Daikon-zuke, friss ecetes retek szeletek tálalva egy fehér tányéron, díszítve korianderrel

Daikon-zuke

A Daikon-zuke egy hagyományos japán étel, amelyet gyakran fogyasztanak köretként vagy frissítő ételként. A daikon retek a japán konyhában rendkívül népszerű, mivel könnyű, friss ízt ad, miközben segít az emésztésben. Az ecet és cukor kombinációja finom, savanykás ízt kölcsönöz a zukenak, míg a retek hűsítő textúrája ideális étkezés előtt vagy közben. A Daikon-zuke egyszerű elkészítése és friss íze miatt bárki könnyedén elkészítheti otthon, és egy tökéletes köretet kínál bármilyen étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
40 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Daikon retek
2 ek.
100 ml Rizsecet
2 ek. Cukor
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A daikon retek végét vágd le, majd hámozd meg. A retekből vágj vékony szeleteket vagy csíkokat, attól függően, hogy milyen formát szeretnél.

    A daikon retek könnyen elérhető az ázsiai élelmiszerboltokban, és a friss retek a legjobb választás, hogy ízletes legyen a zuke.

    2

    A retek szeleteit helyezd egy tálba, és szórd meg a sóval. Keverd össze, és hagyd állni 30-40 percig, hogy a só kinyomja a retek felesleges vizét.

    A sózás segít a retek állagának megváltoztatásában, és elősegíti, hogy a zuke íze gazdagabb legyen.

    3

    Miután a retek kiengedte a vizet, öblítsd le hideg vízzel, és alaposan nyomkodd ki belőle a felesleges vizet.

    Használhatsz konyharuhát is a víz kifacsarására, hogy gyorsabban megszabadulj a nedvességtől.

    4

    Készíts egy marinádot: egy lábasban keverd össze a rizsecetet, cukrot és vizet. Melegítsd fel közepes lángon, és keverd, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Ha szeretnél egy kicsit pikánsabb ízt, hozzáadhatsz egy kis szeletelt gyömbért vagy chili paprikát.

    5

    A feloldott cukros ecetet öntsd a retekre, és alaposan keverd össze. Tedd a tálat hűtőbe, és hagyd állni legalább 2-3 órán keresztül, hogy az ízek összeérjenek.

    A zuke akkor a legjobb, ha legalább egy éjszakát áll a hűtőben, hogy az ízek teljesen kialakuljanak.