Diós és karamellás gnocchi tálalva

Diós és karamellás gnocchi

A diós és karamellás gnocchi egy gazdag és édes desszert, amely a karamellás szósz gazdagságát és a pirított dió roppanósságát ötvözi. A lágy gnocchi tökéletesen felszívja a krémes karamellás öntetet, miközben a dió extra textúrát és ízt ad hozzá. Ez a recept ideális választás egy különleges vacsora lezárásaként vagy bármilyen ünnepi alkalomra.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
150 g Liszt
1 db Tojás
80 g Dió
50 g Méz
40 g Barna cukor
100 ml Tejszín
30 g Vaj
1 tk. Fahéj
30 g Porcukor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a burgonyát héjában sós vízben kb. 20 perc alatt, amíg teljesen meg nem puhul.

    A burgonya akkor van kész, ha villával könnyen átszúrható.

    2

    Hámozd meg a burgonyát, majd még melegen törd át egy krumplinyomón vagy villával egy tálban.

    A meleg burgonyát könnyebb áttörni.

    3

    Hagyd a tört burgonyát kissé kihűlni, majd add hozzá a tojást, a sót és a lisztet. Gyúrd össze egy lágy, de nem ragacsos tésztává.

    Ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a gnocchi.

    4

    Oszd a tésztát több részre, és sodord ki hengerekké. Egy éles késsel vágd kb. 2 cm-es darabokra.

    A tésztát lisztezett felületen sodord, hogy ne ragadjon.

    5

    Forralj fel egy nagy lábos vizet, majd adj hozzá sót. Főzd a gnocchikat kis adagokban, amíg fel nem jönnek a víz felszínére (kb. 2 perc), majd szűrd le őket.

    A gnocchi akkor van kész, ha feljön a víz felszínére.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg benne a kifőtt gnocchikat, hogy kissé aranybarnára piruljanak.

    A pirítás extra ízt és textúrát ad a gnocchinak.

    7

    Egy másik serpenyőben olvaszd meg a mézet és a barna cukrot, majd add hozzá a tejszínt és keverd addig, amíg a mártás simává válik.

    A barna cukor mélyebb, karamellesebb ízt ad a szósznak.

    8

    Hagyd, hogy a karamellás szósz kissé besűrűsödjön.

    A szósz akkor jó, ha bevonja a kanál hátulját.

    9

    Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a durvára vágott diót, hogy még intenzívebb ízt kapjon.

    A diót folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy ne égjen meg.

    10

    Öntsd a karamellás mártást a pirított gnocchikra, majd óvatosan forgasd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    A karamellás mártást ne öntsd a gnocchira, amíg az forró, mert akkor a gnocchi szétázhat.

    11

    Szórd meg a pirított dióval és porcukorral a tökéletes ízhatás érdekében.

    A pirított dió extra ropogósságot és ízt ad a gnocchinak.

    12

    Tálald azonnal, melegen, egy kevés extra karamellás szósszal és dióval díszítve!

    Azonnal tálalva a legfinomabb, mert a gnocchi még puha és a karamellás szósz nem keményedik meg.