Olvaszd fel az étcsokoládét gőz felett, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre.
Gőz felett olvasztáskor ügyelj, hogy a tál alja ne érjen a vízhez, mert a csokoládé megéghet. A kihűlés azért fontos, hogy ne főzze meg a tojásokat a következő lépésben.
Keverd habosra a tojásokat a kristálycukorral, majd fokozatosan add hozzá az olvasztott csokoládét.
Addig keverd a tojásokat a cukorral, amíg a keverék világos és habos nem lesz. Ez biztosítja a torta könnyedségét.
Szitáld össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd keverd hozzá a csokoládés keverékhez.
A szitálás segít elkerülni a csomósodást és a száraz hozzávalók egyenletes eloszlását a tésztában.
Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd.
A tortaformát alaposan vajazd ki és lisztezd be, hogy a torta könnyen kijöjjön belőle. A tűpróba során, ha a tű tisztán jön ki a torta közepéből, akkor a torta megsült. Ha a teteje túlságosan barnul, takard le alufóliával.
Amíg a torta hűl, készítsd el a mascarponekrémet: keverd össze a mascarponét a porcukorral és a vanília kivonattal.
A mascarpone legyen hűtött, de ne túl hideg, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós.
Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a mascarponés keverékbe, hogy könnyű és krémes legyen.
A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Ne verd túl, mert vaj válhat belőle. A mascarponés keverékbe óvatosan forgasd bele a tejszínt, hogy a krém könnyű és levegős maradjon.
A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a mascarponekrémmel. A tetejét is vond be a krémmel, és simítsd el.
A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen morzsolódhat. Használj éles, hosszú pengéjű kést a szeleteléshez.
Díszítsd a tortát reszelt csokoládéval, kakaóporral vagy friss gyümölcsökkel a látvány fokozása érdekében.
A díszítéshez használhatsz bármilyen kedvenc hozzávalót. A kakaóport szitáld a tortára, hogy egyenletes legyen a réteg.
Hűtsd a tortát legalább 2 órán át, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.
A hűtés elengedhetetlen, hogy a krém megszilárduljon és a torta szeletelhető legyen. A legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.