Daeji Bulgogi csípős sertés zöldségekkel tálalva

Daeji Bulgogi (Csípős Sertés)

A Daeji Bulgogi az egyik legismertebb koreai étel, mely a bulgogi, vagyis a fűszeres sült hús egy változata. Ez az étel főként a koreai háztartásokban található, és szinte mindenki számára elérhető alapanyagokból készül. A fűszeres és enyhén édes pác tökéletesen illik a sertéshúsra, amelyet a sütés során karamellizálódik, így gazdag, umami ízt kap. Az étel nagyszerű választás egy családi vacsorához vagy bármely olyan étkezéshez, ahol a fűszeres, karakteres ízek dominálnak.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
2200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (karaj vagy lapocka)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámolaj
3 gerezd Fokhagyma (aprítva)
1 ek. Gyömbér (reszelt)
2 ek. Piros chili paszta (gochujang)
1 db Hagymák (karikázva)
1 csipet Hínár (szárított, opcionális)
1 tk. Szezámmag (pirítva)
0.5 tk. Feketebors
2 ek. Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst vékony csíkokra szeleteld fel. A hús vastagsága befolyásolja a pácolás és sütés időtartamát, ezért ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek a szeletek.

    Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni, érdemes egy kicsit fagyasztani a húst, hogy könnyebben vékony szeletekre tudd vágni.

    2

    Készítsd el a pácot: egy tálban keverd össze a szójaszószt, barna cukrot, szezámolajat, fokhagymát, gyömbért, gochujangot és a feketeborsot.

    A gochujang chili paszta nagyon erős lehet, ezért ha nem szereted a túl csípős ételeket, csökkentsd a mennyiségét.

    3

    A pácba tedd bele a hús csíkokat, alaposan keverd össze, hogy minden egyes darab jól bevonódjon a fűszeres keverékkel. Hagyd pihenni 30 percig, hogy a hús jól magába szívja az ízeket.

    Ha időd engedi, pihentesd egy-két órát is, hogy még intenzívebb legyen az íze.

    4

    A hagymát karikázd fel, majd egy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon. Tedd bele a hagymát és pirítsd egy-két percig, amíg enyhén üvegesedni nem kezd.

    A hagymát nem kell túlságosan pirítani, elég, ha csak megpuhul, mert így megőrzi frissességét és ízét.

    5

    A maradék olajban a pácolt sertéshúst közepes-hamaros tűzön, folyamatosan kevergetve süsd meg. Ne egyszerre rakd bele az összes húst, hogy jól átsüljön.

    Ne próbáld egyszerre túl sok húst a serpenyőbe tenni, mert akkor párolódni fog, nem pedig pirulni.

    6

    Amikor a hús szépen megpirult, add hozzá a karikázott hagymát és ha szeretnél, egy csipetnyi szárított hínárt is tehetsz a serpenyőbe.

    A szárított hínár opcionális, de hozzáad egy különleges tenger ízt az ételhez.

    7

    Süsd tovább, míg a hús teljesen átsül és a hagyma is puha lesz. A végén szórd meg pirított szezámmaggal.

    A szezámmag frissítő ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a többi hozzávaló ízét.