A daikon retket hámozd meg és vágd vékony szeletekre vagy kockákra.
A daikon retek enyhén csípős, de frissítő ízt ad a levesnek. Ha túl erősnek találod, hagyhatod egy kicsit vízben ázni, hogy enyhüljön az íze.
A tofut vágd kis kockákra, majd tedd félre.
A tofu puha textúrája remekül illik a miso leveshez, de ha jobban szereted a keményebb tofut, választhatsz azt is.
Egy nagy lábasban forralj fel 800 ml vizet. Amikor a víz felforrt, add hozzá a miso pasztát és keverd simára.
A miso pasztát mindig alacsony hőmérsékleten oldd fel, hogy megőrizze az értékes probiotikumokat.
A kész miso alapba add hozzá a daikon retek szeleteket és a tofut, majd főzd őket 10-15 percig, amíg a retek megpuhul.
Ne főzd túl a retekeket, mert akkor elveszíthetik a frissességüket és textúrájukat.
A leves készítése után szórd bele a vékonyra szeletelt friss zöldhagymát és egy kevés aprított nori lapot.
A zöldhagyma frissességet ad, a nori pedig egy kis umami ízt és extra tápanyagokat a leveshez.
Tálald melegen, és ízesítsd egy csipet sóval és borssal, ha szükséges.
A só és bors hozzáadása segít kiemelni az ízeket, de ügyelj arra, hogy a miso paszta már elég sós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.