Daab chingri gyömbérrel tálalva

Daab chingri gyömbérrel

A Daab Chingri egy hagyományos bangladeshi étel, amely a tenger gyümölcseinek és a fűszeres kókuszszósznak a tökéletes kombinációja. A gyömbér és a kókusz tej gazdag íze adja meg a jellegzetes karakterét ennek az ételnek. Az ételt gyakran tálalják ünnepi alkalmakra, és a világ más részein is egyre népszerűbbé válik. A Daab chingri a dél-ázsiai konyha egyik igazi ínycsiklandó fogása, amely gyorsan elnyeri a fűszeres ételek kedvelőinek tetszését.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Rák
200 ml Kókusztej
2 cm Friss gyömbér
2 ek. Kókuszolaj
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
1 tk. Fűszerkeverék (garam masala)
1 csokor Cilantro (koriander)
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákot tisztítsd meg, és ha szükséges, vágd fel kisebb darabokra.

    A rák héját könnyen eltávolíthatod, ha előtte egy kicsit hűtöd, hogy könnyebben hámozható legyen.

    2

    A gyömbért hámozd meg, és reszeld le finomra.

    A friss gyömbér biztosítja a legintenzívebb ízt, így friss reszelést érdemes használni.

    3

    A hagymát vágd apróra, és a zöld chilit is vágd finomra.

    Ha nem szereted a túl csípős ételt, a zöld chili mennyiségét csökkentheted.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és a zöld chilit 3-4 percig, amíg enyhén megpuhulnak.

    A hagymát ne pirítsd túl, mert akkor keserűvé válhat.

    5

    Add hozzá a reszelt gyömbért, és pirítsd 1-2 percig, amíg meg nem jelenik az illata.

    A gyömbért mindig alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg.

    6

    Ekkor add hozzá a rákot, és keverd át, hogy a fűszerek jól átjárják.

    A rák gyorsan átsül, ügyelj arra, hogy ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.

    7

    Öntsd hozzá a kókusztejet és a garam masala fűszerkeveréket. Keverd jól össze, és főzd 5-7 percig, amíg a rák teljesen átsül és a szósz besűrűsödik.

    A kókusztej és a garam masala remek ízkombinációt ad, de ha szükséges, egy kis sóval is ízesítheted.

    8

    Tálald a Daab chingri-t friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége remekül illik a kókuszos rákhoz, és a zöld színét is feldobja.