Csirkemell spen贸tos rizott贸val t谩lalva

Csirkemell spen贸tos rizott贸val

A rizott贸 az olasz konyha egyik legismertebb 茅s legkedveltebb fog谩sa, amelyet 脡szak-Olaszorsz谩gban, f艖k茅nt Mil谩n贸ban 茅s k枚rny茅k茅n t枚k茅letes铆tettek az 茅vsz谩zadok sor谩n. Az alapja a speci谩lis r枚vidszem疟 rizs, amely kr茅mes 谩llagot kap a folyamatos keverget茅s sor谩n. A spen贸t 茅s a parmez谩n remek眉l kieg茅sz铆tik a rizott贸 铆z茅t, m铆g a s眉lt csirkemell szaftos 茅s 铆zletes kieg茅sz铆t艖je lesz. Ez az 茅tel t枚k茅letes v谩laszt谩s egy eleg谩ns vacsor谩hoz vagy egy kiad贸s eb茅dhez!

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 30 perc
Teljes 40 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 2
400 g Csirkemell
200 g Rizott贸 rizs (Arborio)
100 g Friss spen贸t
50 g Parmez谩n sajt
2 ek. Vaj
2 ek. Ol铆vaolaj
500 ml H煤sleves alapl茅
1 db V枚r枚shagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 ml Feh茅rbor
1 tk. S贸
1 tk. 艕r枚lt fekete bors

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A csirkemellet tiszt铆tsd meg, majd szeleteld kisebb darabokra. F疟szerezd s贸val 茅s borssal.

    A csirkemell szeletel茅s茅n茅l figyelj, hogy egyenletes vastags谩g煤ak legyenek a darabok, 铆gy egyszerre s眉lnek meg.

    2

    Egy serpeny艖ben hev铆ts fel 1 ev艖kan谩l ol铆vaolajat, majd s眉sd a csirkemelldarabokat 3-4 percig mindk茅t oldalukon, am铆g aranybarn谩ra s眉lnek. Vedd ki 茅s tedd f茅lre.

    Ne s眉sd t煤l a csirkemellet, mert kisz谩radhat. Akkor vedd ki a serpeny艖b艖l, amikor m谩r nem r贸zsasz铆n a belseje.

    3

    A rizott贸hoz apr铆tsd fel a v枚r枚shagym谩t 茅s a fokhagym谩t. Egy l谩basban olvaszd meg a vajat, majd p谩rold 眉vegesre a hagym谩t 茅s a fokhagym谩t.

    A rizott贸hoz 茅rdemes alacsony l谩ngon p谩rolni a hagym谩t, hogy ne 茅gjen meg, hanem 茅des 铆zt adjon.

    4

    Add hozz谩 a rizott贸 rizst, 茅s kevergetve pir铆tsd 1-2 percig, am铆g kiss茅 谩ttetsz艖v茅 v谩lik.

    A rizs pir铆t谩sa fontos l茅p茅s, mert ez seg铆t, hogy a rizs ne f艖j枚n sz茅t a rizott贸 k茅sz铆t茅se sor谩n.

    5

    脰ntsd hozz谩 a feh茅rbort, 茅s kevergesd, am铆g teljesen elp谩rolog.

    A feh茅rbor savass谩ga kiemeli a rizott贸 铆z茅t. Haszn谩lj sz谩raz feh茅rbort a legjobb eredm茅ny 茅rdek茅ben.

    6

    Fokozatosan, mer艖kanalank茅nt adagold hozz谩 a forr贸 h煤slevest, mindig megv谩rva, hogy a rizs besz铆vja az el艖z艖 adagot. K枚zben folyamatosan kevergesd. Ez a folyamat kb. 18-20 percig tart.

    A folyamatos keverget茅s elengedhetetlen a kr茅mes 谩llag el茅r茅s茅hez. A h煤sleves legyen forr贸, hogy ne h疟tse le a rizst.

    7

    Amikor a rizs majdnem teljesen megpuhult, add hozz谩 a friss spen贸tot, 茅s keverd el benne, hogy megfonnyadjon.

    A spen贸tot csak a v茅g茅n add hozz谩, hogy meg艖rizze a frissess茅g茅t 茅s a sz铆n茅t.

    8

    Sz贸rd bele a reszelt parmez谩nt, 茅s keverd 枚ssze, hogy kr茅mes 谩llagot kapj. Ha sz眉ks茅ges, 铆zes铆tsd m茅g s贸val 茅s borssal.

    A parmez谩n hozz谩ad谩sa m茅g kr茅mesebb茅 茅s 铆zletesebb茅 teszi a rizott贸t. Frissen reszelt parmez谩nt haszn谩lj a legjobb 铆z 茅rdek茅ben.

    9

    A s眉lt csirkemellet helyezd a k茅sz spen贸tos rizott贸ra, majd azonnal t谩lald. 脥zl茅s szerint tov谩bbi parmez谩nnal megsz贸rhatod.

    A rizott贸t azonnal t谩lald, mert 谩ll谩s k枚zben vesz铆thet a kr茅mes 谩llag谩b贸l.