A kecskehúst vágd kisebb darabokra, és a fokhagymát, gyömbért, paprikát apróra vágd.
A kecskehús íze gazdagabb, ha legalább 1 órát marinálod a fűszerekkel, mielőtt főzöd.
Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a vöröshagymát és pirítsd meg üvegesre.
A hagymát addig pirítsd, amíg édes, karamellizált ízt nem kap.
Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, csípős paprikát, zöld paprikát, és keverd össze jól.
A csípős paprikát tedd hozzá az elején, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ezután add hozzá a kecskehúst, curry port, paradicsomot, és pirítsd 5-7 percig.
A húst ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne száradjon ki, csak annyira pirítsd, hogy megragadjanak az ízek.
Öntsd fel vízzel vagy húslevessel, majd főzd alacsony lángon 1-1,5 óráig, amíg a hús teljesen megpuhul.
Ne engedd, hogy a folyadék túl hamar elpárologjon, szükség esetén adj hozzá még vizet.
Amikor a hús puha, add hozzá a citruslevet, friss koriandert, sót és borsot, majd keverd össze.
A friss koriander citrusos íze frissíti az ételt, így a curry nem lesz túl nehéz.
Tálald a kész curry-t friss rizs vagy naan kenyér kíséretében.
A curry még jobb lesz, ha pihenteted pár percet, hogy az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.