Csokidarabos cupcake tálalva

Csokidarabos Cupcake

A csokidarabos sütemények az egyik legnépszerűbb desszertfajták világszerte. Az első csokidarabos sütemények az 1930-as években jelentek meg, amikor Ruth Wakefield véletlenül feltalálta a csokis kekszet azzal, hogy apróra vágott csokoládét kevert a tésztába. Azóta a csokidarabos sütemények számtalan változatban léteznek, és a cupcake formátum tökéletes módja annak, hogy minden falatban gazdag csokoládéíz legyen. Ez a recept tökéletes választás családi eseményekre, ünnepekre vagy egy egyszerű délutáni kényeztetésre. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, próbáld meg fehér csokidarabokkal vagy dióval kombinálni!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
3500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Liszt
150 g Cukor
120 g Vaj
2 db Tojás
100 ml Tej
10 g Sütőpor
5 ml Vanília kivonat
1 csipet
100 g Étcsokoládé darabok
200 g Krém sajt
100 g Porcukor
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy muffin sütőformát papírkapszlikkal.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a muffinok egyenletes sütéséhez.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és a sót, hogy az összetevők egyenletesen eloszoljanak.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen oszlik el, ami fontos a muffinok megfelelő keléséhez.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a vajat és a cukrot, amíg világos és krémes állagú nem lesz.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben habosítható. A cukorral való alapos kikeverés biztosítja a muffinok könnyed állagát.

    4

    Add hozzá a tojásokat egyenként a vajas keverékhez, és jól dolgozd el. Keverd bele a vanília kivonatot is.

    A tojásokat egyenként adjuk hozzá, és minden tojás után alaposan keverjük el a masszát, hogy elkerüljük a kicsapódást.

    5

    Felváltva adagold a száraz hozzávalókat és a tejet a masszához, folyamatosan keverve, hogy sima tésztát kapj.

    A száraz és nedves hozzávalókat felváltva adagolva elkerülhetjük a tészta túlkeverését. A túlkeverés kemény muffinokat eredményezhet.

    6

    Óvatosan keverd bele az étcsokoládé darabokat a tésztába, hogy egyenletesen eloszoljanak.

    A csokoládédarabokat forgassuk meg egy kevés lisztben, mielőtt a tésztába kevernénk, így kevésbé süllyednek le a muffin aljára.

    7

    Töltsd meg a muffin formákat háromnegyedig a tésztával, majd süsd őket 18-20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek. Hústűvel ellenőrizd az átsültséget.

    A muffin formákat ne töltsük túl, mert a tészta sütés közben megemelkedik. A hústűvel végzett ellenőrzés a legbiztosabb módja annak, hogy meggyőződjünk a muffinok átsültségéről. Ha a tű tisztán jön ki, a muffinok készen vannak.

    8

    Amíg a muffinok sülnek, készítsd el a krémet: egy tálban keverd habosra a krémsajtot, porcukrot és tejszínt, amíg könnyű és krémes állagot nem kapsz.

    A krém hozzávalói legyenek hidegek, így könnyebben habosíthatók.

    9

    Hagyd a muffinokat teljesen kihűlni, majd díszítsd őket a krémmel és szórd meg extra csokidarabokkal.

    A muffinokat teljesen hűtsük ki, mielőtt díszítjük, különben a krém megolvad.