Keverd össze a búzalisztet, cukrot, szárazélesztőt és sót. Add hozzá a langyos vizet, és dagaszd sima, rugalmas tésztává. Tipp: ha kissé ragad, adj hozzá még kevés lisztet, ha morzsálódik, néhány csepp víz segíthet.
A víz hőmérséklete nagyon fontos! Túl meleg vízben az élesztő elpusztul, túl hideg vízben pedig nem aktiválódik. A legjobb a kézmeleg, kb. 30-35°C.
Fedd le a tésztát, és keleszd meleg helyen kb. 1 órát, amíg duplájára nő. Tipp: használj huzatmentes, meleg környezetet, vagy a sütő világítását a kelés elősegítésére.
Ha nincs elég időd, a sütőt előmelegítheted a legalacsonyabb fokozaton pár percig, majd kikapcsolva beleteheted a tésztát kelni. Fontos, hogy ne legyen túl meleg a sütő!
Oszd a tésztát 8 részre, formázd oválissá, hajtsd félbe, és sütőpapírral elválasztva tedd a párolóba. Keleszd újabb 15 percig, majd párold közepes lángon 10-12 percig. Ne nyisd ki a fedőt közben!
A sütőpapír megakadályozza, hogy a bucik leragadjanak a pároló aljára. A párolás alatt a fedőt ne emeld fel, mert a hirtelen hőmérsékletváltozás miatt a bucik összeeshetnek.
A sertéshas bőrét alaposan tisztítsd meg, majd vágd kb. 4x6 cm-es darabokra. Sózd be, és 180 °C-os sütőben süsd 90 percig, az utolsó 10-15 percben grillezd a bőrös felét, hogy ropogós legyen. Tipp: a bőrt előzőleg egy éjszakára kiszáríthatod a hűtőben, így extra ropogós lesz.
Sütés előtt a bőrét sűrűn szurkáld meg villával vagy késsel, így a zsír jobban ki tud sülni, és a bőr még ropogósabb lesz. A sózás előtt kend be a bőrt egy kevés ecettel is.
A savanyított káposztához szeleteld vékonyra a káposztát, majd keverd el a rizsecettel és a cukorral. Pihentesd legalább 20 percig. Tipp: ha karakteresebb ízt szeretnél, adj hozzá egy csipet sót is.
A káposztát alaposan masszírozd össze a sóval, ecettel és cukorral. Ez segít, hogy a káposzta megpuhuljon, és jobban felvegye az ízeket.
Tálalás: nyisd szét a bao bucikat, helyezz bele egy szelet ropogós sertéshúst, és kanalazz rá a savanyított káposztából. Azonnal, melegen fogyaszd. Tipp: ha intenzívebb ízekre vágysz, egy kevés szójaszósz vagy csípős szósz is jól illik hozzá.
A bao bucikat tálalás előtt gőzöld meg újra pár percig, hogy melegek és puhák legyenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.