A gyömbért hámozd meg és reszeld le.
A gyömbért egy teáskanállal is megpucolhatod, így kevesebb vész kárba.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a reszelt fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.
Add hozzá a reszelt gyömbért és currypor, majd keverd jól össze.
A curryport röviden pirítsd a gyömbérrel, hogy még intenzívebb legyen az íze.
Öntsd hozzá a tejszínt, sózd és borsozd ízlés szerint, majd keverd el.
Használhatsz növényi tejszínt is a vegán verzióhoz.
Főzd alacsony lángon 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.
Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejet vagy vizet.
Adj hozzá citromlevet, és jól keverd össze.
A citromlé kiemeli a többi ízt, de ne vidd túlzásba.
Tálald a kész szószt tésztákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.
A szósz frissen a legfinomabb, de hűtőben tárolva 1-2 napig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.