Currys tejszínes gyömbérszósz tálalva

Currys tejszínes gyömbérszósz

A currys tejszínes gyömbérszósz egy gazdag, ínycsiklandó mártás, amely a curry fűszerességét és a gyömbér friss csípősségét ötvözi a tejszín krémességével. Ez a szósz tökéletes választás lehet tésztákhoz, grillezett húsokhoz, vagy akár zöldségekhez is. Az elkészítés titka, hogy a szószt lassan főzzük, hogy az ízek teljesen összeérjenek és a szósz gazdag, krémes textúrát kapjon.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml tejszín
1 tk. friss gyömbér
1 tk. currypor
1 ek. olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 tk. citromlé
1 csipet
1 csipet őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gyömbért hámozd meg és reszeld le.

    A gyömbért egy teáskanállal is megpucolhatod, így kevesebb vész kárba.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a reszelt fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz.

    3

    Add hozzá a reszelt gyömbért és currypor, majd keverd jól össze.

    A curryport röviden pirítsd a gyömbérrel, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    4

    Öntsd hozzá a tejszínt, sózd és borsozd ízlés szerint, majd keverd el.

    Használhatsz növényi tejszínt is a vegán verzióhoz.

    5

    Főzd alacsony lángon 5-7 percig, hogy a szósz besűrűsödjön.

    Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejet vagy vizet.

    6

    Adj hozzá citromlevet, és jól keverd össze.

    A citromlé kiemeli a többi ízt, de ne vidd túlzásba.

    7

    Tálald a kész szószt tésztákhoz, grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez.

    A szósz frissen a legfinomabb, de hűtőben tárolva 1-2 napig eláll.