A couscous-t egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a sót. Forraljunk vizet, majd öntsük rá a couscous-ra. Az edényt lefedjük, és hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a couscous felszívja a vizet.
Ne keverjük meg azonnal, hagyjuk, hogy a gőz hatására megpuhuljon.
A bárányhúst vágjuk fel kisebb kockákra. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd adjuk hozzá a bárányhúst, és pirítsuk meg, amíg egyenletesen barna nem lesz.
A bárányhúst ne zsúfoljuk túl a serpenyőbe, hogy szépen megpiruljon minden oldalán.
Amíg a bárányhús sül, aprítsuk fel a hagymát és fokhagymát. Amikor a bárányhús megpirult, adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, majd dinszteljük őket üvegesre.
A hagymát ne pirítsuk meg túlságosan, mert keserűvé válhat.
Adjuk hozzá a marokkói fűszerkeveréket a húsos keverékhez, és keverjük össze. Ezt követően öntsük hozzá a vizet, majd főzzük tovább, amíg a bárányhús meg nem puhul, körülbelül 20-30 percig.
A fűszerkeverék gazdagíthatja az étel ízét, így válasszunk jó minőségű fűszereket.
Miután a couscous megpuhult, lazítsuk fel villával, majd keverjük össze a bárányhúsos keverékkel. Öntsük rá a friss citromlevet és szórjuk meg korianderrel.
A citromlé és a koriander frissítő ízt ad a couscousnak, és segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.