A csirkemellet tisztítsd meg, majd szeleteld kisebb darabokra. Fűszerezd sóval és borssal.
A csirkemell szeletelésénél figyelj, hogy egyenletes vastagságúak legyenek a darabok, így egyszerre sülnek meg.
Egy serpenyőben hevíts fel 1 evőkanál olívaolajat, majd süsd a csirkemelldarabokat 3-4 percig mindkét oldalukon, amíg aranybarnára sülnek. Vedd ki és tedd félre.
Ne süsd túl a csirkemellet, mert kiszáradhat. Akkor vedd ki a serpenyőből, amikor már nem rózsaszín a belseje.
A rizottóhoz aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát. Egy lábasban olvaszd meg a vajat, majd párold üvegesre a hagymát és a fokhagymát.
A rizottóhoz érdemes alacsony lángon párolni a hagymát, hogy ne égjen meg, hanem édes ízt adjon.
Add hozzá a rizottó rizst, és kevergetve pirítsd 1-2 percig, amíg kissé áttetszővé válik.
A rizs pirítása fontos lépés, mert ez segít, hogy a rizs ne főjön szét a rizottó készítése során.
Öntsd hozzá a fehérbort, és kevergesd, amíg teljesen elpárolog.
A fehérbor savassága kiemeli a rizottó ízét. Használj száraz fehérbort a legjobb eredmény érdekében.
Fokozatosan, merőkanalanként adagold hozzá a forró húslevest, mindig megvárva, hogy a rizs beszívja az előző adagot. Közben folyamatosan kevergesd. Ez a folyamat kb. 18-20 percig tart.
A folyamatos kevergetés elengedhetetlen a krémes állag eléréséhez. A húsleves legyen forró, hogy ne hűtse le a rizst.
Amikor a rizs majdnem teljesen megpuhult, add hozzá a friss spenótot, és keverd el benne, hogy megfonnyadjon.
A spenótot csak a végén add hozzá, hogy megőrizze a frissességét és a színét.
Szórd bele a reszelt parmezánt, és keverd össze, hogy krémes állagot kapj. Ha szükséges, ízesítsd még sóval és borssal.
A parmezán hozzáadása még krémesebbé és ízletesebbé teszi a rizottót. Frissen reszelt parmezánt használj a legjobb íz érdekében.
A sült csirkemellet helyezd a kész spenótos rizottóra, majd azonnal tálald. Ízlés szerint további parmezánnal megszórhatod.
A rizottót azonnal tálald, mert állás közben veszíthet a krémes állagából.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.