Daikon-zuke, friss ecetes retek szeletek tålalva egy fehér tånyéron, díszítve korianderrel

Daikon-zuke

A Daikon-zuke egy hagyomĂĄnyos japĂĄn Ă©tel, amelyet gyakran fogyasztanak köretkĂ©nt vagy frissĂ­tƑ Ă©telkĂ©nt. A daikon retek a japĂĄn konyhĂĄban rendkĂ­vĂŒl nĂ©pszerƱ, mivel könnyƱ, friss Ă­zt ad, miközben segĂ­t az emĂ©sztĂ©sben. Az ecet Ă©s cukor kombinĂĄciĂłja finom, savanykĂĄs Ă­zt kölcsönöz a zukenak, mĂ­g a retek hƱsĂ­tƑ textĂșrĂĄja ideĂĄlis Ă©tkezĂ©s elƑtt vagy közben. A Daikon-zuke egyszerƱ elkĂ©szĂ­tĂ©se Ă©s friss Ă­ze miatt bĂĄrki könnyedĂ©n elkĂ©szĂ­theti otthon, Ă©s egy tökĂ©letes köretet kĂ­nĂĄl bĂĄrmilyen Ă©tkezĂ©shez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
40 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 1 db Daikon retek
⭕ 2 ek. Só
⭕ 100 ml Rizsecet
⭕ 2 ek. Cukor
⭕ 200 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A daikon retek vĂ©gĂ©t vĂĄgd le, majd hĂĄmozd meg. A retekbƑl vĂĄgj vĂ©kony szeleteket vagy csĂ­kokat, attĂłl fĂŒggƑen, hogy milyen formĂĄt szeretnĂ©l.

    A daikon retek könnyen elĂ©rhetƑ az ĂĄzsiai Ă©lelmiszerboltokban, Ă©s a friss retek a legjobb vĂĄlasztĂĄs, hogy Ă­zletes legyen a zuke.

    2

    A retek szeleteit helyezd egy tålba, és szórd meg a sóval. Keverd össze, és hagyd ållni 30-40 percig, hogy a só kinyomja a retek felesleges vizét.

    A sĂłzĂĄs segĂ­t a retek ĂĄllagĂĄnak megvĂĄltoztatĂĄsĂĄban, Ă©s elƑsegĂ­ti, hogy a zuke Ă­ze gazdagabb legyen.

    3

    MiutĂĄn a retek kiengedte a vizet, öblĂ­tsd le hideg vĂ­zzel, Ă©s alaposan nyomkodd ki belƑle a felesleges vizet.

    HasznĂĄlhatsz konyharuhĂĄt is a vĂ­z kifacsarĂĄsĂĄra, hogy gyorsabban megszabadulj a nedvessĂ©gtƑl.

    4

    Készíts egy marinådot: egy låbasban keverd össze a rizsecetet, cukrot és vizet. Melegítsd fel közepes långon, és keverd, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Ha szeretnél egy kicsit pikånsabb ízt, hozzåadhatsz egy kis szeletelt gyömbért vagy chili paprikåt.

    5

    A feloldott cukros ecetet öntsd a retekre, Ă©s alaposan keverd össze. Tedd a tĂĄlat hƱtƑbe, Ă©s hagyd ĂĄllni legalĂĄbb 2-3 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A zuke akkor a legjobb, ha legalĂĄbb egy Ă©jszakĂĄt ĂĄll a hƱtƑben, hogy az Ă­zek teljesen kialakuljanak.