĄra, hogy ne ragadjanak össze.

    A sĂŒtƑpapĂ­r helyett hasznĂĄlhatsz szilikonos sĂŒtƑlapot is.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd 2 percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten, hogy a tölcsĂ©r Ă©s a fagylalt ideĂĄlis ĂĄllagĂș legyen. TIPP: Ha extra ropogĂłs Ă©lmĂ©nyt szeretnĂ©l, a tölcsĂ©rt kĂ©szĂ­tĂ©s elƑtt enyhĂ©n sĂŒsd meg.

    A tölcsĂ©rt sĂŒtƑben vagy serpenyƑben is megpirĂ­thatod, de figyelj, hogy ne Ă©gjen meg.