Daikon miso leves tofuval és zöldhagymával tálalva

Daikon miso levesben

A Daikon miso leves egy hagyományos japán étel, amelyet könnyű elkészíteni és tele van tápanyagokkal. A miso paszta gazdag umami ízt ad, miközben a daikon retek frissítő, enyhén csípős ízével és ropogós textúrájával különleges élményt nyújt. Az étel eredetileg Japán vidéki területeiről származik, és gyorsan a japán konyha egyik alapétele lett. Tofuval és zöldségekkel gazdagítva a leves igazi tápláló fogássá válik.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Daikon retek
2 ek. Miso paszta
150 g Tófu
1 szál Friss zöldhagyma
1 lap Nori (tengerifű)
800 ml Víz
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A daikon retket hámozd meg és vágd vékony szeletekre vagy kockákra.

    A daikon retek enyhén csípős, de frissítő ízt ad a levesnek. Ha túl erősnek találod, hagyhatod egy kicsit vízben ázni, hogy enyhüljön az íze.

    2

    A tofut vágd kis kockákra, majd tedd félre.

    A tofu puha textúrája remekül illik a miso leveshez, de ha jobban szereted a keményebb tofut, választhatsz azt is.

    3

    Egy nagy lábasban forralj fel 800 ml vizet. Amikor a víz felforrt, add hozzá a miso pasztát és keverd simára.

    A miso pasztát mindig alacsony hőmérsékleten oldd fel, hogy megőrizze az értékes probiotikumokat.

    4

    A kész miso alapba add hozzá a daikon retek szeleteket és a tofut, majd főzd őket 10-15 percig, amíg a retek megpuhul.

    Ne főzd túl a retekeket, mert akkor elveszíthetik a frissességüket és textúrájukat.

    5

    A leves készítése után szórd bele a vékonyra szeletelt friss zöldhagymát és egy kevés aprított nori lapot.

    A zöldhagyma frissességet ad, a nori pedig egy kis umami ízt és extra tápanyagokat a leveshez.

    6

    Tálald melegen, és ízesítsd egy csipet sóval és borssal, ha szükséges.

    A só és bors hozzáadása segít kiemelni az ízeket, de ügyelj arra, hogy a miso paszta már elég sós.