Előkészítés: Hámozd meg és aprítsd finomra a fokhagymagerezdeket.
A fokhagymát préseld át fokhagymanyomón, vagy vágd nagyon apróra, hogy egyenletesen oszlassa el az ízét.
Pirítás: Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá az aprított fokhagymát, és pirítsd illatosra 2-3 perc alatt.
A fokhagyma nagyon hamar megég, ezért figyelj rá, és ne pirítsd túl magas hőfokon.
Currypor hozzáadása: Szórd meg a fokhagymát a curryporral, és alaposan keverd össze, hogy a fűszerek feloldódjanak a vajban.
Használj jó minőségű curryport a legjobb íz eléréséhez. A currypor mennyiségét ízlés szerint állíthatod.
Sör hozzáadása: Öntsd hozzá a sört, majd forrald fel. Csökkentsd a hőt, és főzd 5 percig, hogy az alkohol elpárologjon és az ízek koncentrálódjanak.
A sör kiválasztásánál figyelj, hogy ne legyen túl keserű, mert az befolyásolhatja a szósz ízét. Világos sör ideális választás lehet.
Tejszín és ízesítés: Add hozzá a tejszínt, citromlevet és barnacukrot. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd főzd további 5 percig, amíg a szósz besűrűsödik.
A citromlé frissességet ad a szósznak. A barnacukor helyett használhatsz mézet is.
Tálalás: A szószt melegen tálald sült húsokhoz, grillezett zöldségekhez vagy tésztákhoz. Friss petrezselyemmel díszítheted.
A szósz hűtőben tárolva 2-3 napig eláll. Tálalás előtt melegítsd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.