Készítsd el a cseresznyés-mandulás tölteléket: a cseresznyét pürésítsd, a mandulát pedig aprítsd fel, majd tedd félre.
A cseresznye pürésítéséhez használhatsz botmixert vagy turmixgépet. A mandulát érdemes pirítani egy kicsit, hogy intenzívebb legyen az íze.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás biztosítja, hogy a macaronok sima felületűek legyenek.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben felverődjön. Egy csipet só hozzáadása is segíthet a kemény hab elérésében.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A keveréshez használj spatulát, és lentről felfelé haladva forgasd össze a hozzávalókat. A túlkeverés lapos macaronokat eredményezhet.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek. Használhatsz egy sablont a sütőpapír alatt, hogy segítsen a méret megtartásában.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
Ez a pihentetés nagyon fontos a macaron jellegzetes 'lábának' kialakulásához. A tetejüknek mattnak kell lennie.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőnként eltérhet, figyelj a macaronokra. Ha a 'lábuk' kialakult, és a tetejük nem barnul, akkor jók. A kihűlés előtt ne vedd le őket a sütőpapírról, mert könnyen eltörhetnek.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel, de vigyázz, hogy ne égjen meg. A tejszín legyen legalább 30%-os zsírtartalmú.
Miután a cseresznyét pürésítetted, keverd össze őket a mandulával és a csokoládés krémmel, hogy egy lágy, de szilárd tölteléket kapj.
Ha a töltelék túl lágy, adj hozzá egy kevés porcukrot vagy mandulalisztet. Ha túl szilárd, adj hozzá egy kevés tejszínt.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
Ez a lépés azért fontos, hogy a töltelék ne folyjon szét a macaronok töltésekor.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes cseresznyés-mandulás tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket habzsákból is rányomhatod, így egyenletesebb lesz a réteg.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
Ez a pihentetés elengedhetetlen a tökéletes macaron élményhez. Az ízek jobban összeérnek, és a macaron szerkezete is javul.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.