Cuchuco de maíz, gazdag kukoricás és babos leves marhahússal.

Cuchuco de maíz (kukoricával és babbal)

A Cuchuco de maíz egy hagyományos kolumbiai étel, amely gazdag kukoricával, babbal és marhahússal készül. A leves sűrű, ízletes és tápláló, különösen a hidegebb hónapokban, mivel melegítő hatású. Az étel eredetileg a vidéki családok hétköznapi étkezése volt, de mára a kolumbiai gasztronómia egyik alapételévé vált.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Fehér kukoricadara
100 g Vörösbab
300 g Marhahús (pl. nyak vagy lapocka)
1 db Sárgarépa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A babot áztasd be vízbe 6-8 órára, majd főzd meg, amíg megpuhul. A kukoricadarát is alaposan öblítsd le.

    A babot érdemes előző nap beáztatni, hogy gyorsabban megpuhuljon főzés közben.

    2

    A marhahúst vágd kisebb darabokra, majd egy nagy lábasban, olívaolajon pirítsd meg, amíg enyhén meg nem barnul.

    A marhahús pirítása segít a gazdag ízek kialakulásában.

    3

    Add hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és főzd együtt a hússal 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedni kezd.

    A fokhagymát és hagymát lassan pirítva erőteljesebb ízt kapsz.

    4

    Ezután add hozzá a sárgarépát, ami segít gazdagítani az étel ízét, majd öntsd fel vízzel, és forrald fel.

    A sárgarépa nemcsak ízt ad, hanem színt is a leveshez.

    5

    Miután felforrt, add hozzá a megfőzött babot, a kukoricadarát, a sót és a borsot. Főzd további 20-30 percig, amíg a kukoricadara megpuhul.

    A kukoricadara lassan fő, és ízletesen besűríti a levest.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és facsard rá a lime levét a friss ízért.

    A lime leve és a koriander frissességet ad a Cuchuco de maíz-nak, így még ízletesebb lesz.