A céklát hámozd meg, és reszeld finomra. Ezután egy serpenyőben, közepes lángon 5-7 percig párold, hogy a cékla ízei intenzívebbé váljanak.
A párolás során a cékla édesebb és kevésbé földes ízű lesz. Ha nincs időd párolni, akkor a céklát nyersen is felhasználhatod, de az íze kevésbé lesz intenzív.
A csokoládét apró darabokra vágjuk, majd gőz felett felolvasztjuk. Ügyelj arra, hogy folyamatosan keverd, hogy a csokoládé ne égjen meg.
A csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen meg. A tál alja ne érjen a vízbe. Folyamatosan keverd, amíg teljesen fel nem olvad.
A tojások sárgáját keverd össze a barna cukorral és a vaníliás cukorral, amíg sima és habos nem lesz.
A tojássárgákat és a cukrot addig keverd, amíg a keverék kivilágosodik és habos lesz. Ez a lépés fontos a parfé könnyű és légies állagához.
A párolt céklát és a felolvasztott csokoládét egy tálban keverd össze, majd lassan add hozzá a tojásos keverékhez.
A céklát és a csokoládét alaposan keverd össze, hogy egyenletes legyen az eloszlásuk. A tojásos keveréket lassan adagold hozzá, hogy a csokoládé ne csapódjon ki.
A tejszínt egy nagy tálban verjük fel, de ne túl keményre. A felvert tejszínt óvatosan keverd össze a csokoládés céklás keverékkel.
A tejszínt lágy habbá verd fel, hogy könnyen elegyedjen a többi hozzávalóval. A felvert tejszínt óvatosan forgasd bele a csokoládés céklás keverékbe, hogy ne törjön össze.
Az elkészített masszát öntsd egy megfelelő edénybe, és tedd a mélyhűtőbe legalább 4 órára, hogy a parfé megszilárduljon.
Az edényt béleld ki folpack fóliával, hogy a parfé könnyen kiemelhető legyen. A parfé legalább 4 óráig, de akár egy éjszakán át is fagyasztható.
Tálalás előtt egy kevés reszelt étcsokoládéval vagy apróra vágott céklával is díszítheted a parfé tetejét.
A parfé tálalás előtt 10-15 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy kissé megpuhuljon. Díszítsd reszelt csokoládéval, céklával vagy friss gyümölcsökkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.