Coxinha gombával, ropogós gombás túróval töltött brazil étel

Coxinha Gombával

A coxinha egy tradicionális brazil étel, amely a hétköznapi étkezéseken túl ünnepi alkalmakra is tökéletes. A gombával töltött változata remek alternatíva vegetáriánusoknak. A ropogós külsejű csemege és a krémes belső kombinációja igazi gasztronómiai élményt nyújt. Ez a recept a Bahia régió ízeit idézi meg, és kiváló választás a vendégváró fogások közé. Tökéletes előétel vagy snack.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 1 óra
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Gomba (apróra vágva)
300 g Liszt
50 g Vaj
250 ml Tej
2 db Tojás
1 ek. Sütőpor
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
150 g Zsemlemorzsa
500 ml Olaj a sütéshez
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát tisztítsd meg és vágd apróra. Egy serpenyőben hevítsd fel a vajat, és pirítsd meg benne a gombát, amíg levet nem ereszt és megpuhul.

    A gomba levét fontos jól kifőzni, hogy ne legyen túl vizes a töltelék.

    2

    Sózd, borsozd ízlés szerint, majd hagyd kihűlni a gombát. Ha szükséges, adj hozzá egy kis fűszert, mint pirospaprika vagy fokhagyma.

    A gomba gazdag ízét fokhagymával még intenzívebbé teheted.

    3

    Egy közepes lábasban melegítsd fel a tejet, majd add hozzá a vajat. Folyamatosan keverve, add hozzá a lisztet és a sütőport, és főzd, amíg a tészta el nem válik a lábas falától.

    A tészta állaga fontos, hogy ne legyen túl kemény, de ne is ragadjon.

    4

    Miután a tészta elkészült, vedd le a tűzről és hagyd pihenni egy kicsit, hogy lehűljön, de még meleg legyen.

    Ha túl ragacsos, egy kis lisztet is hozzáadhatsz, hogy kezelhetőbb legyen.

    5

    A tésztát formázd kis gömbökké, majd a közepébe helyezz egy kanál gombás tölteléket, és formázd őket csemege alakúra, ügyelve, hogy jól záródjanak.

    Használj vizes kezet, hogy könnyebben formázható legyen a tészta.

    6

    A megtöltött tésztát először mártsd bele felvert tojásba, majd forgasd meg zsemlemorzsában.

    A zsemlemorzsa segít, hogy a coxinha kívül ropogós legyen, míg belül krémes marad.

    7

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a coxinhákat aranybarnára. Ügyelj arra, hogy ne tegyél túl sokat egyszerre, hogy jól süljenek.

    Az olaj hőmérséklete fontos, ha túl alacsony, a coxinha megfoghat, ha túl magas, gyorsan megéghet.

    8

    Miután kisült, szedd ki a coxinhákat, és tedd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    Tálalás előtt egy kis lime levéllel is frissítheted az ízét.