Diós Hotteok ropogós, aranybarna tésztával, diótöltelékkel

Diós Hotteok

A hotteok egy klasszikus koreai utcai étel, amely a hideg hónapokban különösen népszerű. A diós változat egy ínycsiklandó desszert, amelyben a ropogós tészta és a lágy, édes töltelék tökéletes egyensúlyt alkot. A hotteok eredetileg egy gyors, meleg étel volt, amit a koreai utcákon árultak, de manapság már a világ más részein is kedvelt. A diós töltelék gazdag, édes ízével kiemelkedik a hagyományos változatok közül. A diós hotteokot nemcsak finom, de szórakoztató is elkészíteni, hiszen a tésztát egy golyóvá formálva, éppen annyira szórakoztató, mint finom!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
250 g Liszt
10 g Élesztő
30 g Cukor
150 ml Meleg víz
50 ml Tej
0.5 tk.
100 g Dió
1 ek. Cinnamon
2 ek. Méz
20 g Vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, keverd össze a meleg vizet, cukrot és élesztőt egy tálban, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg az élesztő felhabzik.

    A víz ne legyen túl forró, mert megöli az élesztőt. Olyan hőmérsékletű víz legyen, hogy kellemesen langyosnak érezd.

    2

    A lisztet és a sót egy nagy tálba tedd, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és a tejet. Kezdd el összegyúrni a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra lisztet.

    A tészta ne legyen túl lágy, inkább ragadós. Ha túlságosan ragad, pici lisztet adj hozzá.

    3

    Helyezd a tésztát egy enyhén lisztezett felületre, és gyúrd pár percig. Amikor kész, tedd vissza a tálba, takard le, és hagyd pihenni meleg helyen körülbelül 1 órán át.

    A tészta akkor jó, ha kétszer akkora lesz a pihentetés végére. Ha nincs elég meleg helyed, egy sütőben is pihentetheted a tésztát 30°C-on.

    4

    Amíg a tészta kel, készítsd el a tölteléket. A diót vágd apróra, majd keverd el a fahéjjal és a mézzel.

    A diót előre megpiríthatod egy serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapj.

    5

    A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő darabra, és mindegyik darabot lapítsd ki egyenletes koronggá.

    Használj lisztet a munkafelületen, hogy elkerüld a tészta ragadását.

    6

    A közepére egy evőkanálnyi diótölteléket helyezd, majd húzd össze a tésztát, hogy a töltelék ne essen ki, és formázz belőle kis golyókat.

    Ne töltsd túl a tésztát, mert könnyen kifolyhat a töltelék sütés közben.

    7

    Melegítsd fel a vajat egy serpenyőben, és a töltött tésztagolyókat süsd meg közepes lángon 2-3 percig mindkét oldalukon, amíg szépen meg nem barnulnak.

    A vaj segít, hogy a tészta ropogós legyen, de ügyelj rá, hogy ne égjen meg!

    8

    Tálalás előtt szórd meg egy kis porcukorral, és már fogyasztható is.

    Frissen a legfinomabb, ha azonnal fogyasztod.