Diós-csokoládés macaron

Diós-csokoládés macaron

A diós-csokoládés macaron a francia macaron tésztát ötvözi a dió gazdag ízével és a csokoládé édes, selymes karakterével. A töltelék gazdag és krémes, így egy igazán különleges és ínycsiklandó desszertet készíthetünk belőle. Ez a macaron tökéletes választás őszi és téli alkalmakra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
100 g Dió
2 ek. Kakaópor
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a diós-csokoládés tölteléket: a diót aprítsd fel, a kakaóport pedig keverd el a tejszínnel.

    A dió aprításához használj aprítógépet, de vigyázz, ne aprítsd túl finomra, mert akkor elveszti a textúráját. A tejszínt érdemes meglangyosítani, hogy a kakaópor könnyebben elkeveredjen benne.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás nagyon fontos lépés, mert a csomók rontják a macaronok állagát és kinézetét.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérjébe csipetnyi sót is tehetsz, hogy könnyebben felverődjön. A cukrot apránként add hozzá, hogy a hab ne essen össze.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    Forgató mozdulatokkal keverd, alulról felfelé, hogy a hab ne törjön össze. A cél egy lágy, de mégis tartós massza.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A habzsákot töltsd meg félig, hogy könnyebben tudd kezelni. A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    Ez a lépés nagyon fontos a macaronok jellegzetes 'lábának' kialakulásához. Ha a teteje nem szárad meg eléggé, a macaronok megrepedhetnek.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj oda a macaronokra. Ha túlsülnek, kiszáradnak. Ha nem sülnek meg eléggé, ragacsosak maradnak. A sütő ajtaját ne nyisd ki sütés közben!

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a diós-csokoládés tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen le. A tejszínnek szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy a csokoládé ne csapódjon ki.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít a tölteléknek, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes diós-csokoládés tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket habzsákból is rányomhatod a macaronokra, így egyenletesebb lesz az eloszlás.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A legjobb, ha egy éjszakán át hagyod a macaronokat a hűtőben, így a töltelék teljesen átpuhítja a tésztát.