Currys sĂŒtƑtökkrĂ©mleves tĂĄlalva

Currys sĂŒtƑtökkrĂ©mleves

A currys sĂŒtƑtökkrĂ©mleves modern talĂĄlkozĂĄsa a hagyomĂĄnyos Ƒszi Ă­zekkel. A recept az ĂĄzsiai curry aromĂĄit ötvözi a magyar konyha kedvelt alapanyagĂĄval, a sĂŒtƑtökkel. Ez az Ă©tel kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ lett az utĂłbbi Ă©vekben az egĂ©szsĂ©ges Ă©s vegĂĄn konyhĂĄt követƑk körĂ©ben. A kĂłkusztej lĂĄgyĂ­tja a curry fƱszeressĂ©gĂ©t, miközben termĂ©szetes krĂ©messĂ©get ad a levesnek. A curry aromĂĄja melegsĂ©get hoz a hƱvös napokba, ezĂ©rt ez a recept kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs egy hideg Ƒszi estĂ©n. Tipp: ha mĂ©g kĂŒlönlegesebb Ă­zhatĂĄsra vĂĄgysz, adj hozzĂĄ egy csipetnyi frissen reszelt gyömbĂ©rt is a hagymĂĄhoz pirĂ­tĂĄskor.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
260 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g SĂŒtƑtök
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 200 ml Kókusztej
⭕ 1 l ZöldsĂ©galaplĂ©
⭕ 1 ek. Currypor
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 csipet Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    HĂĄmozd meg Ă©s kockĂĄzd fel a sĂŒtƑtököt, a vöröshagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt. Ügyelj arra, hogy a tököt kisebb kockĂĄkra vĂĄgd, Ă­gy gyorsabban megpuhul fƑzĂ©s közben.

    A sĂŒtƑtök hĂ©ja kemĂ©ny lehet, hasznĂĄlj Ă©les kĂ©st Ă©s legyĂ©l Ăłvatos!

    2

    Egy nagy lĂĄbasban hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon, majd add hozzĂĄ az aprĂ­tott vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt. PirĂ­tsd Ƒket 2-3 percig, mĂ­g illatozni kezdenek.

    Ügyelj, hogy a hagyma ne Ă©gjen meg, mert keserƱ lesz a leves.

    3

    SzĂłrd meg curry porral a pirĂ­tott hagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd egyĂŒtt mĂ©g 1 percig. Ez segĂ­t kihozni a curry fƱszer aromĂĄjĂĄt – ne hagyd, hogy megĂ©gjen!

    A curry por mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint vĂĄltoztathatod. Ha szereted a csĂ­pƑset, adj hozzĂĄ egy kis chiliport is.

    4

    Add hozzĂĄ a felkockĂĄzott sĂŒtƑtököt, Ă©s keverd össze a fƱszeres hagymĂĄs alappal. PĂĄrold egyĂŒtt 5 percig, hogy ĂĄtvegye az Ă­zeket.

    A pĂĄrolĂĄs segĂ­t, hogy a sĂŒtƑtök Ă­ze jobban kijöjjön.

    5

    Öntsd fel a zöldsĂ©galaplĂ©vel, majd forrald fel. EzutĂĄn csökkentsd a hƑt, Ă©s fƑzd fedƑ alatt 20 percig, amĂ­g a sĂŒtƑtök teljesen megpuhul.

    Ha nincs zöldségalapleved, hasznålhatsz vizet is, de a leves íze kevésbé lesz intenzív.

    6

    Amikor a sĂŒtƑtök megpuhult, botmixerrel pĂŒrĂ©sĂ­tsd simĂĄra a levest. Ha tĂșl sƱrƱ lenne, adj hozzĂĄ egy kevĂ©s alaplevet vagy vizet.

    A botmixer hasznålata közben figyelj, mert a forró leves fröcskölhet.

    7

    Keverd hozzå a kókusztejet, majd ízesítsd sóval és borssal. Melegítsd még 2 percig, de ne forrald tovåbb.

    A kĂłkusztej helyett hasznĂĄlhatsz tejszĂ­nt is, ha Ășgy jobban szereted.

    8

    TĂĄlald a levest melegen. Friss korianderrel vagy pirĂ­tott tökmaggal dĂ­szĂ­theted, ha szeretnĂ©d – de ez opcionĂĄlis.

    A pirĂ­tott tökmag ropogĂłs textĂșrĂĄt Ă©s plusz Ă­zt ad a levesnek.