Csicseriborsólisztes focaccia tálalva

Csicseriborsólisztes (farinata) focaccia

A focaccia egy klasszikus olasz pékáru, amelyet az egész világon előszeretettel fogyasztanak. A csicseriborsólisztes változat, más néven farinata, egy gluténmentes alternatíva, amely gazdag fehérjében és rostokban. Az olívaolajjal locsolt tészta ropogós teteje és puha belseje tökéletes kiegészítője a mediterrán étkezéseknek, vagy egy könnyű vacsorának.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
400 g Csicseriborsóliszt
1 cs. Sütőpor
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
2 ág Rozmaring

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsólisztet, sütőport és sót tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.

    A csicseriborsóliszt hajlamos csomósodni, ezért érdemes átszitálni a tálba keverés előtt.

    2

    Add hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd keverd addig, amíg egy sima tésztát nem kapsz.

    Fontos, hogy a víz langyos legyen, ne túl meleg, mert az károsíthatja a tészta állagát. A tésztának sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie.

    3

    A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.

    Használj egy nagyobb méretű tepsit, hogy a tészta vékony rétegben terüljön el, így ropogósabb lesz. A tepsit alaposan kend ki olívaolajjal, hogy a focaccia ne ragadjon le.

    4

    A rozmaringot apróra vágva szórd a tészta tetejére.

    A rozmaringot sütés előtt nyomkodd bele a tésztába, hogy ne égjen meg a sütőben. Más fűszerekkel is kísérletezhetsz, például kakukkfűvel vagy durva szemű sóval.

    5

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a focaccia ne égjen meg. Akkor jó, ha a széle ropogós, a közepe pedig puha marad.

    6

    Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.

    Érdemes rácsra tenni hűlni, hogy alulról is szellőzzön, és ne ázzon el.