Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.
A sütő előmelegítése elengedhetetlen a muffinok egyenletes sütéséhez.
Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, ami fontos a muffinok megfelelő keléséhez.
Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.
A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A cukorral való alapos kikeverés biztosítja a muffinok könnyed állagát.
Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.
A tojásokat egyenként adjuk hozzá, és minden tojás után alaposan keverjük el a masszát, hogy elkerüljük a kicsapódást.
Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.
A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagolva elkerülhetjük a tészta túlkeverését. A túlkeverés kemény muffinokat eredményezhet.
Óvatosan keverd bele az étcsokoládé darabokat a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljanak.
A csokoládédarabokat forgassuk meg egy kevés lisztben, mielőtt a tésztába kevernénk, így kevésbé süllyednek le a muffin aljára.
Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.
A muffin formákat ne töltsük túl, mert a tészta sütés közben megemelkedik. A hústűvel végzett ellenőrzés a legbiztosabb módja annak, hogy meggyőződjünk a muffinok átsültségéről. Ha a tű tisztán jön ki, a muffinok készen vannak.
Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a krémet: egy tálban keverd habosra a krémsajtot, porcukrot és tejszínt, amíg könnyű és krémes állagot nem kapsz.
A krém hozzávalói legyenek hidegek, így könnyebben habosíthatók.
Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a krémmel és szórd meg extra csokidarabokkal.
A muffinokat teljesen hűtsük ki, mielőtt díszítjük, különben a krém megolvad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.