A kukoricát hámozd meg, és vágd le a szemeket a csőről. A szemeket egy nagy tálba tedd, és a kukoricát egy turmixgépben pürésítsd.
Ha nem szeretnéd teljesen pürésíteni, akkor egy kicsit darabosabbra is hagyhatod, hogy textúrája maradjon.
Egy nagy edényben öntsd bele a tejet és a pürésített kukoricát. Keverd össze, majd melegítsd közepes lángon, hogy felmelegedjen, de ne forrjon.
A tej melegítése közben folyamatosan kevergetni kell, hogy a kukorica ne égjen le az alján.
Adj hozzá cukrot, sót és fahéjat. Keverd jól össze, és főzd 10-15 percig, amíg a massza besűrűsödik.
Ha sűrűbb curaut szeretnél, főzd tovább egy kicsit, ha lágyabbat, akkor vedd le hamarabb.
Amikor a kívánt állagot elérted, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vajat, hogy krémesebb legyen.
A vaj hozzáadása segít abban, hogy a curau selymesebb állagú legyen.
Tálald a curaut melegen, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kevés extra fahéjat a tetejére.
A curau hidegen is finom, így ha szeretnéd, hűtsd le a hűtőben, és hidegen tálald.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.