Csokis-marcipános-kandírozott narancsos macaronok tálalva

Csokis-marcipános-kandírozott narancsos macaron

A macaronok a francia cukrászat egyik legismertebb desszertjei. Ez a csokis-marcipános-kandírozott narancsos változat az étcsokoládé gazdag ízét, a marcipán selymességét és a narancs frissességét ötvözi. A roppanós héjak és az édes, citrusos töltelék tökéletes harmóniát alkotnak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
330 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
3 db Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
100 g Étcsokoládé
60 g Marcipán
40 g Narancshéj (kandírozott)
50 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a hozzávalókat: a mandulalisztet és a porcukrot szitáld össze egy tálban. A tojásfehérjéket verd kemény habbá, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg fényes, stabil habot nem kapsz.

    A mandulalisztet és a porcukrot többször is átszitálhatod, hogy minél finomabb legyen a macaronok textúrája. A tojásfehérjéket érdemes egy nappal korábban szétválasztani és hűtőben tárolni, így könnyebben felverődnek.

    2

    A tojáshabhoz óvatosan keverd hozzá a mandulalisztes keveréket, hogy a massza homogén és selymes legyen. Ügyelj arra, hogy ne keverd túl, mert a macaronok nem fognak megfelelően megemelkedni.

    A keverésnél a cél a "macaronázs" elérése, ami azt jelenti, hogy a massza lassan, szalagszerűen folyik le a spatuláról. A túl kevert massza túl folyékony lesz, és a macaronok nem lesznek szépek.

    3

    Habzsák segítségével egyenletes méretű köröket nyomj egy sütőpapírral bélelt tepsire. Hagyd őket pihenni 30 percig, hogy a felületük megszáradjon.

    A körök méretét egy sablon segítségével tarthatod egyenletesnek. A pihentetés ideje függ a páratartalomtól, a macaronok akkor jók, ha a felületükön vékony hártya képződik, és nem ragadnak az ujjadra.

    4

    Előmelegített sütőben, 150°C-on süsd a macaronokat 12-15 percig, amíg kívül enyhén roppanósak, belül pedig puhák maradnak.

    A sütési hőmérséklet és idő függ a sütőtől, érdemes kísérletezni. A macaronok akkor jók, ha "lábacskák" képződnek az aljukon. Ha a macaronok túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    5

    A töltelékhez a tejszínt melegítsd fel, majd öntsd rá az apróra tört étcsokoládéra. Keverd addig, amíg teljesen fel nem olvad, majd hagyd hűlni.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd fel. Ha a csokoládé nem olvad fel teljesen, tegyél vissza a tálat a meleg tejszín fölé, és keverd tovább.

    6

    Reszeld le vagy aprítsd fel a marcipánt, majd keverd hozzá az olvasztott csokoládéhoz. Végül keverd bele az apróra vágott kandírozott narancshéjat is.

    A marcipánt könnyebb reszelni, ha előzőleg beteszed a hűtőbe. A kandírozott narancshéjat érdemes nagyon apróra vágni, hogy egyenletesen oszlik el a krémben.

    7

    Amikor a csokis-marcipános-narancsos krém besűrűsödött, egy kanál vagy habzsák segítségével töltsd meg a macaronok egyik felét a krémmel, és helyezz rá egy másik macaron héjat, hogy szendvicset alkoss.

    A krémet akkor a legjobb felvinni, ha már kellően besűrűsödött, de még nem keményedett meg teljesen. A töltelék mennyiségét úgy válaszd meg, hogy a macaronok ne csússzanak szét.

    8

    A kész macaronokat egy tálra helyezve tálald őket, és hagyd őket néhány órát pihenni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A macaronok íze akkor a legjobb, ha 24-48 órát pihennek a hűtőben. A pihentetés során a töltelék átnedvesíti a macaron héját, és a macaronok lágyabbak lesznek.