Daab Chingri garnélarák garam masalával, kókusztejjel tálalva, friss korianderrel

Daab Chingri Garam Masalával

Daab Chingri, egy klasszikus indiai étel, amely garnélarákot és kókusztejet ötvöz, fűszeres, gazdag ízvilággal. A garam masala használata különleges mélységet ad a fogásnak, miközben a friss koriander és a kókusz édes és fűszeres ízeit harmonikusan összefonja. Az étel eredetileg a bengáli konyhából származik, és ma már világszerte ismert, mint egy különleges étkezés a fűszeres és kókuszos ételek kedvelőinek. A Daab Chingri a hagyományos indiai ízek tiszta megjelenése, amit egy gazdag, otthonos étkezés formájában élvezhetünk.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Garnélarák
1 db Kókusz
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Piros chili
2 cm Friss gyömbér
2 ek. Garam masala fűszerkeverék
200 ml Kókusztej
1 tk.
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A garnélarákot tisztítsd meg, eltávolítva a héját és a fejét. A kókuszt vágd félbe, és kanalazd ki a belsejét.

    A friss garnélarák könnyebben tisztítható, ha először az állati részeket távolítod el, és utána a héjat.

    2

    A hagymákat és fokhagymát apróra vágd, a friss gyömbért reszeld le, a chiliket pedig szeleteld fel.

    Ha szeretnéd, a chili magját eltávolíthatod, hogy kevésbé legyen csípős.

    3

    A kókuszhúst egy serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz, majd tedd félre.

    A pirított kókusz különleges ízt ad az ételnek, ne hagyd túlzottan pörkölődni!

    4

    A hagymát, fokhagymát és gyömbért egy nagy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg, amíg üvegesek lesznek.

    Használj alacsonyabb hőmérsékletet, hogy a fűszerek ne égjenek meg, így megőrzi a finom ízüket.

    5

    Add hozzá a friss chilit, majd a garam masalát, és pirítsd további 2-3 percig.

    A garam masala intenzív íze az ételben mélyebb ízt ad, és a fűszerek intenzitása a pirítással fokozódik.

    6

    Tedd bele a garnélarákot, és pirítsd 5-7 percig, amíg rózsaszínűek lesznek. Ezután öntsd rá a kókusztejet, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek.

    A garnélarákot ne főzd túl, különben gumiszerűvé válhat.

    7

    A kókuszhúst tedd vissza a serpenyőbe, és hagyd, hogy az étel egyet rotyogjon, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A kókuszhús segít a szósz sűrítésében, és intenzív kókuszos ízt ad az ételnek.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen, friss naan kenyérrel vagy rizzsel.

    A koriander frissessége kiemeli az étel fűszerességét és gazdagítja a végső ízt.