Kezdjük a couscous elkészítésével. Forralj fel 300 ml vizet, majd öntsd rá a couscousra egy tálban. Fedd le, és hagyd pihenni 5 percig, hogy a víz felszívódjon.
Ha a couscous túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kevés extra forró vizet, és keverd át.
Miközben a couscous pihen, aprítsd fel az aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát és a mazsolát. Tedd őket egy tálba.
Az aszalt gyümölcsöket előre beáztathatod egy kis vízbe, hogy puhábban dolgozhass velük.
A mandulaforgácsokat száraz serpenyőben pirítsd meg közepes lángon 2-3 percig, amíg illatosak lesznek. Közben folyamatosan keverd, hogy ne égjenek meg.
A mandulát ne hagyd magára a serpenyőben, mert könnyen megéghet. Mindig figyeld, amíg megpirul.
Miután a couscous megpuhult, egy villával lazítsd fel. Add hozzá a felaprított aszalt gyümölcsöket, a pirított mandulát, a mézet, citromlevet, olívaolajat és a fűszereket.
A méz és citromlé hozzáadásával egy finom, édes-savanyú ízharmóniát kapsz.
Jól keverd össze, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon. Hagyj egy kis időt, hogy az ízek összeérjenek.
Ha szeretnéd még intenzívebb ízűvé tenni, pihenhet egy órát hűtőben, de frissen is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.