Cukormentes gesztenyetorta mascarponés krémmel és étcsokoládéval

Cukormentes gesztenyetorta

A cukormentes gesztenyetorta egy egészséges és ízletes desszert, amely a klasszikus gesztenyetorták könnyített változata. Ez a recept azok számára készült, akik szeretnék élvezni az édességeket anélkül, hogy lemondanának az egészséges táplálkozásról. Az inspirációt a hagyományos gesztenyés sütemények adták, amelyeket cukormentes alapanyagokkal és könnyed mascarponés krémmel tettünk még különlegesebbé. Ez a torta ideális választás születésnapokra, ünnepekre vagy bármilyen alkalomra, amikor valami egészségeset szeretnénk kínálni.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
400 g Gesztenyepüré (cukormentes)
150 g Mandulaliszt
4 db Tojás
100 g Eritrit
20 g Kakaópor
1 cs. Sütőpor
200 ml Tejszín
250 g Mascarpone
5 ml Vanília kivonat
50 g Étcsokoládé (cukormentes)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Válaszd szét a tojásokat, majd verd fel a sárgákat az eritrittel, amíg habos lesz.

    Fontos, hogy a tojássárgák és az eritrit alaposan elkeveredjenek, mert ez adja a torta alapját. Addig keverd, amíg a keverék kivilágosodik és megnő a térfogata.

    2

    Add hozzá a gesztenyepürét, a mandulalisztet, a kakaóport és a sütőport, majd alaposan keverd össze.

    A gesztenyepüré legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben elkeveredik. A mandulaliszt helyettesítheti a hagyományos lisztet, így a torta gluténmentes lesz.

    3

    Verd kemény habbá a tojásfehérjéket, majd óvatosan forgasd bele a gesztenyés keverékbe.

    A tojásfehérjét akkor jó felverni, ha a tál és a habverő is teljesen zsírmentes. Óvatosan forgasd a habot a gesztenyés masszába, hogy ne törjön össze, így a torta könnyű és levegős lesz.

    4

    Öntsd a masszát egy kivajazott, sütőpapírral bélelt tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültét.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon. A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj oda és végezz tűpróbát. Ha a tű tisztán jön ki, a torta kész.

    5

    Amíg a torta hűl, készítsd el a krémet: keverd össze a mascarponét a vanília kivonattal és az eritrittel, majd óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt.

    A mascarpone és a tejszín is legyen hideg, így a tejszín könnyebben felverődik. Ne keverd túl a krémet, mert kicsapódhat.

    6

    A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a mascarponés krémmel. A tetejét is vond be a krémmel.

    A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen morzsolódik. A krémet egyenletesen oszlasd el a tortán.

    7

    Olvaszd fel az étcsokoládét gőz felett, majd csorgasd a torta tetejére. Hűtsd le, hogy a csokoládé megszilárduljon.

    Ügyelj rá, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. A csokoládé akkor jó, ha teljesen sima és fényes. A csokoládét hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tortára csorgatod.

    8

    Helyezd a tortát a hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.

    A hűtés segít a krémnek megszilárdulni, és az ízeknek összeérni. Ha sietsz, tedd a tortát a fagyasztóba 30 percre.