Válaszd szét a tojásokat, majd verd fel a sárgákat az eritrittel, amíg habos lesz.
Fontos, hogy a tojássárgák és az eritrit alaposan elkeveredjenek, mert ez adja a torta alapját. Addig keverd, amíg a keverék kivilágosodik és megnő a térfogata.
Add hozzá a gesztenyepürét, a mandulalisztet, a kakaóport és a sütőport, majd alaposan keverd össze.
A gesztenyepüré legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben elkeveredik. A mandulaliszt helyettesítheti a hagyományos lisztet, így a torta gluténmentes lesz.
Verd kemény habbá a tojásfehérjéket, majd óvatosan forgasd bele a gesztenyés keverékbe.
A tojásfehérjét akkor jó felverni, ha a tál és a habverő is teljesen zsírmentes. Óvatosan forgasd a habot a gesztenyés masszába, hogy ne törjön össze, így a torta könnyű és levegős lesz.
Öntsd a masszát egy kivajazott, sütőpapírral bélelt tortaformába, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 25-30 percig. Tűpróbával ellenőrizd az elkészültét.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon. A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj oda és végezz tűpróbát. Ha a tű tisztán jön ki, a torta kész.
Amíg a torta hűl, készítsd el a krémet: keverd össze a mascarponét a vanília kivonattal és az eritrittel, majd óvatosan forgasd bele a felvert tejszínt.
A mascarpone és a tejszín is legyen hideg, így a tejszín könnyebben felverődik. Ne keverd túl a krémet, mert kicsapódhat.
A kihűlt tortát vágd ketté, és töltsd meg a mascarponés krémmel. A tetejét is vond be a krémmel.
A tortát csak teljesen kihűlve vágd ketté, különben könnyen morzsolódik. A krémet egyenletesen oszlasd el a tortán.
Olvaszd fel az étcsokoládét gőz felett, majd csorgasd a torta tetejére. Hűtsd le, hogy a csokoládé megszilárduljon.
Ügyelj rá, hogy a tál alja ne érjen a vízbe, különben a csokoládé megéghet. A csokoládé akkor jó, ha teljesen sima és fényes. A csokoládét hagyd kicsit hűlni, mielőtt a tortára csorgatod.
Helyezd a tortát a hűtőbe legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek és a krém megszilárduljon.
A hűtés segít a krémnek megszilárdulni, és az ízeknek összeérni. Ha sietsz, tedd a tortát a fagyasztóba 30 percre.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.