Csirke Bulgogi tĂĄlalva, csirkehĂșssal Ă©s lime-mal

Csirke Bulgogi

A bulgogi gyökerei a koreai konyhĂĄba nyĂșlnak vissza, ahol a marhahĂșs kĂŒlönfĂ©le pĂĄcokkal valĂł marinĂĄlĂĄsĂĄnak hagyomĂĄnya van. A csirke bulgogi egy Ă­nycsiklandĂł Ă©s könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ Ă©tel, amely gazdag Ă­zekkel Ă©s textĂșrĂĄkkal rendelkezik. A csirkehĂșs, szĂłjaszĂłsz Ă©s fokhagyma tökĂ©letes harmĂłniĂĄban vannak, miközben a lime frissĂ­tƑ Ă­ze minden falatot kiemel.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g CsirkehĂșs
⭕ 4 ek. Szójaszósz
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 cm GyömbĂ©r
⭕ 2 ek. Barna cukor
⭕ 2 ek. Szezámmagolaj
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 szĂĄl PĂłrĂ©hagyma
⭕ 1 db Lime
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ek. Szezámmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehĂșst vĂ©kony csĂ­kokra szeleteld fel. Egy nagy tĂĄlban keverd össze a szĂłjaszĂłszt, fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt, barna cukrot, szezĂĄmmagolajat, borsot Ă©s a lime levĂ©t.

    A hĂșs szeletelĂ©sĂ©hez könnyebb, ha a csirkehĂșst kicsit megfagyasztod elƑtte.

    2

    Tedd bele a csirkehĂșst a marinĂĄdba, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 30 percig, hogy az Ă­zek jĂłl ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hĂșst.

    MinĂ©l hosszabb ideig marinĂĄlĂłdik a hĂșs, annĂĄl Ă­zesebb lesz.

    3

    A póréhagymåt apróra vågd fel. A lime levét facsard ki, és tartsd félre.

    A friss pĂłrĂ©hagyma Ă©s lime frissĂ­tƑ Ă­zvilĂĄgot ad a bulgoginak.

    4

    Egy serpenyƑben öntsd fel az olĂ­vaolajat, majd hevĂ­tsd fel. Tedd bele a csirkehĂșst, Ă©s pirĂ­tsd meg, amĂ­g szĂ©pen karamellizĂĄlĂłdik Ă©s ropogĂłsra sĂŒl.

    Ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑt, hogy a hĂșs egyenletesen sĂŒlhessen.

    5

    MiutĂĄn a hĂșs megsĂŒlt, tĂĄlald a bulgogit lime levĂ©vel Ă©s friss pĂłrĂ©hagymĂĄval. Ha szeretnĂ©d, szezĂĄmmaggal is megszĂłrhatod.

    A szezĂĄmmag ad egy finom ropogĂłssĂĄgot, amitƑl a bulgogi mĂ©g Ă­nycsiklandĂłbbĂĄ vĂĄlik.