Csirkemell fűszeres zöldségágyon tálalva friss citrommal

Csirkemell fűszeres zöldségágyon

A csirkemell fűszeres zöldségágyon egy klasszikus és egészséges étel, amely a friss alapanyagok ízvilágára helyezi a hangsúlyt. Ez a recept kiváló választás azoknak, akik szeretnék kombinálni a fehérjedús csirkét a rostokban gazdag zöldségekkel. Képzeld el, ahogy a csirke és a zöldségek illata betölti a konyhát, miközben a sütőben egyesülnek a fűszerek aromáival. A tökéletes sült csirkemell titka a megfelelő fűszerezés és a sütési idő pontos betartása, hogy a hús szaftos maradjon, a zöldségek pedig enyhén karamellizálódjanak. Ez az étel könnyedén variálható más zöldségekkel, mint például brokkolival vagy paradicsommal, és friss fűszernövényekkel még izgalmasabbá tehető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Csirkemellfilé
1 db Cukkini
1 db Piros kaliforniai paprika
2 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Oregano
1 tk. Bazsalikom
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellfiléket tisztítsd meg, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Locsold meg egy kevés citromlével, hogy friss, üde ízt kapjon.

    A csirkemellet klopfold ki vékonyra, hogy egyenletesen süljön meg és hamarabb elkészüljön.

    2

    A cukkinit, kaliforniai paprikát és sárgarépát mosd meg és szeleteld vékony csíkokra. A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel finomra.

    A zöldségeket hasonló méretűre vágd, hogy egyenletesen süljenek meg.

    3

    Egy nagyobb tepsit vagy sütőtálat kenj ki olívaolajjal, majd terítsd el az alján az előkészített zöldségeket.

    Az olívaolaj megakadályozza, hogy a zöldségek leragadjanak, és finom ízt ad nekik.

    4

    Szórd meg a zöldségeket oregánóval és bazsalikommal, majd helyezd rájuk a csirkemellfiléket.

    Használhatsz friss vagy szárított fűszernövényeket is. A friss fűszernövények intenzívebb ízt adnak.

    5

    Locsold meg a csirkemelleket is olívaolajjal, majd fedd le alufóliával, és helyezd a 180°C-ra előmelegített sütőbe.

    Az alufólia segít, hogy a csirkemell ne száradjon ki sütés közben.

    6

    Süsd lefedve 25 percig, majd vedd le a fóliát, és süsd további 10-15 percig, amíg a csirke aranybarnára sül és a zöldségek enyhén karamellizálódnak.

    A sütési idő függ a csirkemell vastagságától és a sütő teljesítményétől. Ellenőrizd, hogy a csirke teljesen átsült-e.

    7

    Tálalás előtt csepegtesd meg a csirkét friss citromlével, és szórd meg friss zöldfűszerekkel, ha szeretnéd.

    A friss citromlé és zöldfűszerek még frissebbé és ízletesebbé teszik az ételt.