Egy keverőtálban keverd össze az apróra vágott rákhúst az újhagymával, reszelt fokhagymával és gyömbérrel. Add hozzá a szójaszószt és szezámolajat, majd óvatosan dolgozd össze, hogy ne törjön össze túlságosan a rák. TIPP: Ha konzerv rákot használsz, alaposan csepegtesd le!
A friss rákot előzőleg főzd meg vagy párold, mielőtt aprítod. Így könnyebb vele dolgozni, és az íze is intenzívebb lesz.
Tegyél egy teáskanálnyi tölteléket minden gyoza tésztalap közepére. A szélét nedvesítsd be vízzel, hajtsd félbe, és csípd össze, hogy jól záródjon. Ne töltsd túl, mert a töltelék kiáramolhat sütéskor.
A szélek benedvesítéséhez használj ecsetet. A biztosabb zárás érdekében először csak a tészta közepét nyomd össze, majd haladj a szélek felé.
Egy tapadásmentes serpenyőben hevíts fel kevés olajat, és helyezd bele a gyozákat. Süsd őket közepes lángon, míg az aljuk aranybarna nem lesz (kb. 2-3 perc).
Az olaj ne legyen túl forró, mert a gyozák megéghetnek, mielőtt a töltelék átfőne. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a lángot.
Öntsd hozzá a vizet, fedd le, és párold 5 percig. Ezután vedd le a fedőt, és süsd további 1 percig, hogy ropogós aljú legyen a batyu.
A víz mennyisége függ a serpenyő méretétől és a gyozák számától. A lényeg, hogy a gőzben párolódjanak, de ne ússzanak a vízben. Ha a víz hamar elfogy, önts hozzá még egy keveset.
Tálald szójaszószos vagy citromos-ecetes mártogatóval, újhagymával megszórva. TIPP: A rákhús enyhén édeskés ízét remekül kiemeli egy kevés lime-lé vagy chiliolaj.
A mártogatóhoz adhatsz egy kevés reszelt gyömbért is, ami frissességet kölcsönöz neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.