Cornish pasty fűszeres curry töltelékkel, gazdag és ropogós tésztával tálalva

Cornish pasty fűszeres curry töltelékkel

A Cornish pasty egy hagyományos brit étel, amelyet eredetileg Cornwalle-ben készítettek a bányászoknak. Az étel lényege, hogy könnyen magukkal vihették a munkahelyükre, miközben tápláló ételt biztosított számukra. Az eredeti recept húsos töltelékkel készült, de az idő múlásával különféle változatai alakultak ki, mint például a curry töltelékkel készített változat, ami fűszeres, pikáns ízt ad az ételnek. A Cornish pasty ideális étel egy gyors ebédhez vagy egy hangulatos vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 g Marhahús
2 db Krumpli
1 db Hagyma
1 db Sárgarépa
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Curry por
0.5 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
500 g Puffasztott tészta
2 ek. Olaj a sütéshez
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd apró kockákra, majd egy nagy serpenyőben kezd el pirítani olajon. Amikor a hús kifehéredett, add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sárgarépát és krumplit.

    A hús pirítása segít mélyebb ízt adni, így mindig figyelj arra, hogy jól átpiruljon, mielőtt további hozzávalókat adsz hozzá.

    2

    Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a curry port, köményt, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy az összes fűszer jól eloszoljon.

    A fűszereket mindig frissen add hozzá, hogy az ízek frissek és intenzívek maradjanak.

    3

    Önts hozzá egy kevés vizet, hogy a töltelék könnyen keverhető legyen. Főzd a keveréket 10-15 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul és jól összesimul.

    Ha túl száraznak érzed, adhatsz még egy kis vizet, hogy a töltelék ne legyen túl kemény.

    4

    Amikor a töltelék elkészült, hagyd lehűlni, amíg a tészta elkészül.

    A tölteléket nem szabad túl melegen a tésztába tenni, mert az megolvaszthatja a tésztát és elázhat.

    5

    A puffasztott tésztát nyújtsd ki, majd vágj belőle egyenlő méretű négyzeteket vagy kört. Mindegyik darab közepére helyezz egy adag tölteléket, és hajtsd össze a tésztát, hogy kis félholdakat kapj.

    A tészta széleit jól nyomd össze, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    6

    A kész pastykákat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Egy tojás sárgáját kenj rájuk a szép aranybarna szín eléréséhez.

    A tojás kenése nemcsak szép fényt ad a pastykáknak, hanem segít a ropogós héj kialakításában is.

    7

    Süsd a pastykákat 180°C-on 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.

    A sütés végén figyeld, hogy ne égjenek meg, mivel minden sütő különböző ütemben működik.

    8

    Miután megsültek, hagyd őket hűlni, majd tálald forrón, mint egy ínycsiklandó főételt vagy snacket.

    A pastykák frissen a legfinomabbak, de ha marad belőlük, másnap is ízletesek maradnak.