Cornetto Hazelnut fagylalt roppanós csokolådé bevonattal és pirított mogyoróval tålalva

Cornetto Hazelnut

A Cornetto Hazelnut fagylalt az egyik legnĂ©pszerƱbb tölcsĂ©res jĂ©gkrĂ©m, amely a krĂ©mes mogyorĂłkrĂ©m Ă©s az Ă©tcsokolĂĄdĂ© tökĂ©letes egyensĂșlyĂĄt nyĂșjtja. Az olasz fagylaltkultĂșrĂĄbĂłl inspirĂĄlĂłdva ez a recept garantĂĄltan prĂ©mium Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. A ropogĂłs tölcsĂ©r Ă©s a lĂĄgy fagylalt kombinĂĄciĂłja minden harapĂĄsnĂĄl Ășjabb Ă©lvezeteket kĂ­nĂĄl. Ha szereted a mogyorĂłs csokolĂĄdĂ©s finomsĂĄgokat, ezt a tölcsĂ©res fagylaltot mindenkĂ©ppen prĂłbĂĄld ki!

ElƑkĂ©szĂŒlet 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
580 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 300 ml Tejszín
⭕ 200 ml Tej
⭕ 80 g Kristálycukor
⭕ 5 ml Vanília kivonat
⭕ 3 db Tojássárgája
⭕ 100 g MogyorĂłkrĂ©m
⭕ 50 g Pirított mogyoró
⭕ 150 g ÉtcsokolĂĄdĂ©
⭕ 20 ml Kókuszolaj
⭕ 6 db OstyatölcsĂ©r
⭕ 1 csipet Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lĂĄbosban keverd össze a tejet, a tejszĂ­nt Ă©s a cukrot, majd melegĂ­tsd alacsony hƑfokon, amĂ­g a cukor teljesen feloldĂłdik.

    Ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldĂłdjon, kĂŒlönben szemcsĂ©s lesz a fagylalt.

    2

    Egy kĂŒlön tĂĄlban verd fel a tojĂĄssĂĄrgĂĄjĂĄkat, majd fokozatosan adj hozzĂĄ egy kevĂ©s forrĂł tejes keverĂ©ket, hogy temperĂĄld a tojĂĄsokat.

    A temperĂĄlĂĄs nagyon fontos, kĂŒlönben a tojĂĄssĂĄrgĂĄja kicsapĂłdik!

    3

    A temperĂĄlt tojĂĄsos keverĂ©ket öntsd vissza a lĂĄbosba, Ă©s alacsony hƑfokon kevergesd folyamatosan, amĂ­g besƱrƱsödik (kb. 5 perc).

    Ne forrald fel, csak sƱrítsd be! Akkor jó, ha bevonja a fakanål håtuljåt.

    4

    Vedd le a tƱzrƑl, add hozzĂĄ a vanĂ­lia kivonatot, a mogyorĂłkrĂ©met Ă©s egy csipet sĂłt, majd keverd simĂĄra. Hagyd teljesen kihƱlni.

    A mogyorókrémet alaposan keverd el, hogy ne maradjanak csomók.

    5

    Öntsd a keverĂ©ket egy fagylaltgĂ©pbe, Ă©s dolgozd fel a gyĂĄrtĂł utasĂ­tĂĄsai szerint, amĂ­g krĂ©mes ĂĄllagot nem kapsz.

    Ha nincs fagylaltgĂ©ped, a keverĂ©ket tedd fagyasztĂłba, Ă©s 30 percenkĂ©nt keverd ĂĄt villĂĄval, amĂ­g el nem Ă©ri a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot. Ez segĂ­t elkerĂŒlni a jĂ©gkristĂĄlyok kialakulĂĄsĂĄt.

    6

    Ha nincs fagylaltgĂ©ped, öntsd egy lapos edĂ©nybe, Ă©s tedd a fagyasztĂłba. 30 percenkĂ©nt keverd ĂĄt, hogy elkerĂŒld a jĂ©gkristĂĄlyok kialakulĂĄsĂĄt.

    A rendszeres keverés elengedhetetlen a sima ållag eléréséhez.

    7

    Amikor a fagylalt teljesen megszilårdult (kb. 4-5 óra fagyasztås utån), készítsd el a csokolådébevonatot.

    A csokolĂĄdĂ©bevonathoz hasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ csokolĂĄdĂ©t Ă©s egy kevĂ©s kĂłkuszolajat, hogy fĂ©nyesebb Ă©s könnyebben kezelhetƑ legyen.

    8

    Olvaszd fel az Ă©tcsokolĂĄdĂ©t vĂ­zgƑz felett, majd keverd hozzĂĄ a kĂłkuszolajat, hogy sima Ă©s folyĂłs bevonatot kapj.

    A kókuszolaj segít, hogy a csokolådé könnyebben dermedjen.

    9

    Minden ostyatölcsĂ©r belsejĂ©t vĂ©konyan kend ki a csokolĂĄdĂ©val, majd tedd a hƱtƑbe pĂĄr percre, hogy megdermedjen.

    Ez a lépés segít megakadålyozni, hogy a tölcsér åtåzzon a fagylalttól.

    10

    Töltsd meg a tölcséreket a mogyorókrémes fagylalttal, majd simítsd el a tetejét.

    Hasznålhatsz habzsåkot a tölcsérek megtöltéséhez, hogy szebb legyen a végeredmény.

    11

    A tetejét mårtsd bele az olvasztott csokolådéba, majd szórd meg pirított mogyoródarabokkal.

    A mogyoródarabokat érdemes apróra vågni, hogy könnyebben råtapadjanak a csokolådéra.

    12

    Helyezd vissza a megtöltött tölcséreket a fagyasztóba tovåbbi 30 percre, hogy a bevonat megdermedjen.

    A fagyasztĂłba helyezĂ©s elƑtt tegyĂ©l a tölcsĂ©rek alĂĄ sĂŒtƑpapĂ­rt, hogy ne ragadjanak le.

    13

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd pĂĄr percig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten ĂĄllni, hogy az Ă­zek jobban kibontakozzanak.

    Ne hagyd tĂșl sokĂĄig szobahƑmĂ©rsĂ©kleten, mert a fagylalt megolvad. 5-10 perc elegendƑ.