Mosd át alaposan a jázmin rizst hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt, így a rizs pergősebb marad.
A rizs átmosása kulcsfontosságú a pergős állag eléréséhez. Ne hagyd ki ezt a lépést!
Egy közepes lábosban forrald fel a vizet egy csipet sóval, majd add hozzá a rizst. Fedő alatt, alacsony lángon főzd 12-15 percig, amíg teljesen megpuhul.
A főzés során ne emeld fel a fedőt, hogy a gőz ne szökjön el. Ha a rizs még kemény, adj hozzá egy kevés vizet, és főzd tovább.
Amíg a rizs fő, aprítsd fel a fokhagymát, a gyömbért és az újhagymát. A tofut vágd kisebb kockákra.
A tofu kiválasztásánál érdemes keményebb fajtát választani, hogy sütés közben ne essen szét.
Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat közepes lángon, majd add hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
A szezámolaj intenzív ízt ad, de helyettesíthető más növényi olajjal is.
Add hozzá a tofukockákat, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg aranybarna kérget kapnak.
A tofu pirításánál ne zsúfold tele a serpenyőt, mert akkor párolódni fog, nem pedig pirulni. Ha szükséges, több részletben süsd meg.
Öntsd rá a szójaszószt és szórd meg chilipelyhekkel, majd keverd össze, hogy az ízek jól eloszoljanak.
A szójaszósz mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha szereted a csípőset, adj hozzá több chilipehelyet.
Öntsd a megfőtt rizst a serpenyőbe, és pirítsd további 3-5 percig, hogy minden összetevő jól összeérjen.
A rizst óvatosan keverd össze a többi hozzávalóval, hogy ne törjön össze.
Szórd meg friss újhagymával és pirított szezámmaggal, majd tálald forrón.
A pirított szezámmag még intenzívebb ízt ad. Száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.