Cuchuco con chicharrĂłn, ropogĂłs sertĂ©shĂșssal Ă©s fƱszeres zöldsĂ©gekkel

Cuchuco con chicharrĂłn (ropogĂłs sertĂ©shĂșssal)

A Cuchuco con chicharrĂłn egy tradicionĂĄlis perui Ă©tel, amely a helyi kultĂșrĂĄban a vidĂ©ki Ă©telek közĂ© tartozik. A bĂșzadara Ă©s sertĂ©shĂșs kombinĂĄciĂłja gazdag Ă©s tĂĄplĂĄlĂł fogĂĄst eredmĂ©nyez, amelyet gyakran kĂ©szĂ­tenek ĂŒnnepi alkalmakra vagy csalĂĄdi összejövetelekre. A fƱszerekkel Ă©s friss zöldsĂ©gekkel gazdagĂ­tott Ă©tel az egyik legnĂ©pszerƱbb Ă©tkezĂ©s a perui konyhĂĄban. KĂ©pzeld el, ahogy a ropogĂłs sertĂ©shĂșs Ă­ze keveredik a gazdag fƱszeres Ă©s szaftos darĂĄval.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra 5 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g BĂșza dara (cuchuco)
⭕ 500 g SertĂ©shĂșs (chicharrĂłn)
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Zöldpaprika
⭕ 2 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 ek. FƱszerpaprika
⭕ 1 tk. Koriander
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 tk. FĂŒstölt pirospaprika
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1000 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertĂ©shĂșst vĂĄgd kisebb kockĂĄkra, Ă©s az olĂ­vaolajban pirĂ­tsd meg egy nagy serpenyƑben, amĂ­g ropogĂłs Ă©s aranybarna lesz.

    A sertĂ©shĂșs zsĂ­ros rĂ©szĂ©t is tartsd meg, mivel ez segĂ­t a ropogĂłs textĂșra elĂ©rĂ©sĂ©ben.

    2

    A vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, majd add hozzĂĄ a pirĂ­tott sertĂ©shĂșshoz. PirĂ­tsd tovĂĄbb 3-4 percig, amĂ­g a hagyma megpuhul.

    A hagymĂĄt add hozzĂĄ fokozatosan, hogy a hĂșs ne veszĂ­tse el a ropogĂłssĂĄgĂĄt.

    3

    Add hozzĂĄ a zöldpaprikĂĄt Ă©s a sĂĄrgarĂ©pĂĄt, majd keverd össze a hĂșssal Ă©s hagyd fƑni 5-7 percig.

    A zöldpaprika friss ízt ad, a sårgarépa pedig enyhe édességet hoz a fogåsba.

    4

    A fƱszerpaprikĂĄt, fĂŒstölt pirospaprikĂĄt, koriandert, sĂłt Ă©s borsot keverd bele a hĂșsos-zöldsĂ©ges keverĂ©khez, majd öntsd fel vĂ­zzel. FƑzd 10 percig, hogy a fƱszerek jĂłl ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hozzĂĄvalĂłkat.

    A fĂŒstölt pirospaprika kĂŒlönleges Ă­zt ad a fogĂĄsnak, Ă©s egy kis fĂŒstössĂ©get kölcsönöz neki.

    5

    A bĂșzadarĂĄval (cuchuco) folytasd a fƑzĂ©st, Ă©s lassĂș tƱzön fƑzd, amĂ­g a dara meg nem puhul Ă©s a vĂ­z el nem pĂĄrolog.

    A cuchuco folyamatos keverĂ©st igĂ©nyel, hogy ne ragadjon le. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g vizet.

    6

    Amikor minden hozzåvaló teljesen megpuhult és az étel összeértek az ízek, tålald melegen.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt egy kis friss koriandert szĂłrhatsz a tetejĂ©re, hogy mĂ©g friss Ă­zt adjon.