Cseresznyés-mandulás macaron

Cseresznyés-mandulás macaron

A cseresznyés-mandulás macaron a francia macaron tésztát ötvözi a friss cseresznye és a mandula gazdag ízével. A cseresznye frissítő és savanykás íze, valamint a mandula édes, diós karaktere tökéletes harmóniát alkot, így egy igazán különleges és ínycsiklandó desszertet készíthetünk belőle. Ez a macaron tökéletes választás tavaszi vagy nyári alkalmakra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
100 g Friss cseresznye
50 g Mandula
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a cseresznyés-mandulás tölteléket: a cseresznyét pürésítsd, a mandulát pedig aprítsd fel, majd tedd félre.

    A cseresznye pürésítéséhez használhatsz botmixert vagy turmixgépet. A mandulát érdemes pirítani egy kicsit, hogy intenzívebb legyen az íze.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás biztosítja, hogy a macaronok sima felületűek legyenek.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyebben felverődjön. Egy csipet só hozzáadása is segíthet a kemény hab elérésében.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A keveréshez használj spatulát, és lentről felfelé haladva forgasd össze a hozzávalókat. A túlkeverés lapos macaronokat eredményezhet.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek. Használhatsz egy sablont a sütőpapír alatt, hogy segítsen a méret megtartásában.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    Ez a pihentetés nagyon fontos a macaron jellegzetes 'lábának' kialakulásához. A tetejüknek mattnak kell lennie.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőnként eltérhet, figyelj a macaronokra. Ha a 'lábuk' kialakult, és a tetejük nem barnul, akkor jók. A kihűlés előtt ne vedd le őket a sütőpapírról, mert könnyen eltörhetnek.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvaszd fel, de vigyázz, hogy ne égjen meg. A tejszín legyen legalább 30%-os zsírtartalmú.

    9

    Miután a cseresznyét pürésítetted, keverd össze őket a mandulával és a csokoládés krémmel, hogy egy lágy, de szilárd tölteléket kapj.

    Ha a töltelék túl lágy, adj hozzá egy kevés porcukrot vagy mandulalisztet. Ha túl szilárd, adj hozzá egy kevés tejszínt.

    10

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    Ez a lépés azért fontos, hogy a töltelék ne folyjon szét a macaronok töltésekor.

    11

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes cseresznyés-mandulás tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket habzsákból is rányomhatod, így egyenletesebb lesz a réteg.

    12

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    Ez a pihentetés elengedhetetlen a tökéletes macaron élményhez. Az ízek jobban összeérnek, és a macaron szerkezete is javul.