Csirkemell zöldséges rizottóval tálalva

Csirkemell zöldséges rizottóval

A csirkemell zöldséges rizottóval egy ízletes és elegáns étel, amely az olasz konyha klasszikus rizottó technikáját ötvözi friss, szezonális zöldségekkel. Ez a recept nemcsak látványos, hanem rendkívül krémes és ízletes is, tökéletes választás egy különleges vacsorához vagy hétköznapi étkezéshez. A csirkehús szaftossága és a rizottó gazdag ízvilága garantáltan elkápráztat mindenkit az asztalnál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Csirkemellfilé
250 g Arborio rizs
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Sárgarépa
100 g Zöldborsó
750 ml Csirkehúsleves alaplé
100 ml Fehérbor
50 g Parmezán sajt
30 g Vaj
3 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 tk. Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellfiléket sóval és borssal fűszerezd, majd egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon süsd aranybarnára mindkét oldalukat. Tedd félre pihenni.

    A húst ne süsd teljesen készre, mert a rizottóval együtt még párolódni fog.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd finomra. A sárgarépát vágd kis kockákra. Melegítsd fel a maradék olívaolajat egy nagy serpenyőben.

    A rizottó alapja a finomra vágott hagyma és fokhagyma, ezért érdemes időt szánni rá.

    3

    Párold üvegesre a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát és a sárgarépát. Főzd őket 3-4 percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.

    A hagymát alacsony lángon párold, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg.

    4

    Add hozzá az arborio rizst, és pirítsd meg 1-2 percig, hogy a rizsszemek szélei áttetszővé váljanak.

    A rizs pirítása fontos lépés, mert ez adja a rizottó jellegzetes ízét.

    5

    Öntsd hozzá a fehérbort, és keverd addig, amíg teljesen elpárolog. Ezután fokozatosan adagold hozzá a forró csirkehúsleves alaplét, mindig csak egy merőkanállal, folyamatosan kevergetve, amíg a rizs felszívja a folyadékot.

    Fontos, hogy az alaplé forró legyen, mert különben lelassítja a főzési folyamatot. A folyamatos kevergetés segít, hogy a rizs krémes legyen.

    6

    Amikor a rizs már majdnem megfőtt, add hozzá a zöldborsót és főzd további 5 percig.

    Ha fagyasztott zöldborsót használsz, ne főzd túl, mert elveszíti a színét és az állagát.

    7

    Húzd le a serpenyőt a tűzről, keverd bele a vajat és a reszelt parmezánt, majd hagyd pihenni 2-3 percig.

    A vaj és a parmezán hozzáadása adja meg a rizottó végső krémességét és gazdag ízét.

    8

    A csirkemelleket szeleteld fel, és tálald a krémes zöldséges rizottóval. Szórd meg friss petrezselyemmel díszítésként.

    A rizottót azonnal tálald, mert állás közben besűrűsödik. A petrezselyem helyett használhatsz más friss fűszernövényt is.