A marhahúst vágd apró kockákra, majd egy nagy serpenyőben kezd el pirítani olajon. Amikor a hús kifehéredett, add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, sárgarépát és krumplit.
A hús pirítása segít mélyebb ízt adni, így mindig figyelj arra, hogy jól átpiruljon, mielőtt további hozzávalókat adsz hozzá.
Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a curry port, köményt, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy az összes fűszer jól eloszoljon.
A fűszereket mindig frissen add hozzá, hogy az ízek frissek és intenzívek maradjanak.
Önts hozzá egy kevés vizet, hogy a töltelék könnyen keverhető legyen. Főzd a keveréket 10-15 percig, amíg minden hozzávaló megpuhul és jól összesimul.
Ha túl száraznak érzed, adhatsz még egy kis vizet, hogy a töltelék ne legyen túl kemény.
Amikor a töltelék elkészült, hagyd lehűlni, amíg a tészta elkészül.
A tölteléket nem szabad túl melegen a tésztába tenni, mert az megolvaszthatja a tésztát és elázhat.
A puffasztott tésztát nyújtsd ki, majd vágj belőle egyenlő méretű négyzeteket vagy kört. Mindegyik darab közepére helyezz egy adag tölteléket, és hajtsd össze a tésztát, hogy kis félholdakat kapj.
A tészta széleit jól nyomd össze, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
A kész pastykákat helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Egy tojás sárgáját kenj rájuk a szép aranybarna szín eléréséhez.
A tojás kenése nemcsak szép fényt ad a pastykáknak, hanem segít a ropogós héj kialakításában is.
Süsd a pastykákat 180°C-on 20-25 percig, amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.
A sütés végén figyeld, hogy ne égjenek meg, mivel minden sütő különböző ütemben működik.
Miután megsültek, hagyd őket hűlni, majd tálald forrón, mint egy ínycsiklandó főételt vagy snacket.
A pastykák frissen a legfinomabbak, de ha marad belőlük, másnap is ízletesek maradnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.