Currys fokhagymĂĄs tahini szĂłsz tĂĄlalva

Currys fokhagymĂĄs tahini szĂłsz

A currys fokhagymĂĄs tahini szĂłsz egy gazdag, fƱszeres mĂĄrtĂĄs, amely a tahini krĂ©messĂ©gĂ©t, a curry meleg Ă­zĂ©t Ă©s a fokhagyma aromĂĄjĂĄt ötvözi. Ez a szĂłsz tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet salĂĄtĂĄkhoz, tĂ©sztĂĄkhoz, vagy grillezett hĂșsokhoz. A recept a közel-keleti konyhĂĄbĂłl merĂ­t ihletet, ahol a tahini Ă©s a fƱszerek egyedĂŒlĂĄllĂł Ă­zharmĂłniĂĄt alkotnak. KĂ©pzeld el, ahogy a szĂłsz frissen kĂ©szĂŒl, miközben az illatok betöltik a konyhĂĄt. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s titka, hogy minden hozzĂĄvalĂłt jĂłl összekeverj, hogy a szĂłsz sima Ă©s gazdag legyen.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 5 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 3 ek. tahini
⭕ 2 gerezd fokhagyma
⭕ 1 tk. currypor
⭕ 1 ek. citromlĂ©
⭕ 1 csipet só
⭕ 1 csipet Ƒrölt bors
⭕ 1 ek. olívaolaj
⭕ 3 ek. víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymåt håmozd meg és aprítsd fel.

    A fokhagymĂĄt reszelƑn is lereszelheted, ha nem szeretnĂ©d aprĂ­tani.

    2

    Egy tålban keverd össze a tahinit, aprított fokhagymåt, currypor-t, citromlevet, sót, borsot és olívaolajat.

    A tahini minƑsĂ©gĂ©n mĂșlik a szĂłsz Ă­ze, vĂĄlassz jĂł minƑsĂ©gƱ tahinit.

    3

    Lassan adagolj hozzå vizet, miközben kevergeted, hogy a szósz sima és krémes ållagot kapjon.

    A vĂ­z mennyisĂ©ge fĂŒgg a tahini sƱrƱsĂ©gĂ©tƑl, addig adagold, amĂ­g el nem Ă©red a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot. Lehet, hogy több vagy kevesebb vĂ­zre lesz szĂŒksĂ©ged.

    4

    TĂĄlald a kĂ©sz szĂłszt salĂĄtĂĄkhoz, tĂ©sztĂĄkhoz, vagy grillezett hĂșsokhoz.

    A szĂłszt hƱtƑben tĂĄrolva 3-4 napig fogyaszthatod.