A daikon retek végét vágd le, majd hámozd meg. A retekből vágj vékony szeleteket vagy csíkokat, attól függően, hogy milyen formát szeretnél.
A daikon retek könnyen elérhető az ázsiai élelmiszerboltokban, és a friss retek a legjobb választás, hogy ízletes legyen a zuke.
A retek szeleteit helyezd egy tálba, és szórd meg a sóval. Keverd össze, és hagyd állni 30-40 percig, hogy a só kinyomja a retek felesleges vizét.
A sózás segít a retek állagának megváltoztatásában, és elősegíti, hogy a zuke íze gazdagabb legyen.
Miután a retek kiengedte a vizet, öblítsd le hideg vízzel, és alaposan nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.
Használhatsz konyharuhát is a víz kifacsarására, hogy gyorsabban megszabadulj a nedvességtől.
Készíts egy marinádot: egy lábasban keverd össze a rizsecetet, cukrot és vizet. Melegítsd fel közepes lángon, és keverd, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Ha szeretnél egy kicsit pikánsabb ízt, hozzáadhatsz egy kis szeletelt gyömbért vagy chili paprikát.
A feloldott cukros ecetet öntsd a retekre, és alaposan keverd össze. Tedd a tálat hűtőbe, és hagyd állni legalább 2-3 órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.
A zuke akkor a legjobb, ha legalább egy éjszakát áll a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.