Friss daikon retek reszelve tálalva

Daikon reszelve

A daikon retek, amely a japán konyhában is nagy népszerűségnek örvend, egy enyhén édes és friss ízű zöldség. Az étel egyszerűen elkészíthető, és tökéletes köretként vagy salátaként tálalható. A daikon friss íze a só, ecet és cukor kombinációjával jól kiegyensúlyozott, így egy igazán frissítő étel. Az ételt a japánok gyakran használják étkezésekhez, különösen húsételekhez, mivel kiválóan kiegészíti azokat.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Daikon retek
1 tk.
2 ek. Fehér ecet
1 ek. Cukor
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A daikon retket alaposan mosd meg, majd hámozd meg a külsejét.

    A daikon retek bőre vastag lehet, érdemes eltávolítani, hogy a reszelt rész finomabb legyen.

    2

    Reszeld le a daikon retket vékony szeletekre vagy vékony csíkokra.

    A reszelésnél ügyelj arra, hogy a szeletek ne legyenek túl vastagok, így könnyebben átvesszük a fűszereket.

    3

    A reszelt retket tedd egy tálba, majd szórd meg sóval, és hagyd állni 10-15 percig, hogy a só kiszívja a felesleges nedvességet.

    A só segít a daikon retek friss ízének kiemelésében, és megelőzi, hogy túl vizes legyen.

    4

    Ezután alaposan nyomd ki a felesleges levet a retkből, és add hozzá az ecetet és a cukrot.

    A cukor és ecet kombinációja egy enyhén savanykás és édes ízt ad a retkeknek, ami jól kiegészíti a frissességüket.

    5

    A friss koriandert aprítsd fel, és add hozzá a tálhoz a végén, hogy szép friss ízt adjon.

    A koriander frissessége és enyhe citrusos íze kiemeli a daikon retek frissességét.

    6

    Tálald a daikon reszelve-t hidegen, mint friss salátát vagy köretet.

    Ez az étel jól illik sült húsokhoz, vagy akár egy könnyű, friss ebédhez is.