Curau tejjel, fahéjjal díszítve

Curau tejjel

A curau egy tradicionális brazil étel, amelyet főként az ország középső és déli részein fogyasztanak. Az étel fő alapanyaga a kukorica, amelyet tejjel és cukorral főznek meg, hogy sűrű, krémes állagot kapjon. Az ízesítéshez általában fahéjat adnak, amely egy különleges édes-savanyú ízt ad az ételnek. A curau az édes, krémes desszertek közé tartozik, és gyakran tálalják melegen, de hidegen is remek választás lehet. A curau nemcsak Brazíliában, hanem más latin-amerikai országokban is elterjedt desszert, és sokféle variációban készíthető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Friss kukorica
500 ml Tej
3 ek. Cukor
1 csipet
1 csipet Fahéj
2 ek. Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát hámozd meg, és vágd le a szemeket a csőről. A szemeket egy nagy tálba tedd, és a kukoricát egy turmixgépben pürésítsd.

    Ha nem szeretnéd teljesen pürésíteni, akkor egy kicsit darabosabbra is hagyhatod, hogy textúrája maradjon.

    2

    Egy nagy edényben öntsd bele a tejet és a pürésített kukoricát. Keverd össze, majd melegítsd közepes lángon, hogy felmelegedjen, de ne forrjon.

    A tej melegítése közben folyamatosan kevergetni kell, hogy a kukorica ne égjen le az alján.

    3

    Adj hozzá cukrot, sót és fahéjat. Keverd jól össze, és főzd 10-15 percig, amíg a massza besűrűsödik.

    Ha sűrűbb curaut szeretnél, főzd tovább egy kicsit, ha lágyabbat, akkor vedd le hamarabb.

    4

    Amikor a kívánt állagot elérted, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a vajat, hogy krémesebb legyen.

    A vaj hozzáadása segít abban, hogy a curau selymesebb állagú legyen.

    5

    Tálald a curaut melegen, és ha szeretnéd, szórhatsz rá egy kevés extra fahéjat a tetejére.

    A curau hidegen is finom, így ha szeretnéd, hűtsd le a hűtőben, és hidegen tálald.