Crab Gyoza tálalva rákhúsos töltelékkel és szójaszószos mártogatóval

Crab Gyoza – édesebb tenger íz

A Crab Gyoza a japán gyoza egyik legelegánsabb és legfinomabb tengeri változata, amely főtt vagy konzerv rákhússal készül. A japán konyha mindig is mesterien ötvözte az egyszerű technikákat a kiváló alapanyagokkal – a gyoza pirítás-párolás módszere ezt az ízletes tölteléket is tökéletesre emeli. A rákhús természetesen enyhén édeskés aromája remekül illik az újhagyma, fokhagyma és gyömbér kombinációjához. A szójaszósz és a szezámolaj mélyítik az ízeket, miközben megmarad a tengeri frissesség. A ropogós aljú batyuk kívül aranybarnák, belül lágyak és ízgazdagok. Ez az étel kiválóan alkalmas előételként vagy különleges alkalmakkor akár főételként is. A citromos vagy csípős mártogató frissít, a tálalás pedig lehet elegáns vagy rusztikus – ahogy épp a hangulat kívánja. A Crab Gyoza egyszerre komfortos és izgalmas tengeri falat.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
530 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 db Gyoza tésztalap
200 g Főtt vagy konzerv rákhús (apróra vágva)
1 szál Újhagyma (apróra vágva)
1 gerezd Fokhagyma (reszelt)
5 g Gyömbér (reszelt)
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 ek. Olaj (sütéshez)
100 ml Víz (pároláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy keverőtálban keverd össze az apróra vágott rákhúst az újhagymával, reszelt fokhagymával és gyömbérrel. Add hozzá a szójaszószt és szezámolajat, majd óvatosan dolgozd össze, hogy ne törjön össze túlságosan a rák. TIPP: Ha konzerv rákot használsz, alaposan csepegtesd le!

    A friss rákot előzőleg főzd meg vagy párold, mielőtt aprítod. Így könnyebb vele dolgozni, és az íze is intenzívebb lesz.

    2

    Tegyél egy teáskanálnyi tölteléket minden gyoza tésztalap közepére. A szélét nedvesítsd be vízzel, hajtsd félbe, és csípd össze, hogy jól záródjon. Ne töltsd túl, mert a töltelék kiáramolhat sütéskor.

    A szélek benedvesítéséhez használj ecsetet. A biztosabb zárás érdekében először csak a tészta közepét nyomd össze, majd haladj a szélek felé.

    3

    Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts fel kevés olajat, és helyezd bele a gyozákat. Süsd őket közepes lángon, míg az aljuk aranybarna nem lesz (kb. 2-3 perc).

    Az olaj ne legyen túl forró, mert a gyozák megéghetnek, mielőtt a töltelék átfőne. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a lángot.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, fedd le, és párold 5 percig. Ezután vedd le a fedőt, és süsd további 1 percig, hogy ropogós aljú legyen a batyu.

    A víz mennyisége függ a serpenyő méretétől és a gyozák számától. A lényeg, hogy a gőzben párolódjanak, de ne ússzanak a vízben. Ha a víz hamar elfogy, önts hozzá még egy keveset.

    5

    Tálald szójaszószos vagy citromos-ecetes mártogatóval, újhagymával megszórva. TIPP: A rákhús enyhén édeskés ízét remekül kiemeli egy kevés lime-lé vagy chiliolaj.

    A mártogatóhoz adhatsz egy kevés reszelt gyömbért is, ami frissességet kölcsönöz neki.