A növényi olajat és vizet egy közepes lábasban felmelegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverve, főzzük, amíg a tészta el nem válik a lábas falától.
Ne hagyd abba a keverést, különben a tészta csomósodhat.
Miután a tészta elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni egy kicsit, hogy lehűljön, de még meleg legyen.
Ha túl ragacsos a tészta, egy kis lisztet is hozzáadhatsz, hogy kezelhetőbb legyen.
A tésztát formázd kis gömbökké, majd a közepébe helyezz egy kanál vegán tölteléket, és formázd őket csemege alakúra, ügyelve, hogy jól záródjanak.
Használj vizes kezet, hogy könnyebben formázható legyen a tészta.
A megtöltött tésztát először forgasd meg zsemlemorzsában.
A zsemlemorzsa segít, hogy a coxinha kívül ropogós legyen, míg belül krémes marad.
Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és süsd a coxinhákat aranybarnára. Ügyelj arra, hogy ne tegyél túl sokat egyszerre, hogy jól süljenek.
Az olaj hőmérséklete fontos, ha túl alacsony, a coxinha megfoghat, ha túl magas, gyorsan megéghet.
Miután kisült, szedd ki a coxinhákat, és tedd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.
Tálalás előtt egy kis lime levéllel is frissítheted az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.