Curry ramen tálalva japán curry alaplével és főtt tojással

Curry Ramen (japán curry alapú)

A japán curry ramen a tradicionális japán curry és a ramen találkozásából született, és az 1960-as évek óta egyre népszerűbb a helyi kifőzdékben. A curry selymes textúrája és fűszeres aromája különleges mélységet ad a klasszikus ramen élménynek. Amint a curry paszta elkeveredik a csirke alaplében, az egész konyhát betölti a gazdag, édes-fűszeres illat, amit a gyömbér és fokhagyma tovább mélyít. Tipp: A sárgarépa és burgonya főzésekor figyelj arra, hogy ne főzd őket túl puhára – maradjon egy kis tartásuk, hogy textúrát adjanak a levesnek. Ez a ramen ideális választás hűvösebb napokon, amikor valami igazán laktató, melegítő és ízgazdag fogásra vágysz. Egy tál curry ramen garantáltan feltölt energiával!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Csirke alaplé
50 g Japán curry paszta (vagy curry kocka)
15 ml Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
80 g Sárgarépa
100 g Burgonya
2 db Főtt tojás
30 g Zöldhagyma
10 ml Szezámolaj
1 db Nori lap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Hámozd meg és szeleteld fel a sárgarépát és a burgonyát kisebb darabokra. Reszeld le a gyömbért, zúzd össze a fokhagymát, és karikázd fel a zöldhagymát. A főtt tojásokat hámozd meg, majd vágd félbe.

    A zöldségeket nagyjából egyforma méretűre vágd, hogy egyszerre főjenek meg. A tojásokat főzd előre, hogy legyen idejük kihűlni, így könnyebb meghámozni őket.

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd fel a csirke alaplevet közepes lángon. Amikor már forró, add hozzá a curry pasztát (vagy curry kockát), és folyamatos keverés mellett oldd fel benne.

    Ha curry pasztát használsz, kóstold meg először, mert egyes paszták nagyon erősek lehetnek. Kezdd kevesebbel, és ha szükséges, adj hozzá többet.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, gyömbért, felkockázott sárgarépát és burgonyát. Főzd 10-12 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még enyhén roppanósak maradnak.

    A zöldségek ne főjenek túl, mert elveszítik a textúrájukat. A legjobb, ha még enyhén roppanósak maradnak.

    4

    Add hozzá a szójaszószt, és ízlés szerint sózd, ha szükséges. Tipp: A curry íze akkor a legintenzívebb, ha alacsony hőfokon még 5 percig pihenteted a levest lefedve.

    A szójaszósz sós, ezért óvatosan sózd a levest. Kóstold meg, mielőtt hozzáadsz sót.

    5

    Közben főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint külön edényben. Ha elkészült, szűrd le, öblítsd le hideg vízzel, és keverd át kevés szezámolajjal.

    A tésztát ne főzd túl, mert akkor ragacsos lesz. Az öblítés megakadályozza, hogy a tészta összeragadjon.

    6

    Oszd el a ramen tésztát a tálakba. Merd rá a curry-s levest a zöldségekkel együtt. Helyezd rá a félbevágott főtt tojásokat is.

    A tálakat melegítsd elő, hogy a leves tovább maradjon meleg.

    7

    Díszítsd a tálat zöldhagymával, egy fél nori lappal, és locsold meg szezámolajjal. Tipp: A nori lappal csak közvetlen tálalás előtt érintkezzen a lé, hogy roppanós maradjon.

    Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés chiliolajat vagy sriracha szószt is.