Cullen Skink choriz贸val, gazdag 茅s kr茅mes sk贸t halleves.

Cullen Skink choriz贸val

A Cullen Skink egy hagyom谩nyos sk贸t 茅tel, amelyet a h铆res Cullen v谩ros谩ban k茅sz铆tettek el艖sz枚r. A leves alapja a f眉st枚lt haddock, amelyet tejjel 茅s tejsz铆nnel s疟r铆tenek. A choriz贸 hozz谩ad谩s谩val egy k眉l枚nleges, f疟szeres 铆zt kaptunk, ami igaz谩n k眉l枚nlegess茅 teszi az 茅telt. Ez a leves egy igazi comfort food, amely ide谩lis hideg napokon, 茅s garant谩ltan mindenkit felmeleg铆t.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
400 g F眉st枚lt haddock (vagy m谩s feh茅r hal)
100 g Choriz贸
1 db P贸r茅hagyma
2 db Burgonya
300 ml Tej
150 ml Tejsz铆n
500 ml Hal alapl茅
2 ek. Ol铆vaolaj
1 csipet S贸
1 csipet Fekete bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A choriz贸t apr贸 szeletekre v谩gjuk, majd egy nagy l谩basban, ol铆vaolajon aranybarn谩ra pir铆tjuk.

    A choriz贸 adja az 茅telnek a karakteres f眉st枚s 茅s f疟szeres 铆zt. Ne hagyd t煤l sok谩ig pirulni, mert akkor t煤l kem茅ny lehet.

    2

    A p贸r茅hagym谩t tiszt铆tsuk meg, majd apr贸 szeletekre v谩gjuk. A choriz贸val egy眉tt pir铆tsuk meg a l谩basban, am铆g a p贸r茅hagyma megpuhul.

    A p贸r茅hagyma j贸l illik a halhoz, de ne pir铆tsd t煤l sok谩ig, mert akkor keser疟 lehet.

    3

    A burgony谩t h谩mozd meg, 茅s v谩gd fel kis kock谩kra. Add hozz谩 a p贸r茅hagym谩hoz, majd 枚ntsd fel a hal alapl茅vel. Forrald fel, 茅s f艖zd 10-12 percig, am铆g a burgonya megpuhul.

    A burgonya s疟r铆ti az 茅telt, 铆gy nem sz眉ks茅ges t煤l sok tejsz铆nt adni a v茅g茅n. Ha szeretn茅d, az 茅telt botmixerrel is p眉r茅s铆theted, hogy kr茅mesebb legyen.

    4

    A halat felhaszn谩l谩s el艖tt szedd kisebb darabokra. Add hozz谩 a leveshez, 茅s f艖zd 5-7 percig, am铆g a hal teljesen 谩ts眉l.

    A f眉st枚lt hal k眉l枚nleges 铆zt ad a levesnek, de ha nem tal谩lsz f眉st枚lt haddockot, b谩rmilyen feh茅r halat haszn谩lhatsz.

    5

    脰ntsd hozz谩 a tejet 茅s a tejsz铆nt, majd s贸val, borssal 铆zes铆tsd. F艖zd tov谩bbi 5-7 percig, am铆g a leves s疟r疟s枚dik.

    A tejsz铆n l谩gy铆tja a leves 铆z茅t, de ne tedd t煤l sok谩ig a t疟zhelyre, mert akkor t煤ls谩gosan s疟r疟 lesz.

    6

    T谩lal谩s el艖tt sz贸rd meg a levest friss petrezselyemmel.

    A friss petrezselyem frissess茅get 茅s sz铆nt ad a levesnek, 铆gy nemcsak 铆zletes, de sz茅p is lesz.