Couscous joghurttal tálalva, friss menta levelekkel díszítve

Couscous joghurttal

A couscous egy egyszerű és rendkívül sokoldalú étel, mely a közép-keleti és észak-afrikai konyhák alapja. Ez a joghurttal és mentával készült változata egy friss, könnyed ételt ad, mely tökéletes választás egy nyári ebédhez vagy egy könnyű vacsorához. A joghurt lágy krémessége remekül kiegészíti a couscous szemek enyhe diós ízét, míg a friss menta frissességet és aromát ad az ételnek. Az étel gyorsan elkészíthető, és variálható is – ha szeretnél, adj hozzá pörkölt diót vagy egy csipetnyi fűszerpaprikát, hogy különlegesebbé tedd.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Couscous
150 g Natúr joghurt
250 ml Víz
1 tk.
1 ek. Olívaolaj
5 levelek Friss menta
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel 250 ml vizet egy kis lábasban, majd add hozzá a sót. Miután felforrt, vedd le a tűzről, és add hozzá a couscous-t. Fedd le, és hagyd pihenni 5-7 percig, amíg a szemek megpuhulnak és felszívják a vizet.

    A couscous tökéletesen puhul meg, ha nem kevered meg, miután hozzáadtad a vizet. Ez segít abban, hogy a szemek ne ragadjanak össze.

    2

    Miután a couscous megpuhult, óvatosan egy villával lazítsd fel, hogy a szemek különállóak maradjanak.

    Ha szeretnél egy extra puha couscoust, adj hozzá egy evőkanál olívaolajat a keverés során.

    3

    Keverd bele a natúr joghurtot és a friss citromlevet a couscous-ba. Ha szükséges, még egy kis sót is adhatsz hozzá, hogy ízesebb legyen.

    A citrom frissességet ad a dishnek, de ha szereted a fűszeres ízeket, egy kis fekete borsot is tehetsz bele.

    4

    A friss mentát apró darabokra vágva add hozzá a couscoushoz. Keverd jól össze, hogy az ízek egyenletesen eloszoljanak.

    Friss menta helyett használhatsz szárított mentát is, de a friss levél sokkal intenzívebb aromát ad.

    5

    Tálald a couscous-t egy mély tálban, és élvezd a friss, könnyű ételt.

    Tálalás előtt egy kis extra friss menta levelekkel díszítheted, hogy még szebbé tedd az ételt.