Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, cukrot és sót. Add hozzá a vajat, a tojást és a fehérbort, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Tekerd fóliába, és pihentesd hűtőben legalább 30 percig.
A tésztát ne gyúrd túl, mert akkor kemény lesz. A fehérbor helyett használhatsz egy kevés ecetet is, ez segít a tészta rugalmasságában.
A töltelékhez keverd össze a diókrémet, mascarponét, porcukrot és vaníliát. Dolgozd össze alaposan spatulával, amíg egynemű krémet kapsz. Helyezd a hűtőbe 30 percre, hogy könnyen tölthető legyen.
Ha a diókrémed nem elég édes, adj hozzá több porcukrot. A mascarpone helyett használhatsz ricottát is, de ebben az esetben először csepegtesd le a felesleges vizet.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, majd vágj 10x10 cm-es négyzeteket. Tekerd fel fém cannoli formákra, és a széleket enyhén nedvesítsd be, majd jól nyomd össze, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd ki, hogy ropogósabb legyen a cannoli. Ha nincs cannoli formád, akkor alufóliából is készíthetsz.
Hevítsd fel az olajat egy mély edényben 180°C-ra. Süss 2-3 cannolit egyszerre, aranybarnára. Szedd ki papírtörlőre, hogy az olaj lecsöpögjön, majd amikor kihűlt, óvatosan húzd le a formákról.
Az olaj hőmérsékletét tartsd állandóan 180°C-on, különben a cannoli vagy túl gyorsan sül meg kívül, és nyers marad belül, vagy túl sok olajat szív magába. Használj hőmérőt a pontos méréshez.
A kihűlt héjakat habzsák segítségével töltsd meg a diós krémmel. Ügyelj arra, hogy mindkét végét megtöltsd, így lesz teljes a töltelék. A frissesség megőrzése érdekében tálalás előtt töltsd meg.
Ha nincs habzsákod, használhatsz egy sima zacskót is, aminek levágod a sarkát. A cannolit közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, mert a töltelék meglágyítja a tésztát.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral. A dió aromás, enyhén füstös íze remekül passzol a krémes mascarponéhoz, így díszítésre nincs szükség. Frissen fogyasztva a legfinomabb.
A porcukor mellett díszítheted a cannolit aprított dióval vagy csokoládéforgáccsal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.