Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Vajazz ki és lisztezz be kis sütőformákat vagy ramekineket.
A ramekineket alaposan vajazd ki és lisztezd be, hogy a fondant könnyen kijöjjön a formából sütés után. A liszt helyett használhatsz kakaóport is, így elkerülheted a fehér lisztfoltokat a kész süteményen.
Olvaszd fel az étcsokoládét és a vajat vízgőz felett, majd keverd simára.
Ügyelj arra, hogy a vízgőz felett olvasztás során a tál alja ne érjen a vízhez, különben a csokoládé megéghet. Használj jó minőségű étcsokoládét a legjobb ízélményért.
Egy külön tálban verd fel a tojásokat a cukorral, amíg világos és habos állagú lesz.
A tojásokat és a cukrot legalább 5-7 percig verd, hogy a tészta könnyű és levegős legyen. A habos állag segít a fondantnak megfelelően megemelkedni sütés közben.
Szitáld hozzá a lisztet, a kakaóport és a sót, majd óvatosan keverd el a tojásos keverékben.
A szitálás biztosítja, hogy ne legyenek csomók a tésztában. Óvatosan keverd, hogy ne törj össze a felvert tojásos hab, különben a fondant nem lesz elég könnyű.
Öntsd bele az olvasztott csokoládét, majd keverd addig, amíg egyenletes masszát nem kapsz.
A csokoládénak ne legyen túl forró, amikor a többi hozzávalóhoz kevered, mert a tojás megfőzhet. Ha a csokoládé kicsit kihűlt, óvatosan keverd össze a többi hozzávalóval.
Töltsd meg a formákat a masszával körülbelül háromnegyedig, hogy legyen helye emelkedni.
Ne töltsd túl a formákat, mert a tészta kifolyhat sütés közben. A háromnegyedes töltés elegendő helyet biztosít a tésztának a növekedéshez.
Süsd 8-10 percig, amíg a szélek megszilárdulnak, de a belseje még lágy és folyós marad.
A sütési idő nagyon fontos! Figyeld a sütőt, és ellenőrizd a fondantot. Ha a szélei megszilárdultak, de a közepe még remeg, akkor jó. Túl sok sütés esetén nem lesz folyós a belseje. A sütési idő a sütő teljesítményétől is függ, ezért érdemes először egy adagot tesztelni.
Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni 1-2 percig, majd óvatosan borítsd ki a formából.
Ne hagyd túl sokáig hűlni, mert a fondant belseje is megszilárdulhat. Ha a forma alját egy késsel körbevágod, könnyebben ki tudod borítani.
Tálald azonnal, porcukorral megszórva vagy vaníliafagylalttal.
Azonnal tálald, hogy a belseje még folyós legyen. A porcukor és a vaníliafagylalt remekül kiegészíti a csokoládé ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.