A csicseriborsólisztet, sütőport és sót tedd egy nagy tálba, majd keverd jól össze.
A csicseriborsóliszt hajlamos csomósodni, ezért érdemes átszitálni a tálba keverés előtt.
Add hozzá a langyos vizet és az olívaolajat, majd keverd addig, amíg egy sima tésztát nem kapsz.
Fontos, hogy a víz langyos legyen, ne túl meleg, mert az károsíthatja a tészta állagát. A tésztának sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie.
A tésztát öntsd egy olívaolajjal kikent tepsibe, és egyenletesen simítsd el.
Használj egy nagyobb méretű tepsit, hogy a tészta vékony rétegben terüljön el, így ropogósabb lesz. A tepsit alaposan kend ki olívaolajjal, hogy a focaccia ne ragadjon le.
A rozmaringot apróra vágva szórd a tészta tetejére.
A rozmaringot sütés előtt nyomkodd bele a tésztába, hogy ne égjen meg a sütőben. Más fűszerekkel is kísérletezhetsz, például kakukkfűvel vagy durva szemű sóval.
Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 20-25 percig, amíg a focaccia aranybarna és ropogós lesz.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy a focaccia ne égjen meg. Akkor jó, ha a széle ropogós, a közepe pedig puha marad.
Sütés után hagyd hűlni 10 percig, majd szeleteld fel és tálald.
Érdemes rácsra tenni hűlni, hogy alulról is szellőzzön, és ne ázzon el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.