Klasszikus couscous bárányhússal, gazdag fűszerekkel tálalva, friss korianderrel

Couscous bárányhússal

A couscous egy hagyományos étel, amely a marokkói konyhában kiemelkedő szerepet játszik. A bárányhússal készült couscous egy tökéletes választás, amely a zöldségek és a gazdag fűszerek kombinációját hozza el. A couscous története az arab világ konyhájához nyúlik vissza, és azóta világszerte elterjedt. Az étel egyszerű, mégis gazdag ízvilággal rendelkezik, és kiváló választás egy tápláló és ínycsiklandó étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Couscous
500 g Bárányhús (felkockázva)
300 ml Víz
1 csipet
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Fűszerkeverék (marokkói)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A couscous-t egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a sót. Forraljunk vizet, majd öntsük rá a couscous-ra. Az edényt lefedjük, és hagyjuk pihenni 5 percig, hogy a couscous felszívja a vizet.

    Ne keverjük meg azonnal, hagyjuk, hogy a gőz hatására megpuhuljon.

    2

    A bárányhúst vágjuk fel kisebb kockákra. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd adjuk hozzá a bárányhúst, és pirítsuk meg, amíg egyenletesen barna nem lesz.

    A bárányhúst ne zsúfoljuk túl a serpenyőbe, hogy szépen megpiruljon minden oldalán.

    3

    Amíg a bárányhús sül, aprítsuk fel a hagymát és fokhagymát. Amikor a bárányhús megpirult, adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, majd dinszteljük őket üvegesre.

    A hagymát ne pirítsuk meg túlságosan, mert keserűvé válhat.

    4

    Adjuk hozzá a marokkói fűszerkeveréket a húsos keverékhez, és keverjük össze. Ezt követően öntsük hozzá a vizet, majd főzzük tovább, amíg a bárányhús meg nem puhul, körülbelül 20-30 percig.

    A fűszerkeverék gazdagíthatja az étel ízét, így válasszunk jó minőségű fűszereket.

    5

    Miután a couscous megpuhult, lazítsuk fel villával, majd keverjük össze a bárányhúsos keverékkel. Öntsük rá a friss citromlevet és szórjuk meg korianderrel.

    A citromlé és a koriander frissítő ízt ad a couscousnak, és segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.