A daikon retek vĂ©gĂ©t vĂĄgd le, majd hĂĄmozd meg. A retekbĆl vĂĄgj vĂ©kony szeleteket vagy csĂkokat, attĂłl fĂŒggĆen, hogy milyen formĂĄt szeretnĂ©l.
A daikon retek könnyen elĂ©rhetĆ az ĂĄzsiai Ă©lelmiszerboltokban, Ă©s a friss retek a legjobb vĂĄlasztĂĄs, hogy Ăzletes legyen a zuke.
A retek szeleteit helyezd egy tålba, és szórd meg a sóval. Keverd össze, és hagyd ållni 30-40 percig, hogy a só kinyomja a retek felesleges vizét.
A sĂłzĂĄs segĂt a retek ĂĄllagĂĄnak megvĂĄltoztatĂĄsĂĄban, Ă©s elĆsegĂti, hogy a zuke Ăze gazdagabb legyen.
MiutĂĄn a retek kiengedte a vizet, öblĂtsd le hideg vĂzzel, Ă©s alaposan nyomkodd ki belĆle a felesleges vizet.
HasznĂĄlhatsz konyharuhĂĄt is a vĂz kifacsarĂĄsĂĄra, hogy gyorsabban megszabadulj a nedvessĂ©gtĆl.
KĂ©szĂts egy marinĂĄdot: egy lĂĄbasban keverd össze a rizsecetet, cukrot Ă©s vizet. MelegĂtsd fel közepes lĂĄngon, Ă©s keverd, amĂg a cukor teljesen feloldĂłdik.
Ha szeretnĂ©l egy kicsit pikĂĄnsabb Ăzt, hozzĂĄadhatsz egy kis szeletelt gyömbĂ©rt vagy chili paprikĂĄt.
A feloldott cukros ecetet öntsd a retekre, Ă©s alaposan keverd össze. Tedd a tĂĄlat hƱtĆbe, Ă©s hagyd ĂĄllni legalĂĄbb 2-3 ĂłrĂĄn keresztĂŒl, hogy az Ăzek összeĂ©rjenek.
A zuke akkor a legjobb, ha legalĂĄbb egy Ă©jszakĂĄt ĂĄll a hƱtĆben, hogy az Ăzek teljesen kialakuljanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.