Cuchuco de maĂ­z, gazdag kukoricĂĄs Ă©s babos leves marhahĂșssal.

Cuchuco de maíz (kukoricåval és babbal)

A Cuchuco de maĂ­z egy hagyomĂĄnyos kolumbiai Ă©tel, amely gazdag kukoricĂĄval, babbal Ă©s marhahĂșssal kĂ©szĂŒl. A leves sƱrƱ, Ă­zletes Ă©s tĂĄplĂĄlĂł, kĂŒlönösen a hidegebb hĂłnapokban, mivel melegĂ­tƑ hatĂĄsĂș. Az Ă©tel eredetileg a vidĂ©ki csalĂĄdok hĂ©tköznapi Ă©tkezĂ©se volt, de mĂĄra a kolumbiai gasztronĂłmia egyik alapĂ©telĂ©vĂ© vĂĄlt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 Ăłra 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g FehĂ©r kukoricadara
⭕ 100 g Vörösbab
⭕ 300 g MarhahĂșs (pl. nyak vagy lapocka)
⭕ 1 db SĂĄrgarĂ©pa
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Friss koriander
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 db Lime

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot ĂĄztasd be vĂ­zbe 6-8 ĂłrĂĄra, majd fƑzd meg, amĂ­g megpuhul. A kukoricadarĂĄt is alaposan öblĂ­tsd le.

    A babot Ă©rdemes elƑzƑ nap beĂĄztatni, hogy gyorsabban megpuhuljon fƑzĂ©s közben.

    2

    A marhahĂșst vĂĄgd kisebb darabokra, majd egy nagy lĂĄbasban, olĂ­vaolajon pirĂ­tsd meg, amĂ­g enyhĂ©n meg nem barnul.

    A marhahĂșs pirĂ­tĂĄsa segĂ­t a gazdag Ă­zek kialakulĂĄsĂĄban.

    3

    Add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt, fokhagymĂĄt, Ă©s fƑzd egyĂŒtt a hĂșssal 5-7 percig, amĂ­g a hagyma ĂŒvegesedni kezd.

    A fokhagymĂĄt Ă©s hagymĂĄt lassan pirĂ­tva erƑteljesebb Ă­zt kapsz.

    4

    Ezutån add hozzå a sårgarépåt, ami segít gazdagítani az étel ízét, majd öntsd fel vízzel, és forrald fel.

    A sårgarépa nemcsak ízt ad, hanem színt is a leveshez.

    5

    MiutĂĄn felforrt, add hozzĂĄ a megfƑzött babot, a kukoricadarĂĄt, a sĂłt Ă©s a borsot. FƑzd tovĂĄbbi 20-30 percig, amĂ­g a kukoricadara megpuhul.

    A kukoricadara lassan fƑ, Ă©s Ă­zletesen besƱrĂ­ti a levest.

    6

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss korianderrel, Ă©s facsard rĂĄ a lime levĂ©t a friss Ă­zĂ©rt.

    A lime leve és a koriander frissességet ad a Cuchuco de maíz-nak, így még ízletesebb lesz.