Egy közepes lĂĄbosban keverd össze a tejet, a tejszĂnt Ă©s a cukrot, majd melegĂtsd alacsony hĆfokon, amĂg a cukor teljesen feloldĂłdik.
Ăgyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldĂłdjon, kĂŒlönben szemcsĂ©s lesz a fagylalt.
Egy kĂŒlön tĂĄlban verd fel a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄkat, majd fokozatosan adj hozzĂĄ egy kevĂ©s forrĂł tejes keverĂ©ket, hogy temperĂĄld a tojĂĄsokat.
A temperĂĄlĂĄs nagyon fontos, kĂŒlönben a tojĂĄssĂĄrgĂĄja kicsapĂłdik!
A temperĂĄlt tojĂĄsos keverĂ©ket öntsd vissza a lĂĄbosba, Ă©s alacsony hĆfokon kevergesd folyamatosan, amĂg besƱrƱsödik (kb. 5 perc).
Ne forrald fel, csak sƱrĂtsd be! Akkor jĂł, ha bevonja a fakanĂĄl hĂĄtuljĂĄt.
Vedd le a tƱzrĆl, add hozzĂĄ a vanĂlia kivonatot, a mogyorĂłkrĂ©met Ă©s egy csipet sĂłt, majd keverd simĂĄra. Hagyd teljesen kihƱlni.
A mogyorókrémet alaposan keverd el, hogy ne maradjanak csomók.
Ăntsd a keverĂ©ket egy fagylaltgĂ©pbe, Ă©s dolgozd fel a gyĂĄrtĂł utasĂtĂĄsai szerint, amĂg krĂ©mes ĂĄllagot nem kapsz.
Ha nincs fagylaltgĂ©ped, a keverĂ©ket tedd fagyasztĂłba, Ă©s 30 percenkĂ©nt keverd ĂĄt villĂĄval, amĂg el nem Ă©ri a kĂvĂĄnt ĂĄllagot. Ez segĂt elkerĂŒlni a jĂ©gkristĂĄlyok kialakulĂĄsĂĄt.
Ha nincs fagylaltgĂ©ped, öntsd egy lapos edĂ©nybe, Ă©s tedd a fagyasztĂłba. 30 percenkĂ©nt keverd ĂĄt, hogy elkerĂŒld a jĂ©gkristĂĄlyok kialakulĂĄsĂĄt.
A rendszeres keverés elengedhetetlen a sima ållag eléréséhez.
Amikor a fagylalt teljesen megszilĂĄrdult (kb. 4-5 Ăłra fagyasztĂĄs utĂĄn), kĂ©szĂtsd el a csokolĂĄdĂ©bevonatot.
A csokolĂĄdĂ©bevonathoz hasznĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ csokolĂĄdĂ©t Ă©s egy kevĂ©s kĂłkuszolajat, hogy fĂ©nyesebb Ă©s könnyebben kezelhetĆ legyen.
Olvaszd fel az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t vĂzgĆz felett, majd keverd hozzĂĄ a kĂłkuszolajat, hogy sima Ă©s folyĂłs bevonatot kapj.
A kĂłkuszolaj segĂt, hogy a csokolĂĄdĂ© könnyebben dermedjen.
Minden ostyatölcsĂ©r belsejĂ©t vĂ©konyan kend ki a csokolĂĄdĂ©val, majd tedd a hƱtĆbe pĂĄr percre, hogy megdermedjen.
Ez a lĂ©pĂ©s segĂt megakadĂĄlyozni, hogy a tölcsĂ©r ĂĄtĂĄzzon a fagylalttĂłl.
Töltsd meg a tölcsĂ©reket a mogyorĂłkrĂ©mes fagylalttal, majd simĂtsd el a tetejĂ©t.
Hasznålhatsz habzsåkot a tölcsérek megtöltéséhez, hogy szebb legyen a végeredmény.
A tetejĂ©t mĂĄrtsd bele az olvasztott csokolĂĄdĂ©ba, majd szĂłrd meg pirĂtott mogyorĂłdarabokkal.
A mogyoródarabokat érdemes apróra vågni, hogy könnyebben råtapadjanak a csokolådéra.
Helyezd vissza a megtöltött tölcséreket a fagyasztóba tovåbbi 30 percre, hogy a bevonat megdermedjen.
A fagyasztĂłba helyezĂ©s elĆtt tegyĂ©l a tölcsĂ©rek alĂĄ sĂŒtĆpapĂrt, hogy ne ragadjanak le.
TĂĄlalĂĄs elĆtt hagyd pĂĄr percig szobahĆmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy az Ăzek jobban kibontakozzanak.
Ne hagyd tĂșl sokĂĄig szobahĆmĂ©rsĂ©kleten, mert a fagylalt megolvad. 5-10 perc elegendĆ.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.