Cornish pasty fƱszeres curry töltelékkel, gazdag és ropogós tésztåval tålalva

Cornish pasty fƱszeres curry töltelékkel

A Cornish pasty egy hagyomĂĄnyos brit Ă©tel, amelyet eredetileg Cornwalle-ben kĂ©szĂ­tettek a bĂĄnyĂĄszoknak. Az Ă©tel lĂ©nyege, hogy könnyen magukkal vihettĂ©k a munkahelyĂŒkre, miközben tĂĄplĂĄlĂł Ă©telt biztosĂ­tott szĂĄmukra. Az eredeti recept hĂșsos töltelĂ©kkel kĂ©szĂŒlt, de az idƑ mĂșlĂĄsĂĄval kĂŒlönfĂ©le vĂĄltozatai alakultak ki, mint pĂ©ldĂĄul a curry töltelĂ©kkel kĂ©szĂ­tett vĂĄltozat, ami fƱszeres, pikĂĄns Ă­zt ad az Ă©telnek. A Cornish pasty ideĂĄlis Ă©tel egy gyors ebĂ©dhez vagy egy hangulatos vacsorĂĄhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 400 g MarhahĂșs
⭕ 2 db Krumpli
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Curry por
⭕ 0.5 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt bors
⭕ 500 g Puffasztott tĂ©szta
⭕ 2 ek. Olaj a sĂŒtĂ©shez
⭕ 50 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgd aprĂł kockĂĄkra, majd egy nagy serpenyƑben kezd el pirĂ­tani olajon. Amikor a hĂșs kifehĂ©redett, add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt, fokhagymĂĄt, sĂĄrgarĂ©pĂĄt Ă©s krumplit.

    A hĂșs pirĂ­tĂĄsa segĂ­t mĂ©lyebb Ă­zt adni, Ă­gy mindig figyelj arra, hogy jĂłl ĂĄtpiruljon, mielƑtt tovĂĄbbi hozzĂĄvalĂłkat adsz hozzĂĄ.

    2

    Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzå a curry port, köményt, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy az összes fƱszer jól eloszoljon.

    A fƱszereket mindig frissen add hozzå, hogy az ízek frissek és intenzívek maradjanak.

    3

    Önts hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, hogy a töltelĂ©k könnyen keverhetƑ legyen. FƑzd a keverĂ©ket 10-15 percig, amĂ­g minden hozzĂĄvalĂł megpuhul Ă©s jĂłl összesimul.

    Ha tĂșl szĂĄraznak Ă©rzed, adhatsz mĂ©g egy kis vizet, hogy a töltelĂ©k ne legyen tĂșl kemĂ©ny.

    4

    Amikor a töltelĂ©k elkĂ©szĂŒlt, hagyd lehƱlni, amĂ­g a tĂ©szta elkĂ©szĂŒl.

    A töltelĂ©ket nem szabad tĂșl melegen a tĂ©sztĂĄba tenni, mert az megolvaszthatja a tĂ©sztĂĄt Ă©s elĂĄzhat.

    5

    A puffasztott tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki, majd vĂĄgj belƑle egyenlƑ mĂ©retƱ nĂ©gyzeteket vagy kört. Mindegyik darab közepĂ©re helyezz egy adag töltelĂ©ket, Ă©s hajtsd össze a tĂ©sztĂĄt, hogy kis fĂ©lholdakat kapj.

    A tĂ©szta szĂ©leit jĂłl nyomd össze, hogy a töltelĂ©k ne szivĂĄrogjon ki sĂŒtĂ©s közben.

    6

    A kĂ©sz pastykĂĄkat helyezd egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire. Egy tojĂĄs sĂĄrgĂĄjĂĄt kenj rĂĄjuk a szĂ©p aranybarna szĂ­n elĂ©rĂ©sĂ©hez.

    A tojås kenése nemcsak szép fényt ad a pastykåknak, hanem segít a ropogós héj kialakítåsåban is.

    7

    SĂŒsd a pastykĂĄkat 180°C-on 20-25 percig, amĂ­g a tĂ©szta aranybarna Ă©s ropogĂłs lesz.

    A sĂŒtĂ©s vĂ©gĂ©n figyeld, hogy ne Ă©gjenek meg, mivel minden sĂŒtƑ kĂŒlönbözƑ ĂŒtemben mƱködik.

    8

    MiutĂĄn megsĂŒltek, hagyd Ƒket hƱlni, majd tĂĄlald forrĂłn, mint egy Ă­nycsiklandĂł fƑételt vagy snacket.

    A pastykĂĄk frissen a legfinomabbak, de ha marad belƑlĂŒk, mĂĄsnap is Ă­zletesek maradnak.