Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot, majd melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben szemcsés lesz a fagylalt.
Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró tejes keveréket, hogy temperáld a tojásokat.
A temperálás nagyon fontos, különben a tojássárgája kicsapódik!
A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
Ne forrald fel, csak sűrítsd be! Akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot, a mogyorókrémet és egy csipet sót, majd keverd simára. Hagyd teljesen kihűlni.
A mogyorókrémet alaposan keverd el, hogy ne maradjanak csomók.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.
Ha nincs fagylaltgéped, a keveréket tedd fagyasztóba, és 30 percenként keverd át villával, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ez segít elkerülni a jégkristályok kialakulását.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
A rendszeres keverés elengedhetetlen a sima állag eléréséhez.
Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), készítsd el a csokoládébevonatot.
A csokoládébevonathoz használj jó minőségű csokoládét és egy kevés kókuszolajat, hogy fényesebb és könnyebben kezelhető legyen.
Olvaszd fel az étcsokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.
A kókuszolaj segít, hogy a csokoládé könnyebben dermedjen.
Minden ostyatölcsér belsejét vékonyan kend ki a csokoládéval, majd tedd a hűtőbe pár percre, hogy megdermedjen.
Ez a lépés segít megakadályozni, hogy a tölcsér átázzon a fagylalttól.
Töltsd meg a tölcséreket a mogyorókrémes fagylalttal, majd simítsd el a tetejét.
Használhatsz habzsákot a tölcsérek megtöltéséhez, hogy szebb legyen a végeredmény.
A tetejét mártsd bele az olvasztott csokoládéba, majd szórd meg pirított mogyoródarabokkal.
A mogyoródarabokat érdemes apróra vágni, hogy könnyebben rátapadjanak a csokoládéra.
Helyezd vissza a megtöltött tölcséreket a fagyasztóba további 30 percre, hogy a bevonat megdermedjen.
A fagyasztóba helyezés előtt tegyél a tölcsérek alá sütőpapírt, hogy ne ragadjanak le.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy az ízek jobban kibontakozzanak.
Ne hagyd túl sokáig szobahőmérsékleten, mert a fagylalt megolvad. 5-10 perc elegendő.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.