CsípƑs tofus rizs tálalva

CsípƑs tofus rizs

A csĂ­pƑs tofus rizs egy Ă­zletes Ă©s fƱszeres ĂĄzsiai ihletĂ©sƱ Ă©tel, amely a tofu ropogĂłs textĂșrĂĄjĂĄt ötvözi a szĂłjaszĂłsz mĂ©ly umami Ă­zĂ©vel Ă©s a chili csĂ­pƑs erejĂ©vel. Ez a fogĂĄs kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ azok körĂ©ben, akik szeretik az intenzĂ­v Ă­zeket Ă©s a gyors, egĂ©szsĂ©ges Ă©teleket. A tofut elƑször aranybarnĂĄra pirĂ­tjuk, hogy kellemesen ropogĂłs legyen, majd egy gazdag, fokhagymĂĄs-gyömbĂ©res fƱszerkeverĂ©kkel Ă©s chilivel Ă­zesĂ­tjĂŒk. Az Ă­gy elkĂ©szĂŒlt tofus rizs remek vĂĄlasztĂĄs egy gyors vacsorĂĄra vagy vegetĂĄriĂĄnus fƑételkĂ©nt is megĂĄllja a helyĂ©t. Ha szereted az ĂĄzsiai konyha gazdag, csĂ­pƑs Ă­zvilĂĄgĂĄt, akkor ez a recept garantĂĄltan a kedvenceid közĂ© fog tartozni. TĂĄlald friss ĂșjhagymĂĄval Ă©s pirĂ­tott szezĂĄmmaggal, hogy mĂ©g több textĂșrĂĄt Ă©s Ă­zt adjon az Ă©telhez!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g Jázmin rizs
⭕ 150 g Tofu
⭕ 400 ml Víz
⭕ 20 ml Szójaszósz
⭕ 10 ml Szezámolaj
⭕ 1 tk. Chilipehely
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 5 g GyömbĂ©r
⭕ 1 szál Újhagyma
⭕ 5 g Szezámmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd ĂĄt alaposan a jĂĄzmin rizst hideg vĂ­zben, amĂ­g a vĂ­z tiszta nem lesz. Ez segĂ­t eltĂĄvolĂ­tani a felesleges kemĂ©nyĂ­tƑt, Ă­gy a rizs pergƑsebb marad.

    A rizs ĂĄtmosĂĄsa kulcsfontossĂĄgĂș a pergƑs ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©hez. Ne hagyd ki ezt a lĂ©pĂ©st!

    2

    Egy közepes lĂĄbosban forrald fel a vizet egy csipet sĂłval, majd add hozzĂĄ a rizst. FedƑ alatt, alacsony lĂĄngon fƑzd 12-15 percig, amĂ­g teljesen megpuhul.

    A fƑzĂ©s sorĂĄn ne emeld fel a fedƑt, hogy a gƑz ne szökjön el. Ha a rizs mĂ©g kemĂ©ny, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s vizet, Ă©s fƑzd tovĂĄbb.

    3

    AmĂ­g a rizs fƑ, aprĂ­tsd fel a fokhagymĂĄt, a gyömbĂ©rt Ă©s az ĂșjhagymĂĄt. A tofut vĂĄgd kisebb kockĂĄkra.

    A tofu kivĂĄlasztĂĄsĂĄnĂĄl Ă©rdemes kemĂ©nyebb fajtĂĄt vĂĄlasztani, hogy sĂŒtĂ©s közben ne essen szĂ©t.

    4

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel a szezĂĄmolajat közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©rt. PirĂ­tsd 1-2 percig, amĂ­g illatos lesz.

    A szezĂĄmolaj intenzĂ­v Ă­zt ad, de helyettesĂ­thetƑ mĂĄs növĂ©nyi olajjal is.

    5

    Add hozzĂĄ a tofukockĂĄkat, Ă©s pirĂ­tsd Ƒket 5-7 percig, amĂ­g aranybarna kĂ©rget kapnak.

    A tofu pirĂ­tĂĄsĂĄnĂĄl ne zsĂșfold tele a serpenyƑt, mert akkor pĂĄrolĂłdni fog, nem pedig pirulni. Ha szĂŒksĂ©ges, több rĂ©szletben sĂŒsd meg.

    6

    Öntsd rĂĄ a szĂłjaszĂłszt Ă©s szĂłrd meg chilipelyhekkel, majd keverd össze, hogy az Ă­zek jĂłl eloszoljanak.

    A szĂłjaszĂłsz mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint szabĂĄlyozhatod. Ha szereted a csĂ­pƑset, adj hozzĂĄ több chilipehelyet.

    7

    Öntsd a megfƑtt rizst a serpenyƑbe, Ă©s pirĂ­tsd tovĂĄbbi 3-5 percig, hogy minden összetevƑ jĂłl összeĂ©rjen.

    A rizst óvatosan keverd össze a többi hozzåvalóval, hogy ne törjön össze.

    8

    SzĂłrd meg friss ĂșjhagymĂĄval Ă©s pirĂ­tott szezĂĄmmaggal, majd tĂĄlald forrĂłn.

    A pirĂ­tott szezĂĄmmag mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zt ad. SzĂĄraz serpenyƑben pirĂ­tsd meg, amĂ­g illatos nem lesz.