Csokis mascarpone torta gazdag krémmel

Csokis mascarpone torta

A csokis mascarpone torta egy igazán különleges desszert, amely a csokoládé gazdagságát és a mascarpone krémességét ötvözi. Ez a recept tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy különleges családi összejövetelekre. Az inspirációt az olasz és francia cukrászati hagyományok adták, ahol a mascarpone a desszertek egyik alapvető hozzávalója. Az egyszerű elkészítés és a lenyűgöző végeredmény garantáltan mindenkit levesz a lábáról.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
3400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Étcsokoládé
250 g Mascarpone
200 ml Tejszín
150 g Kristálycukor
4 db Tojás
200 g Búzaliszt
1 cs. Sütőpor
50 g Kakaópor
5 ml Vanília kivonat
100 g Porcukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Olvaszd fel az étcsokoládét gőz felett, majd hagyd kihűlni szobahőmérsékletűre.

    Gőz felett olvasztáskor ügyelj, hogy a tál alja ne érjen a vízhez, mert a csokoládé megéghet. A kihűlés azért fontos, hogy ne főzze meg a tojásokat a következő lépésben.

    2

    Keverd habosra a tojásokat a kristálycukorral, majd fokozatosan add hozzá az olvasztott csokoládét.

    Addig keverd a tojásokat a cukorral, amíg a keverék világos és habos nem lesz. Ez biztosítja a torta könnyedségét.

    3

    Szitáld össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd keverd hozzá a csokoládés keverékhez.

    A szitálás segít elkerülni a csomósodást és a száraz hozzávalók egyenletes eloszlását a tésztában.

    4

    Öntsd a tésztát egy kivajazott, lisztezett tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 35-40 percig. Tűpróbával ellenőrizd.

    A tortaformát alaposan vajazd ki és lisztezd be, hogy a torta könnyen kijöjjön belőle. A tűpróba során, ha a tű tisztán jön ki a torta közepéből, akkor a torta megsült. Ha a teteje túlságosan barnul, takard le alufóliával.

    5

    Amíg a torta hűl, készítsd el a mascarponekrémet: keverd össze a mascarponét a porcukorral és a vanília kivonattal.

    A mascarpone legyen hűtött, de ne túl hideg, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A porcukrot szitáld át, hogy ne legyen csomós.

    6

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a mascarponés keverékbe, hogy könnyű és krémes legyen.

    A tejszín legyen nagyon hideg, hogy könnyen felverhető legyen. Ne verd túl, mert vaj válhat belőle. A mascarponés keverékbe óvatosan forgasd bele a tejszínt, hogy a krém könnyű és levegős maradjon.

    7

    A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a mascarponekrémmel. A tetejét is vond be a krémmel, és simítsd el.

    A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen morzsolódhat. Használj éles, hosszú pengéjű kést a szeleteléshez.

    8

    Díszítsd a tortát reszelt csokoládéval, kakaóporral vagy friss gyümölcsökkel a látvány fokozása érdekében.

    A díszítéshez használhatsz bármilyen kedvenc hozzávalót. A kakaóport szitáld a tortára, hogy egyenletes legyen a réteg.

    9

    Hűtsd a tortát legalább 2 órán át, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.

    A hűtés elengedhetetlen, hogy a krém megszilárduljon és a torta szeletelhető legyen. A legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd.