Aprítsd finomra a friss gyömbért és a fokhagymát. Reszeld le az egyik lime héját, majd facsard ki mindkét lime levét.
A lime héját reszelés előtt alaposan mosd meg.
Egy közepes serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a fokhagymát és a gyömbért. Pirítsd 1-2 percig, amíg illatos lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserű lesz.
Add hozzá a curryt, majd öntsd bele a sört és keverd alaposan össze. Főzd 3-4 percig, hogy az alkohol elpárologjon.
A sör kiválasztásánál figyelj, hogy a mártáshoz illő ízű sört használj (pl. világos sör).
Add hozzá a lime levét és héját, majd a mézet. Főzd alacsony hőfokon további 10 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
A lassú főzés segít az ízek összeérésében és a mártás besűrűsödésében.
Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint. Ha simább állagot szeretnél, pürésítsd botmixerrel, de darabosan is tálalható.
Kóstold meg a mártást, és ízlésed szerint állítsd be a fűszerezést.
A kész mártást hagyd kicsit hűlni, majd tálald grillezett húsok, halak vagy sült zöldségek mellé. Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is frissen tartható.
A mártás ízei hűtés után jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.