Csirke Katsu, ropogós panírozott csirkemell tonkatsu szósszal

Csirke Katsu

A csirke katsu egy japán étel, amely a panírozott csirkemellet és a tonkatsu szószt kombinálja. Az étel a japán konyha egyik legismertebb ételévé vált, és szinte minden étteremben megtalálható. A katsu egy ropogós, fűszeres panírral bevont hús, amelyet tonkatsu szósszal tálalnak. Az étel egyszerű, de gazdag ízvilágú, és tökéletes választás egy gyors vacsorához vagy étkezéshez. A csirke katsu tradicionálisan rizssel és savanyúsággal kerül tálalásra, de sokan salátával is szeretik. Az étel népszerűségét az egyszerűségében rejlik – könnyen elkészíthető, mégis ínycsiklandó.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkemell
100 g Panko breadcrumbs
1 db Egg
50 g All-purpose flour
2 ek. Soy sauce
1 ek. Sesame oil
1 db Cabbage
500 ml Vegetable oil
2 ek. Tonkatsu sauce

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Preheat the oil in a deep pan to 170°C for frying.

    Make sure the oil is hot enough by testing with a small piece of breadcrumb. If it sizzles immediately, the oil is ready.

    2

    Season the chicken breasts with soy sauce and sesame oil, then dredge in the flour, dip in the beaten egg, and coat with panko breadcrumbs.

    For a crunchier coating, press the panko breadcrumbs onto the chicken breasts to ensure they stick well.

    3

    Carefully fry the chicken breasts in the hot oil for about 4-5 minutes on each side, or until golden brown and crispy.

    Fry the chicken in batches if necessary, ensuring the oil temperature stays consistent.

    4

    Once fried, drain the chicken on a paper towel to remove excess oil.

    Let the chicken rest for a minute to allow the juices to redistribute.

    5

    Slice the chicken breasts into strips and serve with shredded cabbage and tonkatsu sauce.

    For an authentic touch, serve the katsu with a side of rice and pickles.