Klasszikus couscous bĂĄrĂĄnyhĂșssal, gazdag fƱszerekkel tĂĄlalva, friss korianderrel

Couscous bĂĄrĂĄnyhĂșssal

A couscous egy hagyomĂĄnyos Ă©tel, amely a marokkĂłi konyhĂĄban kiemelkedƑ szerepet jĂĄtszik. A bĂĄrĂĄnyhĂșssal kĂ©szĂŒlt couscous egy tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs, amely a zöldsĂ©gek Ă©s a gazdag fƱszerek kombinĂĄciĂłjĂĄt hozza el. A couscous törtĂ©nete az arab vilĂĄg konyhĂĄjĂĄhoz nyĂșlik vissza, Ă©s azĂłta vilĂĄgszerte elterjedt. Az Ă©tel egyszerƱ, mĂ©gis gazdag Ă­zvilĂĄggal rendelkezik, Ă©s kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs egy tĂĄplĂĄlĂł Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă©tkezĂ©shez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Couscous
⭕ 500 g BĂĄrĂĄnyhĂșs (felkockĂĄzva)
⭕ 300 ml Víz
⭕ 1 csipet Só
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 2 ek. FƱszerkeverĂ©k (marokkĂłi)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 ek. CitromlĂ©

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A couscous-t egy tĂĄlba öntjĂŒk, Ă©s hozzĂĄadjuk a sĂłt. Forraljunk vizet, majd öntsĂŒk rĂĄ a couscous-ra. Az edĂ©nyt lefedjĂŒk, Ă©s hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a couscous felszĂ­vja a vizet.

    Ne keverjĂŒk meg azonnal, hagyjuk, hogy a gƑz hatĂĄsĂĄra megpuhuljon.

    2

    A bĂĄrĂĄnyhĂșst vĂĄgjuk fel kisebb kockĂĄkra. Egy serpenyƑben hevĂ­tsĂŒnk olĂ­vaolajat, majd adjuk hozzĂĄ a bĂĄrĂĄnyhĂșst, Ă©s pirĂ­tsuk meg, amĂ­g egyenletesen barna nem lesz.

    A bĂĄrĂĄnyhĂșst ne zsĂșfoljuk tĂșl a serpenyƑbe, hogy szĂ©pen megpiruljon minden oldalĂĄn.

    3

    AmĂ­g a bĂĄrĂĄnyhĂșs sĂŒl, aprĂ­tsuk fel a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. Amikor a bĂĄrĂĄnyhĂșs megpirult, adjuk hozzĂĄ a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, majd dinszteljĂŒk Ƒket ĂŒvegesre.

    A hagymĂĄt ne pirĂ­tsuk meg tĂșlsĂĄgosan, mert keserƱvĂ© vĂĄlhat.

    4

    Adjuk hozzĂĄ a marokkĂłi fƱszerkeverĂ©ket a hĂșsos keverĂ©khez, Ă©s keverjĂŒk össze. Ezt követƑen öntsĂŒk hozzĂĄ a vizet, majd fƑzzĂŒk tovĂĄbb, amĂ­g a bĂĄrĂĄnyhĂșs meg nem puhul, körĂŒlbelĂŒl 20-30 percig.

    A fƱszerkeverĂ©k gazdagĂ­thatja az Ă©tel Ă­zĂ©t, Ă­gy vĂĄlasszunk jĂł minƑsĂ©gƱ fƱszereket.

    5

    MiutĂĄn a couscous megpuhult, lazĂ­tsuk fel villĂĄval, majd keverjĂŒk össze a bĂĄrĂĄnyhĂșsos keverĂ©kkel. ÖntsĂŒk rĂĄ a friss citromlevet Ă©s szĂłrjuk meg korianderrel.

    A citromlĂ© Ă©s a koriander frissĂ­tƑ Ă­zt ad a couscousnak, Ă©s segĂ­t kiemelni a fƱszerek gazdagsĂĄgĂĄt.