Forralj vizet egy nagyobb lábasban, és add hozzá a couscoust. Keverd jól, hogy a víz egyenletesen eloszoljon.
A couscousnak elég, ha csak a forró vízbe kerül, nem szükséges főzni.
Fedő alatt hagyd állni 5 percig, majd óvatosan keverd át, hogy a szemek szétváljanak.
Ha túl száraznak tűnik, egy kis extra vizet is adhatunk hozzá, hogy lazább legyen.
Egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Ne hagyd túl sokáig a fokhagymát a serpenyőben, mert könnyen megéghet.
Add hozzá a köményt, őrölt cumin-t, fahéjat, sót és friss borsot. Keverd jól össze, hogy az olívaolaj átvegye a fűszereket.
Ha nem szereted a fahéjat, nyugodtan csökkentheted a mennyiségét, de egy kis fahéj különleges ízt ad.
Öntsd az ízesített olívaolajat a kész couscousra, és jól keverd össze, hogy az összes szem jól átvegye az ízeket.
A couscous még finomabb lesz, ha egy kis citromlevet is adsz hozzá a végén.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy friss és ínycsiklandó legyen.
A friss koriander mellett egy kevés citromhéj is remek kiegészítő lehet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.