Készítsd el a diós-csokoládés tölteléket: a diót aprítsd fel, a kakaóport pedig keverd el a tejszínnel.
A dió aprításához használj aprítógépet, de vigyázz, ne aprítsd túl finomra, mert akkor elveszti a textúráját. A tejszínt érdemes meglangyosítani, hogy a kakaópor könnyebben elkeveredjen benne.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás nagyon fontos lépés, mert a csomók rontják a macaronok állagát és kinézetét.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérjébe csipetnyi sót is tehetsz, hogy könnyebben felverődjön. A cukrot apránként add hozzá, hogy a hab ne essen össze.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
Forgató mozdulatokkal keverd, alulról felfelé, hogy a hab ne törjön össze. A cél egy lágy, de mégis tartós massza.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A habzsákot töltsd meg félig, hogy könnyebben tudd kezelni. A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy egyenletesen süljenek meg.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
Ez a lépés nagyon fontos a macaronok jellegzetes 'lábának' kialakulásához. Ha a teteje nem szárad meg eléggé, a macaronok megrepedhetnek.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj oda a macaronokra. Ha túlsülnek, kiszáradnak. Ha nem sülnek meg eléggé, ragacsosak maradnak. A sütő ajtaját ne nyisd ki sütés közben!
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a diós-csokoládés tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A fehér csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, hogy ne égjen le. A tejszínnek szobahőmérsékletűnek kell lennie, hogy a csokoládé ne csapódjon ki.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít a tölteléknek, hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes diós-csokoládés tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket habzsákból is rányomhatod a macaronokra, így egyenletesebb lesz az eloszlás.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A legjobb, ha egy éjszakán át hagyod a macaronokat a hűtőben, így a töltelék teljesen átpuhítja a tésztát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.