A sertéshúst vékony csíkokra szeleteld fel. A hús vastagsága befolyásolja a pácolás és sütés időtartamát, ezért ügyelj arra, hogy egyenletesek legyenek a szeletek.
Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni, érdemes egy kicsit fagyasztani a húst, hogy könnyebben vékony szeletekre tudd vágni.
Készítsd el a pácot: egy tálban keverd össze a szójaszószt, barna cukrot, szezámolajat, fokhagymát, gyömbért, gochujangot és a feketeborsot.
A gochujang chili paszta nagyon erős lehet, ezért ha nem szereted a túl csípős ételeket, csökkentsd a mennyiségét.
A pácba tedd bele a hús csíkokat, alaposan keverd össze, hogy minden egyes darab jól bevonódjon a fűszeres keverékkel. Hagyd pihenni 30 percig, hogy a hús jól magába szívja az ízeket.
Ha időd engedi, pihentesd egy-két órát is, hogy még intenzívebb legyen az íze.
A hagymát karikázd fel, majd egy serpenyőben melegíts olajat közepes lángon. Tedd bele a hagymát és pirítsd egy-két percig, amíg enyhén üvegesedni nem kezd.
A hagymát nem kell túlságosan pirítani, elég, ha csak megpuhul, mert így megőrzi frissességét és ízét.
A maradék olajban a pácolt sertéshúst közepes-hamaros tűzön, folyamatosan kevergetve süsd meg. Ne egyszerre rakd bele az összes húst, hogy jól átsüljön.
Ne próbáld egyszerre túl sok húst a serpenyőbe tenni, mert akkor párolódni fog, nem pedig pirulni.
Amikor a hús szépen megpirult, add hozzá a karikázott hagymát és ha szeretnél, egy csipetnyi szárított hínárt is tehetsz a serpenyőbe.
A szárított hínár opcionális, de hozzáad egy különleges tenger ízt az ételhez.
Süsd tovább, míg a hús teljesen átsül és a hagyma is puha lesz. A végén szórd meg pirított szezámmaggal.
A szezámmag frissítő ízt ad az ételnek, és segít kiemelni a többi hozzávaló ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.