Cornetto Erdőgyümölcs jégkrémkúp gyümölcsszósszal

Cornetto Erdőgyümölcs

A Cornetto Erdőgyümölcs változata a klasszikus tölcséres jégkrém gyümölcsös újragondolása, amely az 1980-as évektől kezdve terjedt el Európában, különösen nyári időszakban vált közkedveltté. A fagylaltgyártók hamar felismerték, hogy a bogyós gyümölcsök frissítő íze és színe tökéletesen illik a Cornetto koncepciójához. Ahogy a fagylaltba kevert málna, eper és áfonya selymesen olvad a nyelveden, miközben a gyümölcsszósz intenzív íze felrobban az ízlelőbimbóidon – ez igazi nyári boldogság. A vékony fehér csokoládé réteg a tölcsér alján nemcsak praktikus, de külön élvezetet is nyújt. Ez a recept ideális választás meleg napokra, piknikekre vagy családi összejövetelekre. Kísérletezhetsz más bogyós gyümölcsökkel is, mint a feketeszeder vagy ribizli, hogy még gazdagabbá tedd az ízvilágot.

Előkészület 25 perc
Elkészítés N/A
Teljes 25 perc
1680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Erdőgyümölcs fagylalt (eper, málna, áfonya)
100 ml Erdőgyümölcs szósz
100 ml Ostorozott tejszín
30 g Zúzott erdei gyümölcsök
6 db Tölcsér
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd meg a fehér csokoládét vízgőz felett, majd hagyd hűlni, míg sűrű, de nem forró. Ezt használjuk a tölcsérek aljára, hogy megakadályozzuk a fagyi kifolyását. TIPP: Egy teáskanálnyi csokoládé bőven elég minden tölcsérbe.

    A fehér csokoládé könnyebben megég, ezért figyelj rá olvasztás közben, és gyakran kevergesd.

    2

    A csokoládéval töltött tölcséreket tedd 5 percre fagyasztóba, hogy a csoki megszilárduljon. TIPP: Használj poharat, hogy függőlegesen állva dermedhessenek meg.

    Ha nincs elég hely a fagyasztóban, a hűtő is megteszi, de akkor hosszabb időre van szükség.

    3

    Kanalazd bele az erdőgyümölcs fagylaltot a tölcsérekbe, és közben rétegezz bele egy kevés gyümölcsszószt is. TIPP: Használj fagylaltkanalat a szebb formáért és egyenletes adagolásért.

    A gyümölcsszószt házi készítésűvel is helyettesítheted, de figyelj, hogy ne legyen túl híg.

    4

    A fagylalt tetejére nyomj egy kevés ostorozott tejszínt, majd csurgasd rá a maradék gyümölcsszószt. Szórd meg zúzott erdei gyümölcsökkel. TIPP: Dolgozz gyorsan, hogy a fagylalt ne kezdjen el olvadni.

    A zúzott gyümölcsöket fagyasztott állapotban használd, így kevésbé olvadnak meg a fagylalt tetején.

    5

    Tedd vissza a jégkrémkúpokat a fagyasztóba legalább 1 órára, hogy minden réteg megszilárduljon. TIPP: Fagyasztás közben állítsd őket sütőpapírral bélelt tálcára, hogy ne ragadjanak össze.

    A sütőpapír helyett használhatsz szilikonos sütőlapot is.

    6

    Tálalás előtt hagyd 2 percig szobahőmérsékleten, hogy a tölcsér és a fagylalt ideális állagú legyen. TIPP: Ha extra ropogós élményt szeretnél, a tölcsért készítés előtt enyhén süsd meg.

    A tölcsért sütőben vagy serpenyőben is megpiríthatod, de figyelj, hogy ne égjen meg.