Diós-gyömbéres keksz tálalva

Diós-gyömbéres keksz

A diós-gyömbéres keksz egy klasszikus házi sütemény, amely a hagyományos kekszek és a fűszeres sütemények tökéletes ötvözete. A gyömbér fűszeres melegséget ad, míg a dió ropogós textúrát kölcsönöz neki. Ez a keksz kiválóan illik egy csésze forró teához vagy kávéhoz, és remek választás lehet ünnepi süteményes tálakhoz is. Ha szereted a fűszeres édességeket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
250 g Finomliszt
150 g Vaj
100 g Barnacukor
50 g Méz
1 db Tojás
2 tk. Őrölt gyömbér
100 g Dió
1 tk. Sütőpor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése fontos, hogy a kekszek egyenletesen süljenek meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a kekszek leragadjanak.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és az őrölt gyömbért.

    Érdemes átszitálni a lisztet, hogy elkerüljük a csomókat a tésztában.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a puha vajat a barnacukorral és a mézzel.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A habosítás segít, hogy a kekszek könnyedebbek legyenek.

    4

    Add hozzá a tojást a vajas keverékhez, és dolgozd el alaposan.

    A tojást érdemes külön felverni, mielőtt a vajas keverékhez adjuk, így könnyebben eldolgozható.

    5

    Fokozatosan adagold hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, majd gyúrd egynemű tésztává.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a kekszek kemények lehetnek. Csak addig keverd, amíg az összes hozzávaló össze nem áll.

    6

    Durvára vágd a diót, és keverd a tésztába.

    A dió helyett használhatsz más magvakat is, például mandulát vagy mogyorót.

    7

    Kézzel formázz kis golyókat a tésztából, majd lapítsd ki őket a tepsiben.

    Ha a tészta ragad, nedvesítsd be a kezed.

    8

    Süsd a kekszeket 12-15 percig, amíg aranybarna nem lesz.

    Figyeld a kekszeket sütés közben, mert könnyen megéghetnek. A sütési idő függ a sütő típusától is.

    9

    Hagyd kihűlni a kekszeket a tepsin, majd tálald vagy tárold légmentesen zárható dobozban.

    A kekszek a hűlés során keményednek meg. A légmentesen zárható dobozban hosszabb ideig frissek maradnak.