KezdjĂŒk a couscous elkĂ©szĂtĂ©sĂ©vel. Forralj fel 300 ml vizet, majd öntsd rĂĄ a couscousra egy tĂĄlban. Fedd le, Ă©s hagyd pihenni 5 percig, hogy a vĂz felszĂvĂłdjon.
Ha a couscous tĂșl szĂĄraznak tƱnik, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s extra forrĂł vizet, Ă©s keverd ĂĄt.
Miközben a couscous pihen, aprĂtsd fel az aszalt sĂĄrgabarackot, aszalt szilvĂĄt Ă©s a mazsolĂĄt. Tedd Ćket egy tĂĄlba.
Az aszalt gyĂŒmölcsöket elĆre beĂĄztathatod egy kis vĂzbe, hogy puhĂĄbban dolgozhass velĂŒk.
A mandulaforgĂĄcsokat szĂĄraz serpenyĆben pirĂtsd meg közepes lĂĄngon 2-3 percig, amĂg illatosak lesznek. Közben folyamatosan keverd, hogy ne Ă©gjenek meg.
A mandulĂĄt ne hagyd magĂĄra a serpenyĆben, mert könnyen megĂ©ghet. Mindig figyeld, amĂg megpirul.
MiutĂĄn a couscous megpuhult, egy villĂĄval lazĂtsd fel. Add hozzĂĄ a felaprĂtott aszalt gyĂŒmölcsöket, a pirĂtott mandulĂĄt, a mĂ©zet, citromlevet, olĂvaolajat Ă©s a fƱszereket.
A mĂ©z Ă©s citromlĂ© hozzĂĄadĂĄsĂĄval egy finom, Ă©des-savanyĂș ĂzharmĂłniĂĄt kapsz.
JĂłl keverd össze, hogy minden összetevĆ egyenletesen eloszoljon. Hagyj egy kis idĆt, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
Ha szeretnĂ©d mĂ©g intenzĂvebb ĂzƱvĂ© tenni, pihenhet egy ĂłrĂĄt hƱtĆben, de frissen is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.