Couscous fűszeres olívaolajjal, friss korianderrel és citrommal díszítve

Couscous fűszeres olívaolajjal

A couscous a mediterrán konyha egyik alapeleme, amelyet könnyen elkészíthetünk, és sokféle étel mellé tálalhatunk. Ez a recept az olívaolaj, a fűszerek és a friss koriander kombinációját kínálja, amely igazi ínycsiklandó élményt nyújt. A citrom hozzáadása frissíti az ételt, és a fahéj egy különleges ízjegyet ad hozzá, amely gazdagítja a fogás ízvilágát. A couscous könnyen variálható, és tökéletes köret minden étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Couscous
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Cumin (kömény) őrölt
0.5 tk. Fahéj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 tk. Friss koriander
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj vizet egy nagyobb lábasban, és add hozzá a couscoust. Keverd jól, hogy a víz egyenletesen eloszoljon.

    A couscousnak elég, ha csak a forró vízbe kerül, nem szükséges főzni.

    2

    Fedő alatt hagyd állni 5 percig, majd óvatosan keverd át, hogy a szemek szétváljanak.

    Ha túl száraznak tűnik, egy kis extra vizet is adhatunk hozzá, hogy lazább legyen.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Ne hagyd túl sokáig a fokhagymát a serpenyőben, mert könnyen megéghet.

    4

    Add hozzá a köményt, őrölt cumin-t, fahéjat, sót és friss borsot. Keverd jól össze, hogy az olívaolaj átvegye a fűszereket.

    Ha nem szereted a fahéjat, nyugodtan csökkentheted a mennyiségét, de egy kis fahéj különleges ízt ad.

    5

    Öntsd az ízesített olívaolajat a kész couscousra, és jól keverd össze, hogy az összes szem jól átvegye az ízeket.

    A couscous még finomabb lesz, ha egy kis citromlevet is adsz hozzá a végén.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy friss és ínycsiklandó legyen.

    A friss koriander mellett egy kevés citromhéj is remek kiegészítő lehet.