Cuchuco con chicharrón, ropogós sertéshússal és fűszeres zöldségekkel

Cuchuco con chicharrón (ropogós sertéshússal)

A Cuchuco con chicharrón egy tradicionális perui étel, amely a helyi kultúrában a vidéki ételek közé tartozik. A búzadara és sertéshús kombinációja gazdag és tápláló fogást eredményez, amelyet gyakran készítenek ünnepi alkalmakra vagy családi összejövetelekre. A fűszerekkel és friss zöldségekkel gazdagított étel az egyik legnépszerűbb étkezés a perui konyhában. Képzeld el, ahogy a ropogós sertéshús íze keveredik a gazdag fűszeres és szaftos darával.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búza dara (cuchuco)
500 g Sertéshús (chicharrón)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Zöldpaprika
2 db Sárgarépa
1 ek. Fűszerpaprika
1 tk. Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Füstölt pirospaprika
2 ek. Olívaolaj
1000 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vágd kisebb kockákra, és az olívaolajban pirítsd meg egy nagy serpenyőben, amíg ropogós és aranybarna lesz.

    A sertéshús zsíros részét is tartsd meg, mivel ez segít a ropogós textúra elérésében.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a pirított sertéshúshoz. Pirítsd tovább 3-4 percig, amíg a hagyma megpuhul.

    A hagymát add hozzá fokozatosan, hogy a hús ne veszítse el a ropogósságát.

    3

    Add hozzá a zöldpaprikát és a sárgarépát, majd keverd össze a hússal és hagyd főni 5-7 percig.

    A zöldpaprika friss ízt ad, a sárgarépa pedig enyhe édességet hoz a fogásba.

    4

    A fűszerpaprikát, füstölt pirospaprikát, koriandert, sót és borsot keverd bele a húsos-zöldséges keverékhez, majd öntsd fel vízzel. Főzd 10 percig, hogy a fűszerek jól átjárják a hozzávalókat.

    A füstölt pirospaprika különleges ízt ad a fogásnak, és egy kis füstösséget kölcsönöz neki.

    5

    A búzadarával (cuchuco) folytasd a főzést, és lassú tűzön főzd, amíg a dara meg nem puhul és a víz el nem párolog.

    A cuchuco folyamatos keverést igényel, hogy ne ragadjon le. Ha szükséges, adj hozzá még vizet.

    6

    Amikor minden hozzávaló teljesen megpuhult és az étel összeértek az ízek, tálald melegen.

    Tálalás előtt egy kis friss koriandert szórhatsz a tetejére, hogy még friss ízt adjon.