Forralj fel 250 ml vizet egy kis lábasban, majd add hozzá a sót. Miután felforrt, vedd le a tűzről, és add hozzá a couscous-t. Fedd le, és hagyd pihenni 5-7 percig, amíg a szemek megpuhulnak és felszívják a vizet.
A couscous tökéletesen puhul meg, ha nem kevered meg, miután hozzáadtad a vizet. Ez segít abban, hogy a szemek ne ragadjanak össze.
Miután a couscous megpuhult, óvatosan egy villával lazítsd fel, hogy a szemek különállóak maradjanak.
Ha szeretnél egy extra puha couscoust, adj hozzá egy evőkanál olívaolajat a keverés során.
Keverd bele a natúr joghurtot és a friss citromlevet a couscous-ba. Ha szükséges, még egy kis sót is adhatsz hozzá, hogy ízesebb legyen.
A citrom frissességet ad a dishnek, de ha szereted a fűszeres ízeket, egy kis fekete borsot is tehetsz bele.
A friss mentát apró darabokra vágva add hozzá a couscoushoz. Keverd jól össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.
Friss menta helyett használhatsz szárított mentát is, de a friss levél sokkal intenzívebb aromát ad.
Tálald a couscous-t egy mély tálban, és élvezd a friss, könnyű ételt.
Tálalás előtt egy kis extra friss menta levelekkel díszítheted, hogy még szebbé tedd az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.