Dak Kalguksu, koreai csirkehúsos tészta leves friss tojással és spenóttal

Dak Kalguksu

A Dak Kalguksu a koreai konyha egyik alapételének számít, mely gazdag csirkehúsos ízével és friss tésztájával a téli hónapok egyik legkedveltebb fogása. A leves gazdag tápanyagokban, és a friss tojás, spenót, valamint a szójaszósz kombinációja különleges ízt ad az ételnek. Az étel gyorsan elkészíthető, de a jól elkészített dashi alaplé gazdagítja a leves ízét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Csirkehús
200 g Kalguksu tészta
1000 ml Dashi alaplé
2 ek. Szójaszósz
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 tk. Szezámolaj
1 szál Zöldhagyma
2 db Tojás
1 tk. Szezámmag
100 g Friss spenót

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst főzzük meg a dashi alaplében, hogy elérjük a megfelelő húslevest. Ehhez adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért is, majd főzzük 15-20 percig, amíg a hús megpuhul.

    A hús főzésénél ügyeljünk arra, hogy a leves ne forrjon túl erősen, hogy a hús ne legyen kemény.

    2

    Amikor a csirkehús megfőtt, vegyük ki a levesből és szedjük le a csontjáról, majd vágjuk apró darabokra.

    A csirkehúst a főzés után ne dobjuk el, hanem használjuk fel a levest, hogy még gazdagabb legyen.

    3

    A tésztát főzzük meg a csomagolás utasításai szerint, majd szűrjük le és tegyük félre.

    Ha nem szeretnénk, hogy a tészta túlfőjön, figyeljük a főzési időt.

    4

    A főzőlevet öntsük vissza a fazékba, és adjunk hozzá szójaszószt, szezámolajat, majd forraljuk fel. Ha szükséges, fűszerezzük még sóval vagy borssal.

    A szójaszósz és szezámolaj adja a leves jellegzetes ízét, ezért ne spóroljunk velük!

    5

    A főzés végén adjuk hozzá a főtt tésztát, a csirkehúst, majd főzzük még egy-két percig, hogy minden hozzávaló összeérjen.

    A tészta és a hús ízétől függően adjunk hozzá extra szójaszószt, ha szükséges.

    6

    Tálalás előtt helyezzük a friss spenótot a leves tetejére, valamint tegyünk rá egy főtt tojást és szórjuk meg szezámmaggal.