A rákot tisztítsd meg, és ha szükséges, vágd fel kisebb darabokra.
A rák héját könnyen eltávolíthatod, ha előtte egy kicsit hűtöd, hogy könnyebben hámozható legyen.
A gyömbért hámozd meg, és reszeld le finomra.
A friss gyömbér biztosítja a legintenzívebb ízt, így friss reszelést érdemes használni.
A hagymát vágd apróra, és a zöld chilit is vágd finomra.
Ha nem szereted a túl csípős ételt, a zöld chili mennyiségét csökkentheted.
Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és a zöld chilit 3-4 percig, amíg enyhén megpuhulnak.
A hagymát ne pirítsd túl, mert akkor keserűvé válhat.
Add hozzá a reszelt gyömbért, és pirítsd 1-2 percig, amíg meg nem jelenik az illata.
A gyömbért mindig alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg.
Ekkor add hozzá a rákot, és keverd át, hogy a fűszerek jól átjárják.
A rák gyorsan átsül, ügyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.
Öntsd hozzá a kókusztejet és a garam masala fűszerkeveréket. Keverd jól össze, és főzd 5-7 percig, amíg a rák teljesen átsül és a szósz besűrűsödik.
A kókusztej és a garam masala remek ízkombinációt ad, de ha szükséges, egy kis sóval is ízesítheted.
Tálald a Daab chingri-t friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége remekül illik a kókuszos rákhoz, és a zöld színét is feldobja.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.