Csokoládés-céklás parfé tálalva

Csokoládés-céklás parfé

A csokoládés-céklás parfé egy különleges, ínycsiklandó desszert, amely ötvözi a csokoládé gazdag ízét és a cékla földes, édes aromáját. Az étel egy igazi különlegesség, amely a tradicionális parfé receptet ötvözi a modern, egzotikus ízekkel. A cékla ad egy különleges, szép színt és ízt a desszertnek, miközben a csokoládé mély és gazdag tónusokat kölcsönöz neki. Ezt a parfé receptet könnyen elkészítheted otthon, hogy egy igazán különleges édességgel lepd meg a vendégeidet.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 4 óra
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
150 g Étcsokoládé
200 g Friss cékla
100 g Barna cukor
4 db Tojás sárgája
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát hámozd meg, és reszeld finomra. Ezután egy serpenyőben, közepes lángon 5-7 percig párold, hogy a cékla ízei intenzívebbé váljanak.

    A párolás során a cékla édesebb és kevésbé földes ízű lesz. Ha nincs időd párolni, akkor a céklát nyersen is felhasználhatod, de az íze kevésbé lesz intenzív.

    2

    A csokoládét apró darabokra vágjuk, majd gőz felett felolvasztjuk. Ügyelj arra, hogy folyamatosan keverd, hogy a csokoládé ne égjen meg.

    A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg. A tál alja ne érjen a vízbe. Folyamatosan keverd, amíg teljesen fel nem olvad.

    3

    A tojások sárgáját keverd össze a barna cukorral és a vaníliás cukorral, amíg sima és habos nem lesz.

    A tojássárgákat és a cukrot addig keverd, amíg a keverék kivilágosodik és habos lesz. Ez a lépés fontos a parfé könnyű és légies állagához.

    4

    A párolt céklát és a felolvasztott csokoládét egy tálban keverd össze, majd lassan add hozzá a tojásos keverékhez.

    A céklát és a csokoládét alaposan keverd össze, hogy egyenletes legyen az eloszlásuk. A tojásos keveréket lassan adagold hozzá, hogy a csokoládé ne csapódjon ki.

    5

    A tejszínt egy nagy tálban verjük fel, de ne túl keményre. A felvert tejszínt óvatosan keverd össze a csokoládés céklás keverékkel.

    A tejszínt lágy habbá verd fel, hogy könnyen elegyedjen a többi hozzávalóval. A felvert tejszínt óvatosan forgasd bele a csokoládés céklás keverékbe, hogy ne törjön össze.

    6

    Az elkészített masszát öntsd egy megfelelő edénybe, és tedd a mélyhűtőbe legalább 4 órára, hogy a parfé megszilárduljon.

    Az edényt béleld ki folpack fóliával, hogy a parfé könnyen kiemelhető legyen. A parfé legalább 4 óráig, de akár egy éjszakán át is fagyasztható.

    7

    Tálalás előtt egy kevés reszelt étcsokoládéval vagy apróra vágott céklával is díszítheted a parfé tetejét.

    A parfé tálalás előtt 10-15 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy kissé megpuhuljon. Díszítsd reszelt csokoládéval, céklával vagy friss gyümölcsökkel.