Curau tejjel, fahéjjal díszítve

Curau tejjel

A curau egy tradicionĂĄlis brazil Ă©tel, amelyet fƑkĂ©nt az orszĂĄg közĂ©psƑ Ă©s dĂ©li rĂ©szein fogyasztanak. Az Ă©tel fƑ alapanyaga a kukorica, amelyet tejjel Ă©s cukorral fƑznek meg, hogy sƱrƱ, krĂ©mes ĂĄllagot kapjon. Az Ă­zesĂ­tĂ©shez ĂĄltalĂĄban fahĂ©jat adnak, amely egy kĂŒlönleges Ă©des-savanyĂș Ă­zt ad az Ă©telnek. A curau az Ă©des, krĂ©mes desszertek közĂ© tartozik, Ă©s gyakran tĂĄlaljĂĄk melegen, de hidegen is remek vĂĄlasztĂĄs lehet. A curau nemcsak BrazĂ­liĂĄban, hanem mĂĄs latin-amerikai orszĂĄgokban is elterjedt desszert, Ă©s sokfĂ©le variĂĄciĂłban kĂ©szĂ­thetƑ.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 3 db Friss kukorica
⭕ 500 ml Tej
⭕ 3 ek. Cukor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet FahĂ©j
⭕ 2 ek. Vaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricĂĄt hĂĄmozd meg, Ă©s vĂĄgd le a szemeket a csƑrƑl. A szemeket egy nagy tĂĄlba tedd, Ă©s a kukoricĂĄt egy turmixgĂ©pben pĂŒrĂ©sĂ­tsd.

    Ha nem szeretnĂ©d teljesen pĂŒrĂ©sĂ­teni, akkor egy kicsit darabosabbra is hagyhatod, hogy textĂșrĂĄja maradjon.

    2

    Egy nagy edĂ©nyben öntsd bele a tejet Ă©s a pĂŒrĂ©sĂ­tett kukoricĂĄt. Keverd össze, majd melegĂ­tsd közepes lĂĄngon, hogy felmelegedjen, de ne forrjon.

    A tej melegítése közben folyamatosan kevergetni kell, hogy a kukorica ne égjen le az aljån.

    3

    Adj hozzĂĄ cukrot, sĂłt Ă©s fahĂ©jat. Keverd jĂłl össze, Ă©s fƑzd 10-15 percig, amĂ­g a massza besƱrƱsödik.

    Ha sƱrƱbb curaut szeretnĂ©l, fƑzd tovĂĄbb egy kicsit, ha lĂĄgyabbat, akkor vedd le hamarabb.

    4

    Amikor a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot elĂ©rted, vedd le a tƱzrƑl, Ă©s keverd hozzĂĄ a vajat, hogy krĂ©mesebb legyen.

    A vaj hozzĂĄadĂĄsa segĂ­t abban, hogy a curau selymesebb ĂĄllagĂș legyen.

    5

    Tålald a curaut melegen, és ha szeretnéd, szórhatsz rå egy kevés extra fahéjat a tetejére.

    A curau hidegen is finom, Ă­gy ha szeretnĂ©d, hƱtsd le a hƱtƑben, Ă©s hidegen tĂĄlald.