Hámozd meg és szeleteld fel a sárgarépát és a burgonyát kisebb darabokra. Reszeld le a gyömbért, zúzd össze a fokhagymát, és karikázd fel a zöldhagymát. A főtt tojásokat hámozd meg, majd vágd félbe.
A zöldségeket nagyjából egyforma méretűre vágd, hogy egyszerre főjenek meg. A tojásokat főzd előre, hogy legyen idejük kihűlni, így könnyebb meghámozni őket.
Egy közepes lábasban melegítsd fel a csirke alaplevet közepes lángon. Amikor már forró, add hozzá a curry pasztát (vagy curry kockát), és folyamatos keverés mellett oldd fel benne.
Ha curry pasztát használsz, kóstold meg először, mert egyes paszták nagyon erősek lehetnek. Kezdd kevesebbel, és ha szükséges, adj hozzá többet.
Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, felkockázott sárgarépát és burgonyát. Főzd 10-12 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még enyhén roppanósak maradnak.
A zöldségek ne főjenek túl, mert elveszítik a textúrájukat. A legjobb, ha még enyhén roppanósak maradnak.
Add hozzá a szójaszószt, és ízlés szerint sózd, ha szükséges. Tipp: A curry íze akkor a legintenzívebb, ha alacsony hőfokon még 5 percig pihenteted a levest lefedve.
A szójaszósz sós, ezért óvatosan sózd a levest. Kóstold meg, mielőtt hozzáadsz sót.
Közben főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint külön edényben. Ha elkészült, szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és keverd át kevés szezámolajjal.
A tésztát ne főzd túl, mert akkor ragacsos lesz. Az öblítés megakadályozza, hogy a tészta összeragadjon.
Oszd el a ramen tésztát a tálakba. Merd rá a curry-s levest a zöldségekkel együtt. Helyezd rá a félbevágott főtt tojásokat is.
A tálakat melegítsd elő, hogy a leves tovább maradjon meleg.
Díszítsd a tálat zöldhagymával, egy fél nori lappal, és locsold meg szezámolajjal. Tipp: A nori lappal csak közvetlen tálalás előtt érintkezzen a lé, hogy roppanós maradjon.
Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés chiliolajat vagy sriracha szószt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.