Couscous aszalt gyümölcsökkel, pirított mandulával, friss és ínycsiklandó tálalásban.

Couscous aszalt gyümölcsökkel

A couscous egy ősi étel, mely az észak-afrikai konyhából származik, és mára világszerte elterjedt. Az aszalt gyümölcsökkel készült változat friss és édes ízeket hoz, amelyek különleges élményt nyújtanak. A fűszerek, mint a fahéj és szerecsendió, igazi mélységet adnak az ételnek. Képzeld el, hogy egy friss tál couscous illata betölti a konyhát, miközben a fűszerek és gyümölcsök keverednek, hogy egy igazán különleges ételt alkossanak.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Couscous
50 g Aszalt sárgabarack
50 g Aszalt szilva
30 g Mazsola
30 g Mandulaforgács
2 ek. Méz
1 ek. Citromlé
1 ek. Olívaolaj
1 csipet Fűszerek (fahéj, szerecsendió)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a couscous elkészítésével. Forralj fel 300 ml vizet, majd öntsd rá a couscousra egy tálban. Fedd le, és hagyd pihenni 5 percig, hogy a víz felszívódjon.

    Ha a couscous túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kevés extra forró vizet, és keverd át.

    2

    Miközben a couscous pihen, aprítsd fel az aszalt sárgabarackot, aszalt szilvát és a mazsolát. Tedd őket egy tálba.

    Az aszalt gyümölcsöket előre beáztathatod egy kis vízbe, hogy puhábban dolgozhass velük.

    3

    A mandulaforgácsokat száraz serpenyőben pirítsd meg közepes lángon 2-3 percig, amíg illatosak lesznek. Közben folyamatosan keverd, hogy ne égjenek meg.

    A mandulát ne hagyd magára a serpenyőben, mert könnyen megéghet. Mindig figyeld, amíg megpirul.

    4

    Miután a couscous megpuhult, egy villával lazítsd fel. Add hozzá a felaprított aszalt gyümölcsöket, a pirított mandulát, a mézet, citromlevet, olívaolajat és a fűszereket.

    A méz és citromlé hozzáadásával egy finom, édes-savanyú ízharmóniát kapsz.

    5

    Jól keverd össze, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon. Hagyj egy kis időt, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szeretnéd még intenzívebb ízűvé tenni, pihenhet egy órát hűtőben, de frissen is finom.